Πίνουμε στην υγειά των καλύτερων winebars του κέντρου

Βολτάραμε στα καλύτερα winebars που υπάρχουν στο κέντρο κι ήπιαμε κι ένα ποτηράκι παραπάνω στην υγειά σου.
Πίνουμε στην υγειά των καλύτερων winebars του κέντρου

Οίνος ευφραίνει καρδίαν μάς υπενθυμίζει η μπούμερ φωνή μέσα στο κεφάλι μας κάθε φορά που επισκεπτόμαστε κάποιο από τα αγαπημένα μας winebars. Δεν θα τα χαλάσουμε στο χρώμα ούτε στην ετικέτα, άλλωστε υπάρχουν άφθονες επιλογές για όλους τους οινολάτρες. Σεργιανίζοντας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου τσεκάραμε και πάλι τα καλύτερα winebars της πόλης κι ήπιαμε κι ένα ποτηράκι παραπάνω στην υγειά σου.

Fabrica de Vino

Φ. Νέγρη 57, Κυψέλη, τηλ: 2108668775



Πάνω από μια δεκαετία η αγαπημένη μας Fabrica στην Κυψέλη έχει γίνει αγαπημένο οινοστέκι , συνδυάζοντας τα γλυκόπιοτα κρασιά με παλαιωμένα ελληνικά τυριά και αλλαντικά από όλες τις περιοχές της χώρας. Η Fabrica στηρίζει πολύ τις ελληνικές ετικέτες, αλλά στον κατάλογό της θα βρεις και μπόλικες ξένες, ικανές να ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό ουρανίσκο.. Χρόνο να έχεις να διαλέγεις μόνο, μιας και στο μενού της θα βρεις περισσότερες από 350. Αν πάλι θες να ακολουθήσεις την πιο ασφαλή επιλογή του ποτηριού, μην αγχώνεσαι γιατί θα βρεις περισσότερες από 20 διαθέσιμες επιλογές. To ποτήρι κρασί ξεκινά από 5€.

Cinque

Αγαθάρχου 15, Αθήνα, τηλ 21 5501 7853

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cinque Wine & Deli Bar (@cinque_athens)



Αν είσαι παθιασμένος winelover είναι βέβαιο ότι θα έχεις περάσει κάποιες από τις πιο όμορφες κι έντονες βραδιές της ζωής σου στο Cinque της Αγαθάρχου. Ιδανικό για ραντεβουδάκι το Cinque ομορφαίνει τη γειτονιά του Ψυρρή ενώ προσφέρει στους θαμώνες του μια εξαιρετική ποικιλία κρασιών από όλη την Ελλάδα όπως κι από το εξωτερικό. Το προσωπικό είναι ευγενέστατο και δεν θα διστάσει να μοιραστεί μαζί σου τα μυστικά του κρασιού, γεμίζοντας με προθυμία το ποτήρι σου, όσο σε ταξιδεύουν στην ιστορία κάθε οινοποιείου. Οι επιλογές του καταλόγου ικανοποιούν κάθε τσέπη αφού μπορείς να βρεις μπουκάλια που ξεκινούν από τα 18€.

Heteroclito

Φωκίωνος 2 και Πετράκη,  τηλ.: 210 3239406

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by heteroclito (@heteroclitoathens)



Η αγαπημένη ομάδα του heteroclito, άνοιξε το 2019, το δικό της winebar αποκλειστικά με κρασιά ήπιας, φυσικής οινοποίησης. 150 ετικέτες οι οποίες ανανεώνονται και εμπλουτίζονται τακτικά, εκ των οποίων οι περισσότερες πρωτοεμφανοζόμενες στην ελληνική αγορά, τις οποίες μπορείς να απολαύσεις στη πανέμορφη μπάρα ή να τις αγοράσετε σε τιμές κάβας. Ένα οινό-ταξίδι που ξεκινά από τους πιο όμορφους αμπελώνες της Ελλάδος και φτάνει μέχρι τη Μεσόγειο γεμάτο αιθέρια αρώματα και λατρεμένες γεύσεις. Κάθε ετικέτα μπορείς να τη συνδυάσεις με κάποια από τα κολασμένα τυράκια, αλλαντικά και παξιμαδό-κριτσίνια του Heteroclito. Οι τιμές ποτηριού ξεκινούν από τα 4€.

Vintage

Μητροπόλεως 66-68, Αθήνα 213 0296570

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wine Gini™ (@wine.gini)



Δεν γίνεται να πας μια φορά στο Vintage και να μην ξαναπάς, ειδικά αν ανήκεις στην κατηγορία των winelovers. Δύσκολα θα βρεις άλλωστε άλλο winebar με περισσότερες από 600 ετικέτες που είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τη σομελιέ καρδούλα σου να γοργοχτυπά. Κάποιες εξ αυτών είναι ιδιαίτερα συλλεκτικές κι είναι σχεδόν απίθανο να τις βρεις σε άλλο μέρος στην Ελλάδα. To καταρτισμένο προσωπικό μπορεί να σε βοηθήσει στην επιλογή σου, ενώ τα μεσογειακά πιάτα του καταλόγου του Vintage δεν θα αφήσουν παραπονεμένο τον ουρανίσκο σου. Τα μπουκάλια του είναι για κάθε βαλάντιο αφού ξεκινούν από τα 24€ και μπορεί να ξεπεράσουν και τα 1000.

Koperti Wine Bar

Τριών Ιεραρχών 118, τηλ.: 21 1750 3084




Νέα προσθήκη στη λίστα των winebars του κέντρου το Koperti μπορεί να περηφανεύεται για τον πιο πιο instagrammable τοίχο της Αθήνας που βρίσκεται στον υπέροχο χώρο του. Αφού τραβήξεις λοιπόν τις απαραίτητες φώτο έχε στον νου σου ότι κάνει και φοβερό pairing με ένα ποτήρι κρασί από την κάβα του, η οποία έχει πλήθος επιλογών από όλη την Ελλάδα. Τέλεια αισθητική και πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, ιδανική για να αναδυθούν τα αρώματα των κρασιών, αλλά και οι μυρωδιές της εκλεκτής κουζίνας του. Δοκίμασε το ριζότο με κολοκυθάκι, παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης και γαρίδες και το σεβίτσε λαυράκι με μυρωδικά και θα μας θυμηθείς. Για μια γενναία οινοποσία μετά φαγητού υπολόγισε 25 με 30€ το άτομο.

Bobo

Α. Ζίννη 36, Κουκάκι, τηλ: 21 0924 4244

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BoBo Wine Bar (@bobo_winebar)



Το Bobo στο Κουκάκι είναι ένα από τα πιο cosy wine bars της αθηναϊκής πιάτσας που αγαπάει εξίσου τόσο τους μποέμ όσο και τους μπουρζουά. Σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του ’60 βρίσκει θέση μια εντυπωσιακή κάβα με διαλεχτές ετικέτες. Υπάρχει μια δεδηλωμένη αδυναμία στους ελληνικούς αμπελώνες αλλά στις 130 επιλογές (οι 30 εξ αυτών είναι και ποτηράτες) του καταλόγου του είναι βέβαιο ότι θα βρεις κάτι να λατρέψεις. Στην κουζίνα του Bobo μοσχομυρίζουν χτένια με μπέικον, ανανά και δυόσμο, picanha από μοσχάρι ελληνικής εκτροφής και διάφορα γκουρμέ μεζεκλίκια. Οι τιμές σε ποτήρι ξεκινούν από 5€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v