Σούπερ νησάκια για μονοήμερες εκδρομές

Βουτάμε σε κρυστάλλινα νερά και τσουγκρίζουμε ουζάκια στη δροσιά, σε τέσσερα νησάκια χάρμα οφθαλμών. Και το βράδυ επιστρέφουμε σπίτι.
Σούπερ νησάκια για μονοήμερες εκδρομές
της Ηρώς Κουνάδη

Άρωμα διακοπών, βουτιές σε διάφανα νερά και οικονομία μονοήμερης… τρία σε ένα. Τα κοντινότερα στην πόρτα του σπιτιού μας νησιά υπόσχονται βουτιές, βόλτες και ουζάκια πλάι στο κύμα, όλα σε συσκευασία λίγων ωρών, και χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουμε διαμονή. Φύγαμε για μονοήμερη…

Στο Αγκίστρι


Η περίφημη Χαλικιάδα, αυτή η παραλία με τα μεγάλα λευκά βότσαλα και τα κρυστάλλινα βαθυγάλαζα νερά, είναι λόγος αρκετός για μια μονοήμερη στο Αγκίστρι. Δεν είναι, όμως, ο μόνος: Είναι και οι δύο Δραγονέρες, μικρή και μεγάλη, με επίσης υπέροχα νερά, ευκολότερη πρόσβαση (στη Χαλικιάδα θα χρειαστεί να κατεβείτε και μετά να ανεβείτε ένα απότομο μονοπάτι) και άφθονη σκιά από δέντρα που φτάνουν σχεδόν ως το κύμα. Είναι, επίσης, τα ουζάκια στο μπαλκόνι της Αλκυόνης, δίπλα στη μικρή παραλιούλα της Σκληρής και με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Και είναι και η καταπράσινη ενδοχώρα, ιδανική για απογευματινές βόλτες πριν πάρετε το πλοίο της επιστροφής. Η πρώτη αναχώρηση από Πειραιά για Αγκίστρι είναι τις Κυριακές στις 7.50 και η τελευταία επιστροφή είναι στις 21.00. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 11€ one way.

Διαβάστε περισσότερα - Αγκίστρι: Το καλοκαίρι… δίπλα μας

Στην Αίγινα και τη Μονή


Ακόμα πιο κοντά, με ακόμα πιο βολικά δρομολόγια πλοίων, η Αίγινα μπορεί να μην έχει τις σούπερ εντυπωσιακές παραλίες του Αγκιστρίου, έχει όμως μια πολύ γραφικότερη παραλιακή περαντζάδα για τις απογευματινές σας βόλτες, πολλές ευκαιρίες για sightseeing, ένα γλυκύτατο ψαροχώρι, την Πέρδικα, για τα μεσημεριανά σας ουζάκια, κι ένα ακατοίκητο νησάκι, τη Μονή ακριβώς απέναντι, με τα ωραιότερα νερά του Σαρωνικού για τις βουτιές σας. Αν είστε πρωινοί τύποι, το πρώτο flying φεύγει από τον Πειραιά στις 7.45 το πρωί, και το πρώτο ferry boat στις 8.20, η δε τελευταία επιστροφή είναι τα Σάββατα στις 20.10 και τις Κυριακές στις 20.45. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 8€ one way.



Διαβάστε περισσότερα - Αίγινα: Τα καλύτερα σε ένα Σαββατοκύριακο
και Μονή: Βουτιές στο τιρκουάζ του… Σαρωνικού (!)

Στα Λιχαδονήσια


Τα μικρά εξωτικά νησάκια, τις αεροφωτογραφίες των οποίων βλέπετε παντού στο internet τελευταία (και για τα οποία σας τα είπαμε κι εμείς πρόσφατα) βρίσκονται ανάμεσα στην Εύβοια και τα Καμένα Βούρλα και έχουν κάτι από Καραϊβική. Σμαραγδένια νερά, ηφαιστειογενές έδαφος, τόσο ανοιχτόχρωμη που θα την έλεγες σχεδόν λευκή άμμο, και πυκνή βλάστηση που φτάνει ως το κύμα συνθέτουν το φαντασμαγορικό τοπίο. Το καραβάκι από τα Καμένα Βούρλα ξεκινά στις 12.00 και επιστρέφει στις 20.00, στοιχίζει 12€ για ενήλικες (6€ για παιδιά) μετ’ επιστροφής και περιλαμβάνει ξαπλώστρα στην παραλία. Αν πεινάσετε, στην παραλία ψήνονται ολημερίς σουβλάκια –έξτρα πόντοι αναδρομής στις διακοπές των παιδικών μας χρόνων. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα Λιχαδονήσια έχει το Visit Edipsos, εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v