10 πολύ καλοί λόγοι να πας Ισπανία τον Σεπτέμβρη

Από 158€ πήγαινε-έλα βρήκαμε απευθείας αεροπορικά για τη Βαλένθια, τη Μάλαγα και την Ίμπιζα. Μήπως να το σκεφτείς;

της Ηρώς Κουνάδη

Ο ισπανικός νότος θα έχει ακόμα καλοκαίρι, οι τιμές θα είναι καλύτερες από αυτές των ελληνικών νησιών, τα πλήθη θα έχουν κάπως καταλαγιάσει μετά τη φρενίτιδα του Αυγούστου και τα αεροπορικά δεν θα είναι απαγορευτικά –έχουμε και απευθείας πτήσεις φέτος, για όποιον δεν το πρόσεξε.

Θέλεις κι άλλους λόγους να οργανώσεις ένα ταξίδι στον νότο της Ισπανίας φέτος τον Σεπτέμβρη; Σου βρήκαμε δέκα.

1. Οι τιμές της Aegean που μας έβαλαν σε πειρασμό

- Βαλένθια 158€ μετ’ επιστροφής για αναχώρηση την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και επιστροφή την Πέμπτη 26/9.
- Μάλαγα 159€ πήγαινε-έλα, για αναχώρηση Τρίτη 17 ή Πέμπτη 19/9 και επιστροφή Παρασκευή 27/9.
- Ίμπιζα για τα party animals μας, 186€ με επιστροφή, αν φύγεις από την Αθήνα το Σάββατο 31/8 και επιστρέψεις Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου.

(*) Και οι τρεις πτήσεις είναι απευθείας, από το Ελ. Βενιζέλος. Οι τιμές είναι τελικές, και περιλαμβάνουν χειραποσκευή έως 8 κιλά.

2. Η Μάλαγα, ένα από τα ωραιότερα λιμάνια του κόσμου



Στο κλισέ που λέει πως «τα λιμάνια δεν είναι συνήθως όμορφα, και δεν πειράζει, γιατί είναι ενδιαφέροντα» η Μάλαγα είναι μια φωτεινή εξαίρεση. Γεμάτη χρώμα και Ιστορία που αποτυπώνεται σε ρωμαϊκά αμφιθέατρα, μαυριτανικά κάστρα και εξαιρετικά μουσεία από τη μια, αλλά και φημισμένη για τη νυχτερινή ζωή και τη φανταστική κουζίνα της από την άλλη.

3. Το Caminito del Rey

Τρία φαντασμαγορικά χιλιόμετρα μέσα στο φαράγγι που πέρασε από το «πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου» στην ασφαλέστατη, υπέροχη πεζοπορική διαδρομή που είναι σήμερα. Την άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία του αποτυπώνει ο Lonely Planet στο βιντεάκι που ακολουθεί.



4. Το Μουσείο Πικάσο στη Μάλαγα



Το διασημότερο παιδί του ισπανικού νότου μας συστήνεται από την αρχή, μέσα από περισσότερα από διακόσια έργα του, τα οποία κοσμούν τις αίθουσες του δημοφιλέστερου ίσως μουσείου της ιδιαίτερης πατρίδας του.

5. Η έκπληξη της Βαλένθια



Την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας την ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά: Για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, τα γιγάντια καταπράσινα πάρκα της, τις ολοζώντανες νύχτες της και βεβαίως το φαγητό της. Στα πιο φουτουριστικά από τα κτίριά της, στις όχθες του ποταμιού της, μπορεί να αναγνωρίσεις την υπογραφή του πιο διάσημου παιδιού της, του Σαντιάγο Καλατράβα.

6. Η Γρανάδα και το παραμυθένιο κάστρο της



Στους πρόποδες της επιβλητικής Sierra Nevada, το όνομα της οποίας σημαίνει Χιονισμένη Οροσειρά, η Γρανάδα είναι μια πανέμορφη, ζωηρή φοιτητούπολη στη σκιά ενός παραμυθένιου κάστρου. Η Αλάμπρα, το κάστρο των Μαυριτανών κατακτητών που είχαν εδώ την πρωτεύουσά τους, είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιά της UNESCO –και οι κήποι της από τους ωραιότερους που έχεις δει ποτέ.



7. Οι παραλίες γύρω από το Εθνικό Πάρκο Doñana

Εκεί που ο Γουαδαλκιβίρ καταλήγει στον Ατλαντικό Ωκεανό, απλώνεται ένα εκπληκτικό, γιγάντιο, καταπράσινο Εθνικό Πάρκο (από τα εκατοντάδες της Ισπανίας) που με τη σειρά του καταλήγει σε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του ισπανικού νότου. Αμμουδερές και αφημένες στην ησυχία τους, λόγω του ειδικού καθεστώτος προστασίας του Εθνικού Πάρκου, είναι μια ανάσα γαλήνης ανάμεσα στις υπερ-εκμεταλλευμένες παραλίες της Costa del Sol (που σημαίνει Ακτή του Ήλιου, και είναι η ακτογραμμή ανάμεσα στη Μάλαγα και το Γιβραλτάρ).



8. Η παλιά πόλη του Jerez de la Frontera

Το λιγότερο τουριστικό πρόσωπο της Ανδαλουσίας, το Χέρεθ (σκέτο, για τους φίλους) θα μπορούσε να είναι ένα νησάκι της Μεσογείου, με τα λευκά σπιτάκια του, τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα αξιοθέατα που περιλαμβάνουν ένα κάστρο του 12ου αιώνα, έναν εντυπωσιακό καθεδρικό του 17ου, και πολλά –μα πολλά− μπαράκια που σερβίρουν το φημισμένο τοπικό sherry και φιλοξενούν παραστάσεις φλαμένκο.



9. Το συγκλονιστικό φαγητό

Κάτι θα έχει πάρει το αυτί σου για τα tapas, δεν μπορεί. Αυτές τις μπουκίτσες που συνοδεύουν το κρασί ή την μπύρα σου σε κάθε ισπανικό μπαράκι, και πολύ περισσότερο από φαγητό είναι τρόπος ζωής –και κοινωνικοποίησης.



Παρ’ όλο που θα μπορούσες να τρέφεσαι αποκλειστικά με πεντανόστιμα tapas για όσο καιρό μείνεις στον ισπανικό νότο, εμείς σε συμβουλεύουμε να μην το κάνεις, γιατί θα χάσεις μια άκρως ενδιαφέρουσα εστιατορική σκηνή που περιλαμβάνει τα πάντα, από ταβερνάκια που σερβίρουν τοπικές σπεσιαλιτέ και ολόφρεσκα θαλασσινά μέχρι Michelin-άτες διευθύνσεις και fusion κουζίνες.

10. Οι τιμές των ξενοδοχείων

Από 55€ ξεκινούν διαμερίσματα σαν αυτό στην παραλία της Μάλαγα, 64€ έχει αυτή η ομορφιά στο κέντρο της Βαλένθια, 35€ το δίκλινο στο Hotel Nova Centro στην παλιά πόλη του Χέρεθ, και 37€ θα δώσεις για ένα κουκλίστικο διαμέρισμα σαν αυτό στο κέντρο της Γρανάδας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v