5 ωραία και διαφορετικά νησάκια για ζευγάρια

Μαγευτικά ηλιοβασιλέματα δεν έχει μόνο η Μήλος και η Σαντορίνη. Πέντε «ζευγαριάρικες» προτάσεις διακοπών για εξίσου ρομαντικά σκηνικά.
5 ωραία και διαφορετικά νησάκια για ζευγάρια

Συμφωνούμε πως Μήλος και Σαντορίνη είναι μαστ για να ζήσετε την απόλυτη καλοκαιρινή ρομαντζάδα με το έτερον σας ήμισυ, όμως τόσα νησιά έχει η Ελλάδα, γιατί να μην τολμήσετε και κάτι διαφορετικό;

Κύθνος: Μίνιμαλ γοητεία

 


porto-klaras.gr
Το όμορφο νησί των Δυτικών Κυκλάδων διαθέτει, μεν, λιτό τοπίο αλλά προσφέρει πληθώρα εικόνων για ένα Σαββατοκύριακο (μόλις δύο ώρες από το Λαύριο) αλλά και για full time διακοπές. Πλακόστρωτα δρομάκια, κατάλευκα σπίτια, ασβεστωμένες πλατείες, γραφικά ξωκλήσια, ανεμόμυλοι, ορμίσκοι και παραλίες με καταγάλανα νερά και υπέροχα ηλιοβασιλέματα, αλλά και απόλυτη ηρεμία καλύπτουν στο έπακρο την ανάγκη για ζεν διακοπές με το έτερον ήμισυ, οι οποίες μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με εξερεύνηση των πλούσιων αρχαιολογικών θησαυρών του νησιού. Σημειώστε επίσης πως όποια εποχή κι αν την επισκεφθείτε θα βρείτε και ένα πανηγύρι σε κάποιον από τους παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού ή κάποιο γραφικό ξωκλήσι που γιορτάζει και διοργανώνει γιορτές με φολκλόρ χρώμα.

Διαβάστε επίσης: Κύθνος: Κυκλαδίτικη βουτιά κοντά στην Αθήνα

Ύδρα: Κοντινά και ρομαντικά

 


greece-is.com
Ουζάκια δίπλα στη θάλασσα, κατάλευκα καλντερίμια, αρχοντικές περαντζάδες και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα: Δεν είναι να απορεί κανείς που το γραφικότερο νησάκι του Σαρωνικού είναι must για κοντινές εξορμήσεις και ρομαντικά τετ α τετ σε φόντο αρχοντικό. Εδώ θα σεργιανίσετε στα ασβεστωμένα δρομάκια πίσω από το λιμάνι, θα αράξετε για καφέ στην περαντζάδα της προκυμαίας, ανάμεσα σε εντυπωσιακά αρχοντικά, θα βουτήξετε από τα βραχάκια στο Καμίνι ή θα πάρετε βαρκάκια για τις παραλίες Μπίστι και Άγιο Νικολάο, θα σκαρφαλώσετε απαραιτήτως στο λόφο του Προφήτη Ηλία για εκπληκτική θέα ή και μέχρι το Μοναστήρι της Ζούρδας, στην άκρη της Ύδρας, αν έχετε αντοχές.

Διαβάστε επίσης: 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις στην Ύδρα

Σύρος: Αρχοντικές βόλτες

 

Syros island

Αρχόντισσα με τα όλα της η πρωτεύουσα των Κυκλάδων προσφέρει απλόχερα τα βασικά συστατικά ενός καλοκαιρινού προορισμού για δύο: γραφικές βόλτες σε σοκάκια, νόστιμη κουζίνα, μέρη μοναδικής ομορφιάς και καλές παραλίες. Ξεχωριστά νερά θα βρείτε στη βόρεια πλευρά προς το Κίνι, ενώ ένα από τα κορυφαία ηλιοβασιλέματα των Κυκλάδων θα το ανακαλύψετε στο βουνό Μύτακας και στο ταβερνάκι Πλακόστρωτο. Η Άνω Σύρος θα σας μαγέψει με τα κατάλευκα σοκάκια της και την υπέροχη θέα, ενώ μοναδικές εικόνες θα ανακαλύψετε στην μελωδική Ντελαγράτσια, που είναι σπαρμένη με εντυπωσιακές επαύλεις και νεοκλασικά σπίτια, με κόκκινους πύργους, ιδιόμορφες στέγες και ολάνθιστες βεράντες.

Διαβάστε επίσης: Δέκα «μυστικά» στην αρχοντική Σύρο

Φολέγανδρος: Όνειρο εναλλακτικό

 

Windmills on Folegandros

Αν δεν ερωτευτείτε μεταξύ σας, τότε σίγουρα θα ερωτευτείτε το νησί. Η απίστευτα γραφική της Χώρα που ξεπροβάλλει από το λιμανάκι του Καραβοστάση είναι μόνο η κορυφή (κυριολεκτικά), της άγριας ομορφιάς ενός νησιού που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την πολύφερνη κυκλαδίτικη γειτόνισσά της, τη Σαντορίνη και την καλντέρα της. Δροσερά σοκάκια, από τα ομορφότερα των Κυκλάδων, ένα φωτογενές Κάστρο, ανόθευτες και ελεύθερες παραλίες γεμάτες μποέμ ενέργεια, ο οικισμός Άνω Μεριά που επιμένει παραδοσιακά και αγροτικά, το υπέροχο φαγητό και η ξεχωριστή Χρυσοσπηλιά, ένα ξεχωριστό φυσικό μνημείο εγγυώνται πως οι μέρες και οι νύχτες σας στο νησί θα είναι μοναδικές.

Διαβάστε επίσης: Πώς να μην ερωτευτείς τη Φολέγανδρο;

Αστυπάλαια: Το ωραιότερο Κάστρο του Αιγαίου

 

Sunrise in Astypalaia island

Λευκά σπιτάκια με μπλε παράθυρα στολίζονται με μπουκαμβίλιες που σκεπάζουν τα πλακόστρωτα σοκάκια της Χώρας της, ένα από τα ομορφότερα νησιώτικα Κάστρα αγναντεύει τα δύο της λιμάνια και δεκάδες χιπ μπαράκια από αυτά που κάλλιστα θα μπορούσαν να βρίσκονται στην Αθήνα προσφέρονται για νύχτες χαλαρές αλλά και έντονες. Η Αστυπάλαια έχει όλο το πακέτο για εναλλακτικές ζευγαρο-διακοπές, ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι τα ακατοίκητα νησάκια της, Κουνούπα και Κουτσομύτη με τα εξωτικά τους νερά, στα οποία θα νιώσετε σαν ναυαγοί σαν Ροβινσώνες. Αν σας αρέσει το περπάτημα, τότε έξτρα πόντους ρομαντζάδας προσφέρει το μονοπάτι από τη Χώρα στον Πέρα Γιαλό, από όπου ο ήλιος ξεπροβάλλει μέσα από τα νερά του Αιγαίου.

Διαβάστε επίσης - 10 λόγοι να πας Αστυπάλαια φέτος το καλοκαίρι

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v