Τέλεια τριήμερα στην Ευρώπη έως 250€

Ναι, δεν θα είναι στο Λονδίνο και στο Παρίσι. Σου φτάνουν όμως εκεί 250€ για αεροπορικά, διαμονή και φαγητό; Δε σου φτάνουν.
 

Τέλεια τριήμερα στην Ευρώπη έως 250€

της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είναι τόσο ακριβή όσο νομίζουμε η Ευρώπη μας. Έναν καλό προγραμματισμό θέλει, και μια low cost πτήση. Εντάξει, και να μην είσαι από αυτούς που επιλέγουν να ταξιδέψουν ντάλα Αύγουστο και μετά παραπονιούνται για τις τιμές των ξενοδοχείων. Αγνόησε και τις μεγάλες πρωτεύουσες της Δύσης, και θα είσαι μια χαρά, σε τέλειους προορισμούς σαν αυτούς που ακολουθούν.

Στο Γκντανσκ της Πολωνίας

Η πιο θαλασσινή πόλη του ευρωπαϊκού βορρά, το πανέμορφο, πολύχρωμο, πολυπολιτισμικό Γκντανσκ είναι έρωτας με την πρώτη ματιά, χάρη στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που του έχουν χαρίσει αιώνες… περιπλανήσεων από βασίλειο σε βασίλειο και από λαό σε λαό. Προσθέστε μια ολοζώντανη σκηνή café και μπαρ, πολλά ενδιαφέροντα μουσεία και την πολύ ενδιαφέρουσα κουζίνα του, και έχετε ήδη φύγει.



Διαβάστε περισσότερα – 10 καλοί λόγοι να πας τώρα Πολωνία

Το αεροπορικό: 64€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair, για αναχώρηση Παρασκευή 17 Μαΐου και επιστροφή Δευτέρα 20/5.
Η διαμονή: Ωραιότατα δωμάτια στην Παλιά Πόλη με μόλις 28€ το δίκλινο βρήκαμε εδώ, διαμέρισμα λίγο έξω από το κέντρο στην ίδια τιμή (28€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα) εδώ και δίκλινα στην παλιά πόλη με 38€ εδώ.
Το σύνολο: 106€ το άτομο, και τα ρέστα… 144€ παγωτά (φαγητά και ποτά).

Στην Κατάνια της Σικελίας

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας έχει την καλύτερη νυχτερινή ζωή σε όλο το νησί, μια κουκλίστικη παλιά πόλη γεμάτη μπαρόκ ασπρόμαυρα palazzi και σούπερ κουζίνα που περιλαμβάνει την ξακουστή μακαρονάδα alla Norma, με μελιτζάνα και ρικότα. Ο κεντρικότερος δρόμος της πόλης, η Via Etnea, είναι μια τέλεια ευθεία ως το διαβόητο ηφαίστειο της Σικελίας, την Αίτνα, που ρίχνει την υποβλητική σκιά της στην πόλη –και φαίνεται να καπνίζει τις μέρες που η ατμόσφαιρα είναι καθαρή.



Διαβάστε περισσότερα - Υπάρχουν 10 πολύ καλοί λόγοι να πας φέτος Σικελία

Το αεροπορικό: 44€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair, για αναχώρηση Παρασκευή 24/5 και επιστροφή Δευτέρα 27/5.
Η διαμονή: Ωραιότατο διαμέρισμα στην παλιά πόλη με 34€ τη βραδιά για δύο άτομα, δίκλινο με ιδιωτικό μπάνιο σε hostel με 30€.
Το σύνολο: 95€ το άτομο, και μένουν 155€ να τα φας σε μακαρονάδες και τζελάτο.

Στη Βουδαπέστη

Ανατολική και δυτική ταυτόχρονα, λίγο Πράγα και λίγο Βιέννη, με μια από τις ομορφότερες γέφυρες της Ευρώπης να ενώνουν μεταξύ τους τις δυο όχθες του Δούναβη, τη Βούδα και την Πέστη, και με μεγαλειώδη μπαρόκ, νεοκλασικά και art nouveau κτίρια σε κάθε γειτονιά της. Πλάι σε όλα αυτά, θα βρείτε τα πιο ξακουστά spa (στην πραγματικότητα, μια δυτικού τύπου μετεξέλιξη των ανατολίτικων χαμάμ) και μερικά εξαιρετικά εστιατόρια να παντρεύουν δυτικές και ανατολικές κουζίνες και να τις συνοδεύουν με τα εξαιρετικά κρασιά της χώρας.



Διαβάστε περισσότερα - Βουδαπέστη: Τα μυστικά του Δούναβη

Το αεροπορικό: 45€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair, για αναχώρηση Δευτέρα 27/5 και επιστροφή Παρασκευή 31/5.
Η διαμονή: Δίκλινο δωμάτιο με δικό του μπάνιο σε hostel στα 31€, σούπερ κεντρικά λιτά δωμάτια με 33€ το δίκλινο, και ωραιότατα δίκλινα λίγο έξω από την παλιά πόλη στα 32€.
Το σύνολο: 111€ το άτομο, και περισσεύουν 139€ να τα κάνεις γκούλας και ποτά.

Στο Βουκουρέστι

Μην ακούς κανέναν. Η ρουμανική πρωτεύουσα μπορεί να μην είναι γραφική στο σύνολό της (της παλιάς της πόλης εξαιρουμένης) είναι όμως ολοζώντανη και ενδιαφέρουσα, γεμάτη εξαιρετικά μουσεία, γιγάντια καταπράσινα πάρκα και μια μεγάλη φοιτητική κοινότητα που γεμίζει νυχθημερόν τα μπαρ και τα café της. Βάλε και το στοιχείο της έκπληξης που βρίσκεις μόνο στις εκτός πεπατημένης πόλεις, κι έχεις πολλούς λόγους να πας στο Βουκουρέστι.



Διαβάστε περισσότερα - Τα καλύτερα στο Βουκουρέστι

Το αεροπορικό: 50€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair, για αναχώρηση Παρασκευή 17/5 και επιστροφή Τρίτη 21/5.
Η διαμονή: Ωραιότατο διαμέρισμα δύο ατόμων, ένα χιλιόμετρο από την παλιά πόλη, με 19€ ανά διανυκτέρευση, δίκλινο δωμάτιο στην καρδιά της παλιάς πόλης με 24€, και διαμέρισμα δύο ατόμων 600 μέτρα από το Εθνικό Μουσείο με 24€.
Το σύνολο: 98€ το άτομο, και άλλα 152€ για να φας και να πιείς και μάλλον να γυρίσεις πίσω και με ρέστα (είναι πολύ φθηνά τα φαγητά και τα ποτά στο Βουκουρέστι).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v