Τολμάμε να κάνουμε όνειρα για τα φετινά Χριστούγεννα

Ατενίζουμε με αισιοδοξία τις φετινές γιορτές και προγραμματίζουμε ταξίδια εντός και εκτός συνόρων. Και αν δεν κάτσουν; Ε, και στο σπίτι μια χαρά θα περάσουμε.
Τολμάμε να κάνουμε όνειρα για τα φετινά Χριστούγεννα

Ακούμε ήδη μερικούς από εσάς να μας χλευάζετε για την απόφασή μας να κάνουμε σχέδια για τη φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδο. Δεν σας αδικούμε, όμως σας καλούμε να το σκεφτείτε θετικά: αν δεν ξανακλειστούμε μέσα, τα βουνά της Ελλάδας αλλά και «χαλαροί» ταξιδιωτικά προορισμοί του εξωτερικού είναι ωραιότατες ιδέες  για ταξιδάκι.

Και αν δεν κάτσουν ούτε αυτά, τότε δεν μας χαλά καθόλου να κάτσουμε σπίτι με αλκοόλ, φαγητό και τους δικούς μας (όσους περισσότερους επιτρέπεται…), και να ζήσουμε τις πιο οικογενειακές και χουχουλιάρικες γιορτές της ζωής μας. Για να δούμε.

Μένουμε Ευρώπη



Τα οργανωμένα χριστουγεννιάτικα πακέτα των ταξιδιωτικών γραφείων μας γεμίζουν ελπίδα για εξορμήσεις εντός Ευρώπης σε μαγευτικούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς, αν φυσικά δεν υπάρξουν άσχημες εξελίξεις εκείνη την περίοδο ήτοι νέο λοκντάουν εδώ ή λοκντάουν στους προορισμούς αυτούς. Ονειρεύεσαι Ελβετικές και Γαλλικές Άλπεις; Η Manessis Travel σε πάει για 9 ολόκληρες ημέρες από τις 24 Δεκεμβρίου με κόστος από 1295€ ανά άτομο.

Χριστούγεννα στο Αυστριακό Τιρόλο; Γιατί όχι; Και εκεί μπορείς να πας για 5 ολόκληρες νύχτες στα τοπία των Βαυαρικών Άλπεων με κόστος από 795€ ανά άτομο. Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Μόναχο, την πρωτεύουσα της Βαυαρίας; Το Versus Travel αναλαμβάνει να σε ταξιδέψει στις ρομαντικές  όχθες του ποταμού Ίσαρ με κόστος από 499€. Βιέννη και Μπρατισλάβα δύο σε ένα; Από 479€ μπορείς να το ζήσεις.  Αν πάλι θες να συνδυάσεις Βιέννη με Βουδαπέστη, δες αυτό το ωραιότατο πακέτο για ένα πενθήμερο από το Pyramis Travel στα 425€. 



Στην Αφρική θα πας;

Γιατί να μην πας; Εκεί δεν έχουν ιδιαίτερό πρόβλημα με την πανδημία. Και ναι, υπάρχουν ωραιότατα πακέτα για να ζήσεις τις εμπειρίες που έχει να σου προσφέρει η κοντινή μας ήπειρος, όπως πρέπει. Για παράδειγμα, αυτό το ελκυστικό πακέτο της Versus Travel σε πάει Σαφάρι στην Κένυα και συγκεκριμένα στο Kruger National Park για 8 ημέρες με κόστος από 1245€, ενώ η ίδια εταιρεία οργανώνει ένα σούπερ πλήρες και γεμάτο πρόγραμμα στο εξωτικό Μαρόκο, διάρκειας 10 ημερών για την εορταστική περίοδο, από 899€. 



Ναι, αλλά σαν την Ελλάδα δεν έχει

Σε καταλαβαίνουμε, δεν είσαι να ταξιδεύεις έξω. Δεν το σηκώνει το μπάτζετ σου ή απλά δεν ψήνεσαι. Κανένα πρόβλημα. Τα βουνά της Ελλάδας σε περιμένουν, όμως καλό θα ήταν να βιαστείς καθώς σύμφωνα με στοιχεία δεν τα σκέφτεσαι μόνο εσύ, αλλά όλος ο κόσμος, εκτινάσσοντας την πληρότητα σε ποσοστά πάνω από 80% σε κλασικούς γιορτινούς προορισμούς όπως η Αράχωβα, το Μέτσοβο, τα Καλάβρυτα, το Πήλιο, το Καρπενήσι, τη Βυτίνα, τη Δημητσάνα και το Καϊμακτσαλάν. 

Σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών E-Real Estates, στην Αράχωβα, καταγράφεται αύξηση +12,5% στην ανώτερη τιμή για τη περίοδο των Χριστουγέννων και μείωση στη κατώτερη τιμή κατά 6,25% σε σχέση με το 2019. Στο Μέτσοβο, παρατηρείται μειωμένη η ανώτερη τιμή μίσθωσης κατά 7% σε σχέση με το 2019 για την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ στα Καλάβρυτα, το κόστος ημερήσιας μίσθωσης για την περίοδο των Χριστουγέννων κυμαίνεται από 90€ έως 225€ τη φετινή χρονιά, σε αντίθεση με το 2019 που το κόστος κυμαινόταν από 12€ έως 180€. 

Στο Καρπενήσι, το κόστος ημερήσιας διαμονής για την περίοδο των Χριστουγέννων είναι αυξημένο κατά 25% όσον αφορά την ανώτερη τιμή, ενώ οι χειμερινοί προορισμοί που καταγράφουν διψήφιο αριθμό μείωσης των ζητούμενων ημερήσιων τιμών μίσθωσης είναι το Πήλιο, το Καϊματσαλάν, τα Ιωάννινα και η Ελάτη Τρικάλων.

Arachova

Στην Αράχωβα, υπάρχουν ακόμα δωμάτια σε καλές τιμές για την εβδομάδα των Χριστουγέννων (21-27/12) στο Χάνι του Ζεμενού (από 63€ για ένα δίκλινο) και στον Ξενώνα Χρύσα (από 65€ με πρωινό), ενώ αν θες κάτι πιο σπέσιαλ η Villa Galini προσφέρει ένα ολόκληρο διαμέρισμα στα 120€ ανά διανυκτέρευση.

Ωραιότατα δίκλινα διαθέτει το Αστέρι Μετσόβου (από 75€ με πρωινό) και ο Ξενώνας Ανώγι (από 90€ με πρωινό), όπως επίσης και η Βίλλα Αριάδνη στα Καλάβρυτα (από 75€) και το Kalavrita Luxurious Apartments (από 110€ με πρωινό).

Metsovo

Στο βουνό των Κενταύρων, βρήκαμε ωραιότατα δίκλινα στο Αρχοντικό Θεοδώρα στη Μακρυνίτσα (από 65€ με πρωινό), στούντιο με τζάκι στο Άδηλον στην Τσαγκαράδα (από 60€), και σούπερ οικονομικά δωμάτια στον Ξενώνα Ρούση (από 45€). Λίγο πιο ακριβά αλλά και πάλι μια χαρά δεδομένης της περιόδου τα δωμάτια στις Ορειάδες στο Μούρεσι (από 75€ με πρωινό) και στο Δεσποτικό στην Πορταριά (από 115€ με πρωινό).

Στο Καρπενήσι το Ξενοδοχείο Ελβετία διαθέτει δίκλινα με πρωινό στα 68€, ενώ για το «κάτι παραπάνω»- γιατί μια ζωή την έχουμε- υπάρχει μια ωραιότατη σουίτα τεσσάρων ατόμων στο Oniropetra στα 255€ ανά διανυκτέρευση με πλούσιο πρωινό. Μας άρεσε επίσης το όνομά, αλλά και οι τιμές του σπιτιού το «Ρόδο και το Ρόιδο», και το προτείνουμε – στα 108€.

Πάμε Βυτίνα; Στο Mainades House μπορείς να κλείσεις ένα ολόκληρο διαμέρισμα από 75€ τη βραδιά, ενώ στο Vytina Mountain View Hotel υπάρχουν ακόμα δίκλινα δωμάτια με πανοραμική θέα στα 91€. Για κάτι πιο πολυτελές και premium, δες και το πανέμορφο Natura Hotel Vytina στα 121€ το δίκλινο με πλούσιο πρωινό.

Και αν δεν γίνει αυτό;

Στα φρύδια μας τα δυο. Και στο σπίτι με λίγους φίλους και συγγενείς οι γιορτές θα περάσουν ωραιότατα, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή θυμοσοφία του «περνάμε καλά με λίγα, λίγους και εκλεκτούς». Δεν θα χρειαστούμε φανταχτερά ρεβεγιόν, δεν μας έλειψαν κιόλας η αλήθεια είναι.

Φαγητό, αλκοόλ, τηλεόραση και δώρα αρκούν για να ζήσουμε τις γιορτινές ημέρες όσο πιο ευχάριστα μπορούμε. Συνταγές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Έχουμε. Για γιορτινά γλυκά; Εννοείται. Ζεστό κρασί; Μπορούμε να φτιάξουμε. Διευθύνσεις για να παραγγείλουμε ποτά; Ου, δεκάδες

Ταινίες για να χουχουλιάσουμε καναπέ δίπλα στο τζάκι και να μπούμε στο κλίμα; Επίσης δεκάδες. Μάλιστα κάποιες πλατφόρμες έχουν μεριμνήσει ώστε τις ημέρες των γιορτών να προβάλλουν γιορτινές ταινίες. Το Netflix, ας πούμε θα προβάλλει μπόλικες εκείνη την περίοδο, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνουν και τα εγχώρια κανάλια όπως το Cosmote TV και η Nova, τα οποία και πέρσι τις γιορτές ενίσχυσαν το πρόγραμμά τους με δεκάδες παραγωγές για μικρούς και μεγάλους.

Και μπορεί φέτος το ΚΠΙΣΝ να μην ανοίξει τις πύλες του για το κοινό ώστε να απολαύσουμε από κοντά τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του, όμως ο χριστουγεννιάτικος κόσμος του θα ζωντανέψει στις οθόνες μας, με συναυλίες, θέατρο, δημιουργικά εργαστήρια και ένα σωρό ακόμα online προτάσεις.

Οι προβολές ξεκινούν την 1η Δεκεμβρίου στις 19.00, με τον Φοίβο Δεληβοριά να ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια σε μια online παράσταση εμπνευσμένη από την πολυαγαπημένη «Ταράτσα του Φοίβου» και ειδικά σχεδιασμένη για το ΚΠΙΣΝ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v