5 ευρωπαϊκές πόλεις που θα είναι κούκλες τον Νοέμβρη

Ονειρεύεσαι φθινοπωρινές βόλτες στην Ευρώπη; Σου έχουμε πέντε ονειρικούς προορισμούς, με αεροπορικά κάτω από 65€ πήγαινε-έλα.
5 ευρωπαϊκές πόλεις που θα είναι κούκλες τον Νοέμβρη

της Ηρώς Κουνάδη

Μην κρατάς για τα Χριστούγεννα μέρες άδειας που μπορείς να ξοδέψεις τον Νοέμβρη. Παλιά ευρωπαϊκή παροιμία που μόλις κατασκευάσαμε για να σου θυμίσουμε πως το βαθύ φθινόπωρο στη Γηραιά μας Ήπειρο είναι η καλύτερη εποχή για ταξίδια –γιατί έχει πάμφθηνα αεροπορικά, φαντασμαγορικά τοπία και κουκλίστικα ιστορικά κέντρα απαλλαγμένα από τουριστο-πλήθη.

Η Γάνδη

Κοίτα τώρα να δεις τι παίζει με τη Γάνδη: Παρ’ όλο που είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου, και μεταξύ των μεγαλύτερων και πλουσιότερων πόλεων της μεσαιωνικής Ευρώπης, παραμένει μυστηριωδώς ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα ταξιδιωτικά μυστικά. Καλύτερα για σένα, που δεν θα έχεις να μοιράζεσαι με άλλους τουρίστες τις όχθες των καναλιών της, την μεσαιωνική αρχιτεκτονική της, τα εξαιρετικά μουσεία της και την ολοζώντανη νυχτερινή ζωή που της χαρίζει η μεγάλη φοιτητική της κοινότητα.



Πιάσε ένα εισιτήριο: Με 58€ πας κι έρχεσαι Βρυξέλλες με τη Ryanair στα τέλη Νοεμβρίου. Από εκεί με το τραίνο είσαι στη Γάνδη σε 40 περίπου λεπτά και 9€ one way.

Η Βαρκελώνη

Απαλλαγμένη από τα πλήθη του καλοκαιριού, η Βαρκελώνη είναι ένα χάρμα οφθαλμών: Τα δέντρα χρυσαφίζουν στο Montjuic, η θάλασσα παραμένει, έστω και ελαφρώς σκοτεινιασμένη, το ιδανικό background για βόλτες και αράγματα στην παραλία, και το Barrio Gotico δεν έχει εποχή πιο ταιριαστή από το φθινόπωρο –αν υπήρχε μια γιορτή που να ταιριάζει γάντι στο μεσαιωνικό σκηνικό του, αυτή θα ήταν σίγουρα το Halloween.



Περισσότερα έχουμε εδώ - 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Βαρκελώνη

Πιάσε ένα εισιτήριο: 63€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair στα τέλη Νοεμβρίου και τις αρχές του Δεκέμβρη.

Η Βενετία

Μιλώντας για πόλεις απαλλαγμένες από τα πλήθη του καλοκαιριού, μάντεψε τι σκεφτήκαμε. Η Βενετία μπορεί να έχει κόσμο όλο τον χρόνο, όμως τον Νοέμβριο θα μπορείς να περπατήσεις σαν άνθρωπος –ίσως και να βρεις ένα δωμάτιο που δεν θα κάνει 200€ τη βραδιά. Για το πόσο εξ ορισμού ρομαντική είναι, και πόσο πολύ της ταιριάζει το φθινόπωρο, υποθέτουμε δεν χρειάζεται να τα ξαναπούμε, τα έχουμε πει.



Δες κι εδώ Πώς θα τη βγάλεις οικονομικά στη Βενετία

Πιάσε ένα εισιτήριο: 65€ πήγαινε-έλα με τη Volotea, που πετά απευθείας από την Αθήνα κάθε Παρασκευή και Κυριακή του Νοεμβρίου. Στην τιμή περιλαμβάνεται χειραποσκευή έως 10 κιλά.

Η Βουδαπέστη

Μια από τις ωραιότερες γέφυρες της Ευρώπης (αν όχι και του κόσμου ολόκληρου) ενώνει μεταξύ τους τις δυο της όχθες, τη Βούδα και την Πέστη, και πολλά μεγαλειώδη μπαρόκ, νεοκλασικά και art nouveau κτίρια στολίζουν τις γειτονιές της. Ανάμεσά τους θα βρεις τα ξακουστά, χιλιοτραγουδισμένα της spa (στην πραγματικότητα, μια δυτικού τύπου μετεξέλιξη των ανατολίτικων χαμάμ) και μερικά εξαιρετικά εστιατόρια να παντρεύουν δυτικές και ανατολικές κουζίνες, συνοδεύοντάς τις με τα εξαιρετικά κρασιά της Ουγγαρίας.



Περισσότερα εδώ - Βουδαπέστη: Τα μυστικά του Δούναβη

Πιάσε ένα εισιτήριο: 55€ πήγαινε-έλα με τη Wizzair στα μέσα Νοεμβρίου, απευθείας από Αθήνα.

Το Παλέρμο

Δεν θέλουμε όλοι να βλέπουμε κιτρινισμένα φύλλα το φθινόπωρο. Κάποιοι από εμάς προτιμούν τον νότο και τα ημι-αιώνια καλοκαίρια του. Κι επειδή κανέναν δεν αφήνουμε παραπονεμένο, έχουμε να πούμε πως το Παλέρμο της Σικελίας θα είναι κι αυτό υπέροχο τον Νοέμβρη, κι ας μην έχει χρυσαφένια δάση και ψύχρα απ’ αυτές που σε κάνουν να τριγυρίζεις τυλιγμένος με κασκόλ και με ζεστό καφέ στο χέρι. Έχει, αντ’ αυτών, σούπερ βόλτες στη σκιά γοτθικών παλατιών και μπαρόκ εκκλησιών, πλακόστρωτα δρομάκια, αγορές που θυμίζουν ανατολίτικα παζάρια και μια κουζίνα που δε μοιάζει με καμία άλλη στον κόσμο.



Διαβάστε περισσότερα - Υπάρχουν 10 πολύ καλοί λόγοι να πας φέτος Σικελία

Πιάσε ένα εισιτήριο: 61€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair στα μέσα Νοεμβρίου. Συν 18€, αν θέλεις να πάρεις μαζί και μια βαλίτσα μέχρι 10 κιλά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v