Τι λες, θα πάμε κανένα ταξιδάκι στο εξωτερικό φέτος;

Λονδίνο με 40€ πήγαινε-έλα. Τώρα που έχουμε την προσοχή σου, δες και τι χρειάζεται για να ταξιδέψεις στο εξωτερικό αυτές τις μέρες που τα αεροπορικά είναι πάμφθηνα.
Τι λες, θα πάμε κανένα ταξιδάκι στο εξωτερικό φέτος;
της Ηρώς Κουνάδη

Ναι, αν μας ρωτάς, πολύ γενναίοι ακόμα δεν νιώθουμε. Από την άλλη, ενάμισης χρόνος πανδημίας μας έχει στερήσει πολλά, και τα ταξίδια στο εξωτερικό βρίσκονται ψηλά στη λίστα των πραγμάτων που μας λείπουν περισσότερο. Οπότε μια δειλή ματιά σε τιμές αεροπορικών έχουμε ξεκινήσει να τη ρίχνουμε. Και είπαμε να σε βάλουμε κι εσένα στον πειρασμό, για να μην είμαστε μόνοι μας εκεί.

Στο Λονδίνο

Τα εισιτήρια: 40€ πήγαινε-έλα με την Wizzair στις αρχές Οκτωβρίου (αναχώρηση Παρασκευή 8/10 και επιστροφή Δευτέρα 11/10).

Οι κανόνες: Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πορτοκαλί λίστα, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείς το πιστοποιητικό εμβολιασμού σου, ένα τεστ PCR το πολύ 72 ώρες πριν ταξιδέψεις, ένα τεστ αφού φτάσεις (το οποίο θα πληρώσεις εσύ) και ένα συμπληρωμένο PLF. Αν δεν είσαι εμβολιασμένος/η θα χρειαστεί να μείνεις 10 μέρες καραντίνα, την οποία θα πληρώσεις εσύ, συν τρία τεστ (ένα πριν πας και άλλα δύο αφού φτάσεις) οπότε μην μπεις στον κόπο.



Ναι, είδαμε αυτό το 40άρι και έκαναν καρδούλες τα μάτια μας, δεν θα το κρύψουμε. Γιατί ποιος δεν θα ήθελε μετά από τέτοια χρονιά να βολτάρει στις όχθες του Τάμεση, να χαζέψει με τα χρώματα στο Notting Hill και με τα βίντατζ μαγαζάκια του Κάμντεν, να δει εκθέσεις στην Tate Modern και θέατρο στο West End, και και, η λίστα δεν έχει τέλος…

Διαβάστε περισσότερα - Όσα πρέπει να κάνεις την πρώτη φορά στο Λονδίνο

Στη Ρώμη

Τα εισιτήρια: 48€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair για το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (αναχώρηση Παρασκευή 8/10 και επιστροφή Τρίτη 12/10).

Οι κανόνες: Είναι αρκετά πιο χαλαροί. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό, με το οποίο πιστοποιείς είτε ότι έχεις εμβολιαστεί, είτε ότι έχεις νοσήσει, είτε ότι έκανες τεστ PCR και ήταν αρνητικό. Καραντίνα δεν υπάρχει, ούτε για εμβολιασμένους ούτε για ανεμβολίαστους (πολίτες της ΕΕ πάντα, για τους υπόλοιπους ισχύουν άλλα). Λεπτομέρειες εδώ.



Μία μόνο πόλη λέμε αιώνια, κι αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Η Ρώμη είναι ένας έρωτας με την πρώτη ματιά, κι όχι μόνο επειδή είναι γεμάτη αξιοθέατα-να-μην-ξέρεις-τι-να-πρωτοδείς, αλλά και γιατί είναι πανέμορφη και υπέρ του δέοντος ρομαντική, ένα σκηνικό ιδανικό για ατελείωτες βόλτες σε μποέμ γειτονιές και περαντζάδες σε καρτποσταλικές πλατείες. Κι αν δεν σου φτάνουν όλα αυτά, έχει και μια από τις καλύτερες κουζίνες όλης της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα - Πρώτη φορά Ρώμη; Όσα πρέπει να δεις

Στη Μάλτα

Τα εισιτήρια: 44€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair, στις αρχές Οκτωβρίου (αναχώρηση Σάββατο 9/10 και επιστροφή Τρίτη 12/10).

Οι κανόνες: Αν έχεις κάνει εμβόλιο, χρειάζεσαι μόνο το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό κι ένα συμπληρωμένο PLF, τίποτα άλλο. Αν δεν έχεις κάνει εμβόλιο, θα χρειαστείς αρνητικό τεστ PCR (όχι rapid, εννοείται ούτε self test) συν 14 μέρες καραντίνας, το κόστος των οποίων θα καλύψεις εσύ. Λεπτομέρειες εδώ



Ένα νησάκι μια σταλιά, χωράει περισσότερα από δέκα κάστρα, πεντέμισι χιλιάδες χρόνια Ιστορίας, περισσότερα από 200 χιλιόμετρα ακτογραμμής (με καιρό που εξασφαλίζει βουτιές μέχρι και τον Νοέμβρη) και μια κουζίνα που παντρεύει τα μπαχάρια της Ανατολής με τα ζυμαρικά και τα κρέατα της Δύσης. Στις ολοζώντανες καστροπολιτείες της Βαλέτας και τη Μεντίνας θα βολτάρεις σε πλακόστρωτα σοκάκια ανάμεσα σε αρχοντικά βαμμένα στο χρώμα του μελιού, ενώ στο προϊστορικό Άτζαρ-Κιμ θα νιώσεις λες και βρέθηκες στο σκηνικό των Φλίντστοουν: Εδώ είναι το παλαιότερο κτίσμα που έχουμε στον μικρό μας πλανήτη, ναι πιο παλιό και από τις Πυραμίδες.

Διαβάστε περισσότερα - Στη Μάλτα έχει ακόμα καλοκαίρι! 

Στη Βουδαπέστη

Τα εισιτήρια: 45€ πήγαινε-έλα με την Wizzair στις αρχές Οκτωβρίου (αναχώρηση Παρασκευή 8/10 και επιστροφή Δευτέρα 11/10).

Οι κανόνες: Αν έχεις κάνει εμβόλιο, δεν έχεις κανέναν περιορισμό –Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό και έφυγες. Αν δεν έχεις κάνει εμβόλιο, δεν μπορείς να πας. Λεπτομέρειες εδώ.



Στις όχθες του χιλιοτραγουδισμένου Δούναβη, η ουγγρική πρωτεύουσα είναι από τις πόλεις εκείνες που είτε θα τις λατρέψεις είτε θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου να εξηγείς γιατί δεν τη λάτρεψες στις ορδές των φαν της. Στο ενδιάμεσο, θα έχεις κάνεις τις βόλτες σου σε ένα σκηνικό βγαλμένο από ταχύρρυθμο σεμινάριο ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, ανάμεσα σε πολλά –μα πολλά– μπαρόκ, νεοκλασικά, εκλεκτικιστικά, αρ νουβό και νέο-ρομανέσκ διαμαντάκια και άλλα τόσα αξιοθέατα, στα οποία περιλαμβάνεται και μια από τις ωραιότερες γέφυρες της Ευρώπης, αυτή που στεφανώνει τον Δούναβη ενώνοντας τη Βούδα με την Πέστη.

Διαβάστε περισσότερα - Βουδαπέστη: Τα μυστικά του Δούναβη 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v