5 ευρωπαϊκές πόλεις που μπορείς να πας πάμφθηνα

Σου περισσεύουν 50€ και μερικές μέρες άδειας πριν τα Χριστούγεννα; Φτιάξε βαλίτσες, έχουμε πέντε τέλειους προορισμούς να πας τώρα.
5 ευρωπαϊκές πόλεις που μπορείς να πας πάμφθηνα

της Ηρώς Κουνάδη

Θέλεις φθινοπωρινό σκηνικό; Θέλεις παρατεταμένο καλοκαίρι; Θέλεις Ιστορία; Θέλεις νυχτερινή ζωή; Ό,τι και να θέλεις, η γηραιά μας η ήπειρος δεν αισθάνεται καθόλου γηραιά –τα έχει όλα, και τα έχει και σε σούπερ τιμές.

Η Μάλτα (η Βαλέττα δηλαδή, αλλά και η Μάλτα γενικότερα)

Πιάσε ένα εισιτήριο: 37€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair, για αναχώρηση Σάββατο 16/11 και επιστροφή Τρίτη 19/11.



Κάστρα, ιππότες, Ιστορία, μια από τις καλύτερες κουζίνες της Ευρώπης ολόκληρης, και ένα σχεδόν αιώνιο καλοκαίρι κάνουν τη Μάλτα τον τέλειο φθινοπωρινό προορισμό… για όσους δεν συμπαθούν το φθινόπωρο. Εδώ θα βολτάρεις σε ολοζώντανες καστροπολιτείες που ακουμπούν στη θάλασσα, σε πανάρχαιους ναούς –τους παλαιότερους που έχουμε στον κόσμο, αρχαιότερους ακόμα και από τις Πυραμίδες− και σε γλυκύτατα ψαροχώρια που απλώνουν τραπεζάκια έξω για θαλασσινά με φόντο τα κύματα της Μεσογείου. Ολόκληρη η χώρα είναι τόσο μικρούλα, που τέσσερις μέρες φτάνουν άνετα για να γυρίσεις δυο-τρεις πόλεις.

Διαβάστε περισσότερα - Στη Μάλτα έχει ακόμα καλοκαίρι!

Η Μπρατισλάβα

Πιάσε ένα εισιτήριο: 44€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair, για αναχώρηση Σάββατο 23/11 και επιστροφή Τρίτη 26/11.



Την έλεγαν «νέα Πράγα» όταν την πρωτοανακάλυψε ο ταξιδιωτικός Τύπος, και αν μας ρωτάς πιστεύουμε πως ο χαρακτηρισμός την αδικεί. Γιατί η πρωτεύουσα της Σλοβακίας έχει μια ολόδική της ατμόσφαιρα, μια ιδιαίτερη αύρα και μια ταυτότητα μοναδική. Έχει, επίσης, κορώνα στο κεφάλι της ένα παραμυθένιο κάστρο, τις όχθες του Δούναβη απλωμένες στα πόδια της, και μια κουκλίστικη, εξ ολοκλήρου πεζοδρομημένη παλιά πόλη γεμάτη γοητευτικά μπαρόκ κτίρια σαν το Εθνικό Θέατρο και τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου. Και αν έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου, απέχει και μια μόνο ώρα οδικώς από τη Βιέννη. Δυο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε ένα ταξίδι.

Διαβάστε περισσότερα - Μπρατισλάβα: Το μυστικό του Δούναβη

Η Νάπολη

Πιάσε ένα εισιτήριο: 45€ πήγαινε-έλα με την easyjet, για αναχώρηση Τετάρτη 27 Νοεμβρίου και επιστροφή Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου.



Με την πρώτη ματιά, μάλλον δεν θα εντυπωσιαστείς. Με τη δεύτερη, όμως, θα θυμηθείς εκείνο το κλισέ που λέει πως τα λιμάνια δεν χρειάζεται να είναι όμορφα, γιατί είναι κάτι απείρως σημαντικότερο από αυτό: Είναι ενδιαφέροντα. Και με την τρίτη θα την αγαπήσεις. Το ιστορικό κέντρο της Νάπολης περιλαμβάνεται ολόκληρο στη λίστα πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, οι αρχαιολογικοί της θησαυροί κάνουν τη Ρώμη να ζηλεύει –και κρατούν ζωντανή την ανάμνηση της θρυλικής Πομπηίας– και το φαγητό της είναι από τα καλύτερα στην Ιταλία, αν όχι και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ας μην ξεχνάμε ότι η πίτσα γεννήθηκε εδώ.

Δες και ένα υπέροχο αφιέρωμα «στο πιο απροσδόκητο αριστούργημα της Ιταλίας, τη Νάπολη» του Lonely Planet, εδώ.

Η Βαρσοβία

Πιάσε ένα εισιτήριο: 49€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair, για αναχώρηση Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και επιστροφή Κυριακή 8/12.



Η πρωτεύουσα της Πολωνίας συναγωνίζεται άνετα το… πιο φημισμένο δέος της Κρακοβίας, όταν μιλάμε για υπέροχους, οικονομικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η χρωματιστή, λιθόστρωτη παλιά της πόλη ανακατασκευάστηκε από το απόλυτο μηδέν ακριβώς όπως ήταν πριν ο Β’ Παγκόσμιος τη μετατρέψει σε ένα σωρό συντρίμμια. Αλλά και εκτός των ορίων της θα βρεις ενδιαφέρουσες γειτονιές σαν την αρτιστίκ Πράγα (απλή συνωνυμία με αυτή που σκέφτεσαι) με τα μπαρ και τα café της, φανταστικές βόλτες στις όχθες του Βιστούλα, ένα υπέροχο καταπράσινο πάρκο στο οποίο τριγυρίζουν ελεύθερα σκιουράκια, ενδιαφέροντα μουσεία και φανταστική κουζίνα που δεν θα χορταίνεις να δοκιμάζεις και να ξαναδοκιμάζεις στα εστιατόριά της.

Διαβάστε περισσότερα - Βαρσοβία: Η Πολωνία μας ξανασυστήνεται

Η Χαϊδελβέργη

Πιάσε ένα εισιτήριο: 57€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair ως τη Φρανκφούρτη, για αναχώρηση Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και επιστροφή Σάββατο 30/11. Και από τη Φρανκφούρτη, σε μια ωρίτσα με το τραίνο (21€ one way).



Μια από τις πιο παραμυθένιες πόλεις της Γερμανίας. Ένα από τα εντυπωσιακότερα κάστρα που έχεις δει ποτέ. Και αν αυτά δεν είναι αρκετά για να σε φέρουν ως τη Χαϊδελβέργη, πρόσθεσε μία πανέμορφη μπαρόκ πόλη απλωμένη στην πλαγιά του κάστρου, έναν ποταμό, τον Νέκαρ, στεφανωμένο από μια υπέροχη μεσαιωνική γέφυρα, και πολλές, πολλές ιστορίες αποτυπωμένες σε κάθε γωνιά της πόλης που καταστράφηκε τον 17ο αιώνα και αναγεννήθηκε από τις στάχτες της, για να γίνει ακόμα εντυπωσιακότερη.

Διαβάστε περισσότερα - Χαϊδελβέργη: Παραμύθι στα γερμανικά κάστρα

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v