Φρέσκες ετικέτες κρασιών που αξίζει να δοκιμάσεις

Είναι ολόφρεσκα, σαγηνευτικά και μόλις εμφιαλώθηκαν. Ο σομελιέ Στάθης Τσώκος προτείνει μερικά από τα κορυφαία κρασιά που μόλις κυκλοφόρησαν.
Φρέσκες ετικέτες κρασιών που αξίζει να δοκιμάσεις

Θες να δοκιμάσεις τον «αφρό» της ελληνικής οινοποιίας;

Σου έχουμε καλά νέα. Ο Στάθης Τσώκος, Sommelier και Restaurant and Wine Consultant, δοκιμάζει και προτείνει τις κορυφαίες και ολοκαίνουργιες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, για κάθε βαλάντιο.

 * Κάνε κλικ στις τιμές για να τα παραγγείλεις

Yfos 2019 Kτήμα Μπαραφάκα Malvasia-Κυδωνίτσα Νεμέα 
8,9€


Η νέα και ανερχόμενη ποικιλία Κυδωνίτσα συναντά την αρωματική Malvasia σε ένα έντονα αρωματικό λευκό κρασί με ανθικά αρώματα γιασεμιού και τριαντάφυλλου και γευστικό χαρακτήρα με εσπεριδοειδή και εξωτικά φρούτα. Πίνεται ως απεριτίφ αλλά συνοδεύει και λαδερά φαγητά ή sushi.

Παράγκα Revolution Syrah-Cabernet Sauvignon (Επετειακό) Κτήμα Κυρ-Γιάννη Νάουσα
8,69€

Kυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών 21 χρόνια μετά την πρώτη Παράγκα και έχει αρωματικό χαρακτήρα μαύρων φρούτων και μπαχαρικών, τυπικά του Syrah. Ταιριάζει όμορφα με κόκκινα κρέατα στη σχάρα και με burger με barbeque σως.      

Κτήμα Ζαφειράκη Μικρόκοσμος (Μαλαγουζιά) 2019 Single Vineyard  Παλαιόμυλος Τύρναβος 
14,9€

Μία single vineyard Μαλαγουζιά από το αμπελοτόπι Παλαιόμυλος στον Τύρναβο, που προσφέρει ένα εκρηκτικό μπουκέτο εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων με ορυκτότητα και λιπαρότητα. Ταιριάζει αρμονικά με ζυμαρικά, λευκά κρέατα και ψητά ψάρια.

X-mf 17 Μοσχοφίλερο Κτήμα Τσέλεπος (Natural Wine) Αρκαδία
21€ 

Η καινούρια πρόταση από το Κτήμα Τσέλεπου είναι ένα κρασί πολύ περιορισμένης παραγωγής, με έντονη αρωματική και γευστική ένταση τριαντάφυλλου, αποξηραμένων ανθών, σύκου, βασιλικού, και μαύρης τρούφας. Στο pairing συνδυάζεται με κοτόπουλο λεμονάτο με δεντρολίβανο αλλά και με ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα.

Cuvee Monsignori 2017 - Κτήμα Αργυρού Σαντορίνη Ασύρτικo Σειρά Cuvee (Επισκοπή)
25,7€

Ίσως η πιο εμβληματική έκφραση της Σαντορίνης από τα παλαιότερα κτήματα του νησιού, αυτό το λευκό κρασί μοναδικής κομψότητας διαθέτει εσπεριδοειδή (λεμόνι, γκρέιπφρουτ) και πυρηνόκαρπο χαρακτήρα (ροδάκινο) με έντονη ορυκτότητα. Ταιριάζει εξαιρετικά με λευκά κρέατα και ψάρια με λεμονάτη σάλτσα.

Αμπελώνες Θυμιόπουλου Νάουσα Ξινόμαυρο Single Vineyards Καϊφας 2017 (Καϊφας)
49,8€ 

Ένα καθαρόαιμο, πληθωρικό Ξινόμαυρο από τον μετρ του είδους, που εντυπωσιάζει σε κάθε γουλιά, με κόκκινα φρούτα (φράουλα, κόκκινο φραγκοστάφυλο) ντομάτα, φύλλα τσαγιού και ελιά με νότες πιπεριού. Ταιριάζει όμορφα με μαγειρευτά κόκκινα κρέατα με spicy σάλτσες.

Τιτάνας Σκούρα 2013 Μαυρόστυφο Νεμέα (500ml)
52€ 

Μια άγνωστη ποικιλία, το Μαυρόστυφο Άργους έρχεται στο προσκήνιο μέσα από ένα έντονα πολύπλοκο γλυκό κρασί στη μύτη και στο στόμα, για ειδικές περιστάσεις. Με αρώματα δαμάσκηνου, βύσσινου, μοσχοκάρυδου, γλυκό του κουταλιού σύκο, σοκολάτα και καπνού. Ταιριάζει άψογα με γλύκα που έχουν ως βάση τη σοκολάτα.

Βράνα Πέτρα 2017 (Βράνα Πέτρα, Τρίλοφο)
86€

Ένα κόκκινο Grand Cru παγκόσμιας κλάσης από τη Νάουσα, τo premium Ξινόμαυρο Βρανά Πέτρα από τους Αμπελώνες Θυμιόπουλου βγάζει στον ουρανίσκο ζουμερά φρούτα (φράουλα, κεράσι), δεντρολίβανο, πιπέρι και βανίλια με γήινο και βοτανικό χαρακτήρα. Ταιριάζει ωραιότατα με μοσχαρίσια φιλέτα στη σχάρα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v