Προορισμοί της... τελευταίας στιγμής κοντά στην Αθήνα

Είναι δίπλα, είναι ωραίοι και έχουν και οικονομική διαμονή. Σου βρήκαμε τρεις ωραιότατους προορισμούς για να κλείσεις τελευταία στιγμή, μια ανάσα από Αθήνα.
Προορισμοί της... τελευταίας στιγμής κοντά στην Αθήνα

Ξέμεινες Αθήνα, όλοι φεύγουν, αλλά πήρες επίδομα αδείας ή powerpaχαχαχαχα και σου βγαίνει τσούκου τσούκου να πας διακοπές κάπου κοντά;

Αξίζει να το επιχειρήσεις για να βρεις την υγειά σου και να κάνεις τις βουτιές σου.

Πόρος παντός καιρού



Μια-δυο ώρες μακριά από το λιμάνι του Πειραιά, αναλόγως αν θα διαλέξεις να πας με φέρι μποτ ή με ταχύπλοο, ο Πόρος είναι το τέλειο νησιώτικο Σαββατοκύριακο για σένα που ξέμεινες Αθήνα. Οι παραλίες του είναι αμμουδερές στην πλειοψηφία τους, έχουν πράσινο που φτάνει ως το κύμα σε αρκετές περιπτώσεις και περιλαμβάνουν το ξακουστό Λιμανάκι της Αγάπης, τον Ρωσικό Ναύσταθμό, το Κανάλι και το Νεώριο, μεταξύ άλλων.

Στην πόλη θα βολτάρεις στην παραλιακή περατζάδα, θα δεις θερινό στην γραφική Διάνα με την όμορφη ταράτσα, και θα χαζέψεις το ηλιοβασίλεμα από το παλιό Ρολόι, σήμα κατατεθέν του Πόρου και ωραιότατο για φωτογραφικά κλικ.

Σε δέκα λεπτά βαρκάδας, ο Γαλατάς είναι μια καταπράσινη γωνιά της Πελοποννήσου, φημισμένη για το λεμονοδάσος της που διασχίζεται από μονοπάτια και καταλήγει στις αμμουδιές της Πλάκας και των Αλυκών, ό,τι πρέπει για βουτιές σε φόντο πράσινο.

Πού θα μείνεις: Στα όμορφα δωμάτια του Valerie's House με 58€ για ένα δίκλινο ή στα απόλυτα νησιώτικα Mania Rooms (56€ το δίκλινο).

Διάβασε επίσης: Μήπως να πεταχτούμε για Σαββατοκύριακο στον Πόρο; 

Ύδρα η αρχοντική



Ίσως το ωραιότερο από τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Ύδρα πλήρως απαλλαγμένη από αυτοκίνητα, μηχανάκια και οτιδήποτε μηχανοκίνητο, είναι χάρμα οφθαλμών. Η περαντζάδα του λιμανιού θα είναι η πρώτη αναγνωριστική σου βόλτα, εκεί όπου ταβέρνες και café απλώνουν τα τραπεζάκια τους και εντυπωσιακά αρχοντικά προσφέρονται για φωτογραφίες.  Στα «μέσα» δρομάκια του οικισμού θα περάσεις πλάι από λουλουδιασμένες αυλές, ασβεστωμένα σπιτάκια και σουβενιράδικα δίπλα σε παραδοσιακούς φούρνους που μοσχοβολούν ψωμάκι.

Για τις βουτιές σου, σημείωσε την παραλία Καμίνι, η οποία απέχει μόλις ένα τέταρτο-εικοσάλεπτο με τα πόδια από την πόλη και είναι ιδανική και για μια όμορφη παραθαλάσσια διαδρομή. Εξίσου όμορφες, οι παραλίες του Βλυχού και της Επισκοπής είναι ό,τι πρέπει για πλατσουρίσματα.

Μην αμελήσεις να πιάσεις τραπεζάκι στην παλαιότερη ταβέρνα του νησιού, που λέγεται Ξερή Ελιά και βρίσκεται σε μια πανέμορφη δεντροσκέπαστη πλατεΐτσα, αλλά και να δοκιμάσεις τους ξακουστούς μεζέδες του Παραδοσιακού, στην πανέμορφη υπερυψωμένη αυλίτσα του.

Πού θα μείνεις: Σούπερ low budget δωμάτια θα βρεις στο Ηλέκτρα (από 45€ το δίκλινο) και στον Ξενώνα Θεανώ, στα 63€ για ένα δίκλινο.

Διάβασε επίσης: 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις στην Ύδρα

Κύμη to me baby



Το κοντινό μας νησάκι, η Εύβοια, έχει ένα σενάριο διακοπών για κάθε στυλ. Προτείνουμε Κύμη γιατί τα συνδυάζει όλα. Βουνό θέλεις; Θάλασσα θέλεις; Το τοπίο της Κύμης θυμίζει Πήλιο – στο πιο κοντινό και προσφέρεται για φυσιολατρικές εξορμήσεις.

Εδώ θα επισκεφτείς τον Μύλο του Σαντά με τα διατηρημένα του γεφύρια και την πυκνή βλάστηση που δίνει αυτό το υπέροχο σμαραγδί χρώμα στο ρυάκι του και την πηγή Κολέθρα με τα καταγάλανα νερά, κάνοντας αν θες πικνίκ στον πέτρινο περιβάλλοντα χώρο.

Για τις βουτιές σου, ο Καλόγερος είναι μια ερημική και βραχώδης παραλία με εύκολη πρόσβαση και καθαρά νερά, ενώ αν θες κόσμο, κοσμάκη, οργάνωση και μπόλικη άπλα, τότε θα βάλεις πλώρη για την Μουρτερή, μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού.

Για μετά τις βουτιές, η Άμπελος είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα με ξύλινα τραπεζάκια υπό τον ίσκιο των πλατανιών και νοστιμότατη μαμαδίσια κουζίνα, ενώ στο κέντρο της Κύμης, το Καπιτσαλειό είναι ιδανικό για μεζεδάκια με βάση ντόπιες πρώτες ύλες και καλό κρασί.

Πού θα μείνεις: Στα προσεγμένα και deluxe δίκλινα δωμάτια του Archontiko Kymis Boutique Hotel με 79€ για ένα δίκλινο ή στα δωμάτια του Αύρα Studios με όμορφη θέα θάλασσα και 66€ για δίκλινο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v