Τέλεια wine bars για κρασί κάτω από τα αστέρια

Τα wine bars της πόλης απλώνουν τραπεζάκια έξω, για καλά, ρομαντικά κρασιά σε ταράτσες, κήπους, αυλές και πεζόδρομους.
Τέλεια wine bars για κρασί κάτω από τα αστέρια

Monk
Καρόρη 4, πλ. Αγίας Ειρήνης, τηλ: 210 3211117

Η ταράτσα του είναι μια από τις ομορφότερες του κέντρου –την αγαπάμε τόσο, κι αυτήν και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς της και την αίσθηση καλοκαιρινού ρομάντζου, που συγχωρούμε τις κατά τι τσιμπημένες της τιμές. Η λίστα κρασιών είναι εντυπωσιακότατη, η δε τεχνική Coravin που χρησιμοποιείται στο σερβίρισμα μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε και τις 200 ετικέτες της σε ποτήρι.



Δεκαέξι διαφορετικές χώρες δίνουν εδώ δυναμικό παρών –από τη Γαλλία ως τον Λίβανο, και από την Νέα Ζηλανδία μέχρι τη Χιλή– πλάι στον ελληνικό αμπελώνα που έχει, φυσικά, την τιμητική του. Συνοδεύουμε με πρωτότυπες επιλογές ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας –η πίτσα με τη λεπτή τραγανή ζύμη συγκαταλέγεται στα δικά μας best of. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από 3€ και φτάνουν μέχρι τα 20€, για τα πιο σπάνια, ακριβά κρασιά.

Warehouse
Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια, τηλ.: 215 5408002
και Υπερείδου 1, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3247048

Το λαοφιλές Warehouse απλώνει τα (μονίμως γεμάτα) τραπεζάκια του στο μεγάλο πεζοδρόμιο της Μαυρομιχάλη, και μας σερβίρει περισσότερες από 70 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα σε ποτήρι (από 5,50€), και πάνω από 200 σε μπουκάλι, ενώ συχνά-πυκνά φέρνει και guest premium ετικέτες για βραδιές οινογνωσίας.



Στο μενού του πρωταγωνιστούν ψαγμένα σάντουιτς και street food επιλογές, πλάι σε κρέατα ξεχωριστής παλαίωσης και «πειραγμένες» συνταγές σαν το καπνιστό χοιρινό με βολάκι Άνδρου. Εδώ και ένα χρόνο έχει αποκτήσει και αδερφάκι, το Warehouse CO2 στο Σύνταγμα (φωτό, επάνω), που αγαπάει πολύ τις μπουρμπουλήθρες και σερβίρει μεγάλη ποικιλία αφρωδών by the glass αλλά και still wines σε magnum φιάλες, vintage ετικέτες και βραβευμένα κρασιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ταιριάζουν γάντι με τα εκλεκτά κρύα πιάτα τυριών και αλλαντικών στο γευστικό μενού του. Απλώνει κι αυτό τραπεζάκια έξω, στο φαρδύ πεζοδρόμιο της Υπερείδου.

Kiki de Grece
Ηπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3211279



Σε έναν από τους ομορφότερους μικρούς πεζοδρόμους του κέντρου, στις παρυφές της Πλάκας, η «Κική της Ελλάδας» απλώνει τραπεζάκια έξω και τα φορτώνει με εκλεκτά κρασιά του ελληνικού κυρίως αμπελώνα (από 4€) σεταρισμένα με νοστιμιές όπως η κόκκινη φάβα Σαντορίνης με καπνιστό χέλι (στα 8,50€) οι χυλοπίτες με κατίκι Δομοκού (7,50€) και το αγριογούρουνο ραγού με δαμάσκηνα (στα 12€). Τακτικά διοργανώνονται και θεματικές οινογνωσίες –μείνετε συντονισμένοι για νέα και ανακοινώσεις στη σελίδα της Kiki στο Facebook.

Heteroclito
Φωκίωνος 2 και Πετράκη, κέντρο, τηλ.: 210 3239406



Το ημιφωτισμένο πεζοδρομάκι της Πετράκη είναι ό,τι πρέπει για να ρομαντζάρετε με κρασί κάτω από τα αστέρια –θέλει κάμποση τύχη για να πετύχετε τραπέζι ελεύθερο, βέβαια, αλλά ας μην χαλάμε τον ρομαντισμό με τέτοιες πεζές λεπτομέρειες. Στον κατάλογο του Heteroclito φιγουράρουν πάνω από 100 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, πολλές εκ των οποίων εναλλάσσονται σε ένα “by the glass” μενού που ανανεώνεται κάθε μήνα (δείτε το εδώ). Οι δε τιμές τους κυμαίνονται από 4€ έως 8,50€ ανά ποτήρι. Στα μεζεδάκια για να συνοδεύσετε το κρασί σας συγκαταλέγονται ωραιότατα ελληνικά τυριά, που σερβίρονται με σπιτική μαρμελάδα σύκο, ποικιλίες αλλαντικών, μίνι σαλάτες, φρεσκοψημένες κις και πιατάκια ημέρας.

By the Glass
Φιλελλήνων και Γεωργίου Σουρή 3, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3232560

Το αίθριο στο οποίο καταλήγουν οι ροζ τοίχοι της στοάς Ράλλη είναι ένα από τα πλέον ατμοσφαιρικά σημεία για κρασί στην πόλη. Η δε λίστα του σταθερά αγαπημένου μας By the Glass περιλαμβάνει 250 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, με περισσότερες από 50 να σερβίρονται και σε ποτήρι (δείτε τις αναλυτικά εδώ) οι τιμές για το οποίο ξεκινούν από 3,50€.



Συνδυάζουμε με γεύσεις εμπνευσμένες από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα: Καπνιστή µελιτζανοσαλάτα µε ψηµένο κουκουνάρι, πετιµέζι και φέτα, ceviche από λαυράκι µε µοσχολέµονο και σπαράγγια, αρνάκι σιγοψηµένο σε κενό αέρος µε πουρέ σελινόριζας και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα που θα δείτε αναλυτικά εδώ.

8 Le Bistro
Φρύνης 8, Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9755607



Γλυκύτατο και ανεπιτήδευτο, με έναν λιλιπούτειο κήπο ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές βραδιές μας, το wine bar της Ηλιούπολης διαθέτει μια μικρή αλλά θαυματουργή λίστα κρασιών με πρωταγωνιστή τον ελληνικό αμπελώνα, και αρκετές επιλογές σε ποτήρι (από 3€). Για να τα συνδυάσουμε, οι γευστικές επιλογές περιλαμβάνουν καβουρμά με κρούστα μυρωδικών, γιαούρτι και πορτοκάλι (8€), σκαλοπίνια με κόλιανδρο, σάλτσα γιαουρτιού και μέλι (7,50€), τραγανή πίτσα (από 10€) και άλλα ενδιαφέροντα, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v