Μήπως συμφέρει τελικά το αεροπλάνο για τα νησιά;

Τα βάλαμε κάτω με χαρτί και με μολύβι, και βρήκαμε τα νησιά στα οποία συμφέρει να πας με αεροπλάνο αντί για πλοίο.
Μήπως συμφέρει τελικά το αεροπλάνο για τα νησιά;
Η σύντομη απάντηση στην ερώτηση του τίτλου είναι «ναι, για τα μακρινά συμφέρει». Αυτό, όμως, μάλλον το ήξερες. Λιγότερο γνωστό είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις συμφέρει και για τα κοντινά, ειδικά αν έχεις την ευελιξία να φύγεις (και να επιστρέψεις) καθημερινή αντί για Σαββατοκύριακο. Και για να μη μιλάμε στον αέρα, ιδού μερικά παραδείγματα.

(*) Όλες οι τιμές είναι με επιστροφή, τόσο σε ακτοπλοϊκά όσο και σε αεροπορικά, και αφορούν τη χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή για τον Ιούλιο.

Το φτηνότερο ακτοπλοϊκό εισιτήριο για Ρόδο κοστίζει 107€, και το πλοίο θα σε φέρει στο νησί σε 16 ώρες και κάτι. Η Aegean σε πετά σε μια ωρίτσα, με 102€, ενώ τα εισιτήρια της Volotea ξεκινούν από 66,80€.

Το ψήνεις φέτος για Βορειοανατολικό Αιγαίο; Για Χίο, το ακτοπλοϊκό θα σου βγει 78€, ενώ το αεροπορικό 129€, και για Μυτιλήνη το πλοίο στα 70€, το αεροπλάνο στα 111€. Στην Ικαρία, η Sky Express σε πετά με 117€, ενώ το φτηνότερο ακτοπλοϊκό βγαίνει στα 84€.

Για Κέρκυρα τα ακτοπλοϊκά είναι φτηνά, μόλις 11,20€, αλλά σε αυτά πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος βενζίνης και διοδίων ως την Ηγουμενίτσα (37,45€ one way τα διόδια, μαζί με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου). Το αεροπορικό βγαίνει 137€ με την Aegean.

Στις περισσότερες Κυκλάδες, το πλοίο συμφέρει εκτός αν βιάζεσαι να φτάσεις: Το φτηνότερο αεροπορικό που βρήκαμε για Νάξο, ας πούμε, είναι στα 171€, ενώ το φτηνότερο εισιτήριο πλοίου στα 74€. Μισή ώρα βέρσους πέντε, βέβαια, κάτι δίνεις κάτι παίρνεις.

Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα αποτελεί η Μύκονος, στην οποία η Volotea σε πετά με μόλις 48€, ενώ το φτηνότερο ακτοπλοϊκό κάνει 75€. Το ίδιο ισχύει και για τη Σαντορίνη: Η Volotea πάει κι έρχεται με 48€, η Blue Star με 65€.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης η Volotea πάει κι έρχεται επίσης με 48€ (γενικώς η φάση της Volotea φέτος είναι ό,τι πάρεις 48€) ενώ το φτηνότερο διαθέσιμο ακτοπλοϊκό είναι στα 52€. Με την Aegean θα χρειαστείς 112€.

Για Σκύρο τα εισιτήρια της Aegean ξεκινούν από τα 90€, ενώ αν θέλεις να πας με καράβι θα οδηγήσεις μέχρι την Κύμη της Εύβοιας και από εκεί θα πληρώσεις 28€ πήγαινε-έλα.

Για Κω η Aegean έχει εισιτήρια στα 111€, ενώ το φτηνότερο ακτοπλοϊκό είναι στα 91€ (και 12 ωρίτσες διαδρομή, να τα λέμε όλα).

Μήπως, τέλος, το σκέφτεσαι για Λήμνο; Από 126€ ξεκινούν τα ακτοπλοϊκά της (είναι και δεκαοχτώμιση ώρες δρόμος) από 156€ τα αεροπορικά της με την Aegean.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v