Όσα προλαβαίνεις να κάνεις μια μέρα στο Αγκίστρι

Το νησάκι που όλοι αγαπάμε προσφέρεται για εκπληκτικές μονοήμερες. Τι θα προλάβεις όμως να κάνεις μέσα σε μία μόλις μέρα;
 

Όσα προλαβαίνεις να κάνεις μια μέρα στο Αγκίστρι

Τι είναι δίπλα μας, είναι μικρό και αποτελεί ίσως τον πιο άνετο, τίμιο και ξέγνοιαστο προορισμό; Το Αγκίστρι, φυσικά. Το μικρούλι αυτό νησάκι, μιάμιση ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, μπορεί να είναι ένας χαμηλών τόνων προορισμός για διακοπές, μπορεί να μην έχει την έξαλλη νυχτερινή ζωή μιας Μυκόνου – ούτε καν μιας Πάρου – αλλά έχει να προσφέρει κάτι εντελώς διαφορετικό: την απόλυτη χαλάρωση, οριακά ασκητική ηρεμία, που βρίσκεις μόνο σε μέρη πολύ, πολύ πιο μακρινά.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GreciaTour (@greciatour) στις



Και, ξαναλέμε: μιάμιση ώρα από τον Πειραιά. Ό,τι πρέπει δηλαδή ακόμα και για μονοήμερη. Και είναι αληθινά τόσο μικρούλι, που σε μια μονοήμερη θα προλάβεις άνετα να κάνεις πολλά διασκεδαστικά πράγματα. Άφησέ μας, λοιπόν, να σου φτιάξουμε μια λίστα με όλα αυτά που θα κάνεις μια μέρα στο Αγκίστρι… Κι αν δεν προλάβεις, δεν πειράζει. Οι πιθανότητες λένε ότι και το επόμενο σουκού, εκεί θα είσαι.

Αρχικά, θα κάνεις πεζοπορία
Επειδή πολλοί από εσάς είστε τρελοί fan του σπορ, και σας βλέπουμε και σας χαιρόμαστε. Το Αγκίστρι περπατιέται πανεύκολα και γρήγορα. Και δαιδαλώδη, νησιώτικα στενάκια έχει στην ενδοχώρα του (που αξίζει τόσο πολύ την εξερεύνηση, κι ας φάει χρόνο από την παραλία), και λόφους και πράσινο έχει. Τώρα, αν η πεζοπορία είναι πολύ βαρετή για εσένα, σου έχουμε καλύτερο.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ανδρέας (@travel__tm) στις



Θα κάνεις ποδήλατο
Αν έχεις δικό σου ποδήλατο, σου θυμίζουμε ότι το μεταφέρεις δωρεάν με τα ferry της γραμμής. Αν δεν έχεις, η ενοικίαση από την Σκάλα είναι υπόθεση λεπτών, και δεν θα σου κοστίσει και πολλά—γύρω στα 5€ για ολόκληρη την ημέρα. Υπάρχουν αρκετές ανηφορικές διαδρομές, άρα θα το προτείναμε σε άτομα που ασχολούνται με το σπορ. Σίγουρα όμως είναι ένας τέλειος τρόπος για να ανακαλύψεις κρυφές γωνιές και να απολαύσεις την θέα του νησιού από κάθε πλευρά.

Θα πας στο Μετόχι

Μπορεί το Μεγαλοχώρι να τραβάει περισσότερο κόσμο, αλλά το Μετόχι είναι τόσο, μα τόσο όμορφο. Και, είπαμε, ο χρόνος μας είναι περιορισμένος. Το Μετόχι είναι γεμάτο παραδοσιακά σπίτια, έχει απίστευτη θέα και, σε ένα καταπράσινο σκηνικό, έχει και την ταβέρνα του Παρνασσού.

Θα κάνεις τα μπανάκια σου (vol. 1)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Patmanidis (@dimpatman) στις


Δεν γίνεται να μην κολυμπήσεις σε κάποια από τις παραλίες του νησιού—ή και σε περισσότερες, αν το ‘χεις για… beach hopping. Για αρχή, θα σου προτείνουμε να πας στην Δραγονέρα. Υπάρχουν η Μεγάλη και η Μικρή, και εμείς λέμε να σου προτείνουμε την Μεγάλη, που είναι τέλεια οργανωμένη, με beach bar για τις απαραίτητες προμήθειες και άμμο. Η Μικρή είναι βοτσαλωτή και για πιο πριβέ καταστάσεις, αλλά αν είναι να μιλήσουμε για βότσαλα…

Θα κάνεις τα μπανάκια σου (vol. 2)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη shoppingtherapy (@shoppingtherapy) στις


…θα πας στην Χαλικιάδα. Η Χαλικιάδα είναι η παραλία-σταρ του νησιού. Και, ναι, θέλει λίγο να το ‘χεις με την κατάβαση και ανάβαση βράχων για να την επισκεφτείς, αλλά αξίζει. (Και, εντάξει, δεν είναι καμία τρελά δύσκολη κατάβαση, ειδικά αν δεν είσαι μόνος.) Εκεί θα βρεις τέλεια νερά, χοντρό βότσαλο, πολλή σκιά λόγω του γκρεμού που προστατεύει την παραλία, έναν τοσοδούλη κολπίσκο στην άκρη της, και – πιθανότατα – γυμνιστές. Τεχνικά, η Χαλικιάδα είναι παραλία γυμνιστών, αλλά είναι τόσο ξακουστή, που θα λέγαμε ότι η αναλογία γυμνών και μη ανθρώπων είναι κάτι παραπάνω από ισορροπημένη. Γυρίζοντας από τις βουτιές σου εκεί, πρέπει να τσιμπήσεις και κάτι.

Θα φας μεζεδάκια στην Αλκυόνη
Λίγο πιο πάνω από την παραλία της Χαλικιάδας, βρίσκεται η Αλκυόνη. Είναι από τους πιο στάνταρ προορισμούς για μεζεδάκια, αλλά και μαγειρευτά ή πιάτα σχάρας, και σούπερ φρέσκα θαλασσινά. Οι κατασκηνωτές της περιοχής πίνουν νερό στ’ όνομά της, και το μπαλκονάκι της πάνω από το κύμα προσφέρει και φανταστική θέα.

Θα κάνεις τα μπανάκια σου (vol. 3)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Schadenfreude (@aydan.isk) στις


Εναλλακτικά, μπορείς να πας στην Απόνησο. Βρίσκεται στα βόρεια του νησιού, είναι φουλ εξωτική και καταπράσινη, και οργανωμένη. Η Απόνησος, γενικά, είναι φάση καρτποσταλική· κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά και βράχια για ατελείωτες βουτιές. Είναι ιδιωτική, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε τρομάζει: τα 5€ που θα δώσεις στην είσοδο καλύπτουν ξαπλώστρα και μπυρίτσα. Εδώ, αν μας πάρει το μεσημέρι, τρώμε και ωραιότατα θαλασσινά. Βέβαια, αν έκανες τον δρόμο για να φτάσεις μέχρι εκεί, απαγορεύεται να χάσεις…

…Λίμνη!

Το Αγκίστρι είναι νησί που έχει δική του λίμνη! Πόσο συχνά το βλέπεις αυτό σε νησί; Οι ντόπιοι την λένε Λεκάνη, και είναι ένας μικρός, πανέμορφος υδροβιότοπος που τα νερά του ανανεώνονται από την θάλασσα. Έχει κι ένα πολύ ωραίο μονοπάτι για να την περπατήσεις περιμετρικά, και επίσης θα αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους.


Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v