Τα φτηνότερα νησιά για διακοπές

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις δυο μηνιάτικα για να πας διακοπές σε νησί. Φθηνές επιλογές που θα σε εκπλήξουν, υπάρχουν και σου τις παρουσιάζουμε.
Τα φτηνότερα νησιά για διακοπές

Έχει φτάσει πλέον η ώρα που περίμενες όλη τη χρονιά (και τι χρονιά να προσθέσουμε κάπου εδώ με όλους τους περιορισμούς που ζήσαμε!) Ναι, σωστά κατάλαβες. Μιλάμε για τις καλοκαιρινές διακοπές, για τις οποίες μετράμε αντίστροφα σαν φαντάροι που περιμένουν το λελεδόχαρτο. Ωστόσο όλοι ξέρουμε ότι οι τιμές σε αγαπημένα και δημοφιλή νησιά παίρνουν την ανιούσα με αποτέλεσμα, να μην σε φτάνει όχι μόνο το επίδομα καλοκαιριού, αλλά πολλές φορές ούτε και το μηνιάτικο που το συνοδεύει.

Μην απελπίζεσαι παρόλα αυτά. Επιλογές υπάρχουν ώστε να αφιχθείς σαν κονιόρδος σε μπόλικες ελληνικές νησάρες και, δίχως να χρειαστεί να αποχαιρετίσεις όλες σου τις οικονομίες μετά από λίγες μέρες διαμονής.

Λήμνος



H Λήμνος είναι μια εξαιρετικά οικονομική επιλογή, για να πας διακοπές θαυμάζοντας παράλληλα τις αμέτρητες ομορφιές της. Από τις ονομαστές παραλίες του Γοματιού, της Νεφτίνας και του Ζεματά, μπορείς να βρεθείς στην μοναδική έρημο της χώρας και να νιώσεις πιο Αλαντίν από ποτέ μπροστά από τους τεράστιους αμμόλοφούς της.

Λίμνες και υδροβιότοποι συμπληρώνουν την εικόνα ενός αγνού και παρθένου από οργανωμένο τουρισμό νησιού, που θα λατρέψεις. Το Beach Lichna είναι μια εξαιρετική επιλογή για να μείνεις στον Μούδρο, δίνοντας μονάχα 32€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση ενώ θα καλοπεράσεις και στο Κύμα χωρίς να δώσεις περισσότερα από 40€ το βράδυ.

Οι επιλογές για φαγητό και ποτό σε όλο το νησί είναι πολύ προσιτές, σε βαθμό που θα σου επιτρέψουν να παρατείνεις την παραμονή σου στο νησί.

Πώς θα πας εκεί: Από το Λαύριο σε 13 ώρες και 28,50€ one way, ή αν δεν αντέχεις με τίποτα τα πολύωρα ταξίδια της άγονης γραμμής με την Aegean σε κάτι λιγότερο από μία ώρα, και τιμές που ξεκινούν από τα 100€ πήγαινε-έλα για τον Ιούλιο.

Αγκίστρι



Το αγαπημένο μας Αγκιστράκι, κάθε χρόνο αποτελεί μια τίμια λύση διακοπών, χωρίς να ξεφραγκιαστείς, μια ανάσα μόλις από την Αθήνα. Δεν χρειάζεται να πάρεις αυτοκίνητο, μιας και άμα λάχει το γυρνάς ολόκληρο και στο περπατητό. Μπορείς να νοικιάσεις και ποδήλατο με μόλις 5€ την ημέρα, για να απολαύσεις τη διαδρομή μέχρι τα σαγονοπεσιματικά καταπράσινα νερά της Απόνησου και της Δραγονέρας. Σε μία ώρα και κάτι ψιλά βρίσκεσαι από τον Πειραιά στο λιμάνι της Σκάλας χωρίς να δώσεις περισσότερα από 13€ one way.

Προτού ξεχυθείς για απλωτές και βουτιές καλό είναι να έχεις κλείσει δωμάτιο είτε στο Galaxias Studios στη Σκάλα δίνοντας 48€ το δίκλινο το βράδυ, είτε στο κουκλίστικο Yalos Studios  όπου δεν χρειάζεται να πληρώσεις περισσότερα από 50€ το δίκλινο ανά διανυχτέρευση.

Οι τιμές στα ποτά και τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 6-8€ ενώ στα πέριξ του θα βρεις οικονομικά ταβερνάκια και το θρυλικό Γυροκομείον όπου επιβάλλεται να δοκιμάσεις καλαμάκι προβατίνα.

Αίγινα



Μια ωρίτσα και κάτι (και 8,50€, να τα λέμε κι αυτά τα σημαντικά) μακριά από το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται η αρχοντοκόρη του Σαρωνικού, η πανέμορφη Αίγινα, που όσες φορές κι αν βρεθείς στα μέρη της, δεν σου φτάνει. Η ξακουστή Πέρδικα και το ακατοίκητο νησάκι της Μονής δεν πρέπει να λείψουν από τη λίστα με τα μέρη που θα επισκεφθείς, μαζί με τον πολυθρύλητο ναό της Αφαίας και την εντυπωσιακή εκκλησία του πολιούχου, Άγιου Νεκτάριου.

Οι παραλίες της Αιγινήτισσας, του Μαραθώνα αλλά και της Αγίας Μαρίνας θα αποζημιώσουν το κολυμβηταρένιο σου κορμί που διψά για βουτιές, χωρίς η διαμονή στο νησί να ζημιώσει την τσέπη σου. Στο George Appartments μπορείς να μείνεις με 35€ το βράδυ, το δίκλινο ενώ στο ειδυλλιακό Santa Marina Rooms της Αγίας Μαρίνας θα πληρώσεις μόλις 37€ τη διανυχτέρευση για ένα δίκλινο δωμάτιο. Oι τιμές στα ποτά αλλά και στο φαγητό δεν έχουν μεγάλη απόκλιση με την Αθήνα (ποτά και κοκτέιλ θα βρεις από 6κι από 8€ αντίστοιχα) ενώ και στο φαγητό θα βρεις οικονομικές επιλογές, ειδικά στην Πέρδικα και την περιοχή της Αγίας Μαρίνας. 

Λέρος



Ό,τι κι αν έχεις ακούσει για τη Λέρο, ξέχασε το. Πρόκειται για ένα νησί που παραμένει ανέγγιχτο από τον οργανωμένο τουρισμό, χωρίς να χάνει λεπτό τη γοητεία του. Μοιάζει με ένα τεράστιο γραφικό ψαροχώρι  με μπόλικα αξιοθέατα να δεις (όπως το Ρωμαϊκό Φρούριο Μπούρτζι, ο Πύργος του Μπελένη και το Τούνελ της Μερικιάς) πριν βουτήξεις στα υπέροχα καταγάλανα νερά στα ΆΛιντα, στην Αγία Κιουρά και στις Παναγιές που είναι must επιλογές.

Σε κάτι λιγότερο από 9 ώρες θα βρεθείς στη Λέρο, δίνοντας 43,50€ για one way εισιτήριο.

Θα βρεις καφέδες, ποτά και ψαρομεζέδες σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, ενώ η διαμονή δεν θα σου κοστίσει ένα μηνιάτικο. Στο θαυμάσιο Paradisso θα μείνεις, δίνοντας μόλις 38€ ανά διανυχτέρευση για δίκλινο δωμάτιο, ενώ με 41€ ανά βραδιά το δίκλινο υπάρχει η εξαιρετική επιλογή του Catia στην Αγία Μαρίνα. 

Άνδρος



2 ωρίτσες πλεούμενος θα κάνεις για να βρεθείς από το λιμάνι της Ραφήνας μέχρι την Άνδρο, δίνοντας 19,5€ για ένα One way εισιτηριάκι σε ένα από τα ομορφότερα και κοντινότερα στην Αθήνα νησάκια της χώρας. Άλλωστε και τι δεν έχει η Άνδρος; Παραλιάρες για αξέχαστες βουτιές αν ζητήσεις, θα σου μιλήσουμε για τον Ζόρκο  και τα Άχλα. Αν είσαι της περιπέτειας πάλι, θα σου πούμε να πας μια βόλτα στον Νερϊδότοπο στη ρεματιά της Πυθάρας ή στο Φαράγγι Διποτάματα και μετά βουρ για έναν απογευματινό καφέ στις Πηγές Μαινήτων. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε φαγητό και ποτό (κυμαίνονται από 6 μέχρι 7,5 ευρώ τα απλά ποτά) που καλύπτουν κάθε πορτοφόλι.

Στο Galaxy Hotel δεν θα χρειαστεί να δώσεις περισσότερα από 38€ το βράδυ για ένα δίκλινο
ενώ και στο Ακροδέα θα βολευτείς μιας χαρά με μόλις 43€ ανά διανυχτέρευση για ένα δίκλινο.

Σίκινος



Η σταλίτσα των Κυκλάδων που λέγεται Σίκινος είναι μια υπέροχη επιλογή μακριά από τον κακό τουριστοχαμό που γίνεται στα υπόλοιπα κυκλαδίτικα νησάκια. Ξεκινώντας από τον Πειραιά με κάποιο από τα πλοία της Zante Ferries θέλεις περίπου 8 ώρες και 39,5€ για ένα εισιτήριο one way. H Σίκινος είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά νησιά της κυκλαδίτικης άγονης γραμμής, η οποία συνδυάζει σαγηνευτικές παραλίες σαν τον Άγιο Παντελεήμονα, τον Μάλτα και τον Αϊ Γιάννη και υπέροχα χωριουδάκια σαν το Κάστρο, που θα ξυπνήσουν τον περιπατητή μέσα σου.

Οι χαμηλές τιμές είναι χαρακτηριστικό του νησιού τόσο στην εστίαση, όσο και στη διαμονή μιας και με 40€ μπορείς να διανυκτερεύσεις σε ένα δίκλινο του Lucas B Panorama στην Αλοπρόνοια ή στα υπέροχα Vrahos Studios με την συγκλονιστική θέα στα 47€ το βράδυ για ένα δίκλινο. 

(* οι τιμές σε όλα τα νησιά αφορούν την περίοδο 12 με 20 Ιουλίου)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v