5 ψαγμένα wine bars για καλά κρασιά

Αν η έξοδός σας σηκώνει καλό κρασί, τότε έχουμε μερικές πολύ ωραίες προτάσεις για εσάς—στο κέντρο, για να μη τρέχουμε.
Heteroclito
Φωκίωνος 2 και Πετράκη, κέντρο, τηλ.: 210 3239406
Από τις πιο σταθερές αξίες του κέντρου, το Heteroclito απλώνει τραπεζάκια στην Πετράκη και έχει να μας προσφέρει περισσότερες από 100 ετικέτες ελληνικού κρασιού, και πολλές από αυτές προσφέρονται σε ποτήρι – η λίστα αυτών ανανεώνεται τακτικά. Οι τιμές του ποτηριού κυμαίνονται από 4€ μέχρι 8,5€, και συνοδεύουμε το κρασάκι μας με ποικιλίες αλλαντικών, σαλάτες και – φυσικά – πεντανόστιμα τυριά. Βέβαια, όπως οι περισσότερες σταθερές αξίες του κέντρου, γεμίζει γρήγορα, άρα θέλει και λίγη τύχη τις μέρες αιχμής για να πιάσουμε τραπέζι.

Τανίνη Αγάπη Μου
Ιπποκράτους 91, Εξάρχεια. τηλ: 2111150145
Νέο entry στην πόλη, σε σημείο-κλειδί: ακριβώς πάνω στην στάση του λεωφορείου που θα κατέβεις αν θες να πας Εξάρχεια. Με μια μεγάλη, φωτεινή επιγραφή να σου δηλώνει το ιδιαίτερο όνομα του μαγαζιού. Τα παράξενα ονόματα, βέβαια, δεν είναι κάτι καινούριο για την ιδιοκτήτη, που (για να τιμήσει κι ο συντάκτης το σπίτι του) άφησε ιστορία στην πόλη του, την Καβάλα, με τα “Η Αλίκη έχει λάθος αγόρι” και “Όταν η Μυρσίνη ερωτεύτηκε τον φούρνο”. Το δεύτερο ήταν πάλι wine bar, σούπερ προσεγμένο, και αυτή την προσοχή στην λεπτομέρεια (μαζί με το κουλ, χίπστερ όνομα) και την γνώση πάνω στο αντικείμενο έχει φέρει και εδώ. Με περισσότερες από 100 ετικέτες κρασιού (προσφέρονται όλες σε ποτήρι), το ποτήρι ξεκινά από τα 2,80€ και ο χώρος προσφέρεται για μικρές παρέες ή για μυστήριους, μοναχικούς τύπους.

Bobo
Α. Ζίννη 36, Κουκάκι, τηλ: 21 0924 4244
Το Bobo βγαίνει απ’ το Boheme και το Bourgeois, δύο όρους που μπορεί να μην σου φαίνονται ότι κολλάνε μαζί, αλλά μόλις πατήσεις το πόδι σου μέσα, θα καταλάβεις. Ο χώρος είναι μίνιμαλ, μοντέρνος, νεανικός, αλλά συνάμα δεν ξεφεύγει από την λογική ενός wine bar· εδώ η φάση δεν είναι χύμα. Τα κρασιά του είναι κατά βάση ελληνικά, και πολλά από αυτά προσφέρονται και σε ποτήρι (από 4,5€) και το κερασάκι στην τούρτα είναι τα σούπερ αναπαυτικά του καθίσματα.

By the Glass
Φιλελλήνων και Γεωργίου Σουρή 3, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3232560
250 ετικέτες θα βρούμε στo By the Glass, και περισσότερες από 50 μπορούμε να απολαύσουμε και σε ποτήρι (οι τιμές των ποτηριών ξεκινούν από 3,5€). Αυτό που κάνει το By the Glass να ξεχωρίζει είναι ο πανέμορφος χώρος του – και μέσα, αλλά και έξω που το περιβάλλουν κάτι όμορφοι ροζ τοίχοι – όπως και οι ιδιαίτερες γεύσεις με τις οποίες συνδυάζουμε το κρασί, εμπνευσμένες από Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων γαρίδες κανταΐφι µε γλυκόξινη σάλτσα ή κροκέτες µε ταλαγάνι και παλαιωµένη γραβιέρα µε µαρµελάδα απο τοµατίνια.

Materia Prima Cava & Wine Bar
Φαλήρου 68, Κουκάκι, τηλ: 21 0924 5935
Λατρεύουμε το Materia Prima επειδή εκτός από wine bar έχει και μια έξοχη βιβλιοθήκη. Άρα είναι άψογη επιλογή για τους μυστηριώδεις και μοναχικούς που λέγαμε πριν. Πέρα από αυτό, είναι μικρούλι, ο χώρος του θυμίζει μπαράκι του εξωτερικού και οι ετικέτες κρασιού που προσφέρει είναι αρκετά ψαγμένες – και σε πολύ λογικές τιμές, από 3,5€ ξεκινάει το ποτήρι. Το κάπνισμα απαγορεύεται μέσα, αλλά υπάρχει ειδικός χώρος για τους καπνιστές—που κι αυτό το λες ωραίο μπόνους.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v