7 applications για τους φίλους του κρασιού

Σημειώστε τα αγαπημένα σας κρασιά, αναζητήστε καινούριες ποικιλίες, συζητήστε με την υπόλοιπη κοινότητα οινόφιλων από όλο τον κόσμο και μοιραστείτε τις εμπειρίες σας, με την βοήθεια επτά εφαρμογών που φέρνουν το κρασί στο smartphone σας.
7 applications για τους φίλους του κρασιού
Χωράει ένα μπουκάλι κρασί στο κινητό σας; Και όχι μόνο: Οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί από οινόφιλους για οινόφιλους υπόσχονται να χωρέσουν ολόκληρες… κάβες στο smartphone σας, τις οποίες μπορείτε να διαχειριστείτε με ένα πάτημα του αντίχειρα. Από την καταχώριση των αγαπημένων σας ετικετών και την αναγνώριση κρασιών μόνο από μία φωτογραφία, μέχρι αναζήτηση καινούριων ποικιλιών, προσφορών σε κοντινές κάβες και ανταλλαγή απόψεων με την δραστήρια παγκόσμια κοινότητα φίλων του οίνου, το κρασάκι μετακομίζει στην τσέπη σας.

*Delectable 
Η εφαρμογή που έχει συγκινήσει τους απανταχού οινόφιλους βάζει τα γυαλιά στο Instagram, αφού δεν μένει στις χαριτωμένες φωτογραφίες που μπορούν να ανεβάσουν οι χρήστες, αλλά περνά σε απολύτως χρηστικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, οι χρήστες μπορούν να φωτογραφίσουν το μπουκάλι του κρασιού που πίνουν κάθε φορά, και η εφαρμογή εντοπίζει αυτόματα την εταιρία, την ποικιλία και τον παραγωγό του, ανάμεσα σε χιλιάδες ετικέτες από όλο τον κόσμο. Στην συνέχεια, οι χρήστες βαθμολογούν το κάθε κρασί που καταχωρούν και κρατούν ένα «οινικό ημερολόγιο». Παράλληλα, μέσω του app χτίζεται ένα δίκτυο μεταξύ φίλων, sommeliers, παραγωγούς κρασιών και μπορεί ο καθένας να ανακαλύπτει νέες γεύσεις και να μοιράζεται τις εμπειρίες του. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για χρήστες κινητών με IOS.

*Snooth Wine Pro 
Άλλη μια αποκλειστικότητα για τους χρήστες iPhone, το Snooth προσφέρει ό,τι και το Delectable, και κάτι παραπάνω. Εκτός από την κοινότητα που δημιουργεί, το app ειδικεύεται στο να εντοπίζει τα κρασιά που επιθυμείτε στις κοντινότερες γεωγραφικά κάβες και συγκρίνει τιμές, ανεβάζοντας τους πόντους χρηστικότητας, κι όλα αυτά, από μία φωτογραφία. Το Snooth στοιχίζει 4,99$ για χρήστες iPhone.

*AG Wine Guide 
Όσοι ψάχνετε τις ποικιλίες, τα χαρακτηριστικά, τις σοδειές, την προέλευση και τις ονομασίες των κρασιών, αυτό το app θα σας λύσει τα χέρια και τον ουρανίσκο, πληροφορώντας σας για όλα τα στοιχεία «ταυτότητας» κάθε κρασιού. Διατίθεται επίσης η δυνατότητα να διαλέγετε το κρασί σας ανάλογα με τα «κέφια» σας – ή με άλλα λόγια με βάση το στιλ του κρασιού (π.χ. έντονο, ελαφρύ, «τραγανό», λευκό ή κόκκινο). Τέλος, η εφαρμογή σας προτείνει γευστικούς συνδυασμούς, ώστε να συνοδεύσετε το κάθε κρασί με το κατάλληλο φαγητό. Το AG Wine απευθύνεται σε χρήστες iPhone και στοιχίζει 2,99.

*Hello Vino – Wine Recommendations

Έχει κριθεί η κορυφαία εφαρμογή από τα εγκυρότερα διεθνή Μέσα, και φροντίζει να σας λύσει τα χέρια στον διάδρομο της κάβας ή του supermarket, την ώρα που προσπαθείτε να αποφασίσετε τι κρασί να πάρετε. Οι επιλογές είναι: Κρασί για ένα γεύμα, κρασί για συγκεκριμένη περίσταση, κρασί ανά γεύση, κρασί ανά ποικιλία, καθώς και προτάσεις για φαγητό εφόσον έχετε ήδη το κρασί.
Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για iOS και Android, ενώ υπάρχει και η εφαρμογή HELLO VINO – Food and Wine Pairing, ανάλογης φιλοσοφίας, από το Marketplace της Microsoft για Windows phones. 

*Vivino 

«Ποτέ ξανά δεν θα ξεχάσεις κάποιο κρασί», υπόσχεται στους συλλέκτες του είδους η εφαρμογή Vivino, που καταχωρεί μέσα από μια βάση δεδομένων 500.000 κρασιών αυτά που αποκτάτε, ενώ σας επιτρέπει να χτίσετε μια wishlist και την συλλογή όσων έχετε ήδη αποκτήσει – την winelist. Φυσικά, επιτρέπεται και η βαθμολόγηση και η ανταλλαγή συμβουλών και απόψεων με την υπόλοιπη κοινότητα του Vivino. Η εφαρμογή στοιχίζει 3,99€ και θα την βρείτε για συσκευές με iOS, Android, Blackberry και Windows phone.

*Εν Κινήσει 
Μια αξιόλογη ελληνική πρωτοβουλία, το «Εν Κινήσει» είναι η εφαρμογή του House of Wine, της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής κάβας στο εγχώριο διαδίκτυο, δημιουργήθηκε για να σας προσφέρει λεπτομερή πληροφόρηση για τα άνω των χιλίων είδη κρασιού που διαθέτει, καθώς και δυνατότητα αναζήτησης, γαστριμαργικές προτάσεις, ενημερώσεις για τις προσφορές και τις προτάσεις της εβδομάδας και φυσικά… εν κινήσει πληροφόρηση για το κρασί που επί παραδείγματι σας προτείνει ένας sommelier σε κάποιο εστιατόριο. Διατίθεται δωρεάν στο AppStore για iPhone.

*Corkbin 

To Corkbin κάνει τα βασικά που προσφέρει και το Vivino, αλλά εστιάζει στον «κοινωνικό» παράγοντα. Μέσω του Corkbin μπορείτε εύκολα και οργανωμένα να μοιραστείτε τις οινολογικές εμπειρίες σας και τα κρασιά που δοκιμάσατε, μέσω Facebook, Twitter και των λοιπών κοινωνικών δικτύων. Φυσικά, μπορείτε να δείτε και ποιους «φελλούς» άνοιξαν τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας. Διατίθεται δωρεάν στο AppStore της Apple και στο Android Market.

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v