Σούπερ κρασιά που βρίσκεις και στο σούπερ μάρκετ

Ο ελληνικός αμπελώνας έχει να επιδείξει μικρά διαμαντάκια, πολλά εκ των οποίων βρίσκεις οικονομικότατα και στα ράφια του σούπερ μάρκετ.
Σούπερ κρασιά που βρίσκεις και στο σούπερ μάρκετ
Έχεις ρίξει ποτέ μια προσεκτική ματιά στα ράφια με τα κρασιά στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου; Εμείς το κάναμε πρόσφατα, καθότι το σούπερ μάρκετ έχει μετατραπεί ξαφνικά σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που κάνουμε μέσα στην ημέρα μας, και εκπλαγήκαμε ευχάριστα. Όχι μόνο από την ποικιλία νέων γεύσεων που μας χάρισε ο ελληνικός αμπελώνας, αλλά και από την εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής που έχουν τα κρασιά του σούπερ μάρκετ.

Άσε τους άλλους να σνομπάρουν, επειδή νομίζουν πως στα σούπερ μάρκετ βρίσκεις μόνο ρετσίνα και μαυροδάφνη, και έλα να σου συστήσουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ετικέτες που εντοπίσαμε.

Τα λευκά…

Ντάμα Κούπα, Κτήμα Λαζαρίδη
Ενδεικτική τιμή: 5,50€

Ένα πάντρεμα Pοδίτη, Aσύρτικου και Chardonnay, βγάζει αυτό το φωτεινό, δροσερό λευκό που αναδίδει αρώματα λευκόσαρκων φρούτων και ανοιξιάτικων λουλουδιών, και συνδυάζεται τέλεια με πιάτα ζυμαρικών και θαλασσινών –και τους συνδυασμούς τους.

Κτήμα Βιβλία Χώρα
Ενδεικτική τιμή: 14,30€

Χιλιοβραβευμένο και πολυαγαπημένο, συνδυάζει Ασύρτικο με Sauvignon Blanc και μοσχοβολά εξωτικά φρούτα, ροδάκινο και εσπεριδοειδή. Δροσερό και φρουτένιο, ταιριάζει άψογα με τα γεμιστά σου, και γενικώς με τα λαδερά της ελληνικής κουζίνας, αλλά και με ριζότι και θαλασσινά.

Νυχτέρι, Santo Wines
Ενδεικτική τιμή: 14€

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, ένα πάντρεμα από Ασύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι, έχει πιπεράτη γεύση και αρώματα γιασεμιού, αχλαδιού και μπανανόμηλου. Συνοδεύει άψογα θαλασσινά στο τηγάνι, καλαμάρι στα κάρβουνα, αλλά και κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες.

Τα ροζέ…

Άκρες, Κτήμα Σκούρα
Ενδεικτική τιμή: 6,40€

Ένα από τα δημοφιλέστερα ροζέ της ελληνικής αγοράς, παντρεύει το Αγιωργίτικο με το Μοσχοφίλερο και αναδίδει με αρώματα ώριμων κερασιών και φραμπουάζ με νύξεις γλυκών μπαχαρικών και νότες ροδοπέταλου. Ταιριάζει γάντι στις μακαρονάδες μας.

Ακακίες, Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Ενδεικτική τιμή: 7,80€

100% Ξινόμαυρο, και επίσης δημοφιλέστατο, αυτό το ροζέ χαρακτηρίζεται από αρώματα φράουλας, κερασιού και λουλουδιών. Συνοδεύει τέλεια εξωτικά πιάτα (μεξικάνικα, ινδικά και πάει λέγοντας), κοτόπουλο και λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός.

Rose Boutari Demi Sec
Ενδεικτική τιμή: 6,70€

Και οι λάτρεις του ημίξηρου, όμως, παραπονεμένοι δεν θα μείνετε. Το Demi Sec του κτήματος Μπουτάρη παντρεύει το Ξινόμαυρο με Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah σε ένα δροσερό αποτέλεσμα με αρώματα κερασιού και τριαντάφυλλου. Ταιριάζει τέλεια με πιάτα ασιατικής κουζίνας, sushi και γλυκόξινες σάλτσες, ενώ στέκεται ωραιότατα και μόνο του ως απεριτίφ.

Τα ερυθρά…

Παράγκα, Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Ενδεικτική τιμή: 8,50€

Πανταχού παρών, αυτό το «γεμάτο» κόκκινο κρασί συνδυάζει τις ποικιλίες Ξινόμαυρο, Merlot και Syrah και μοσχοβολά βατόμουρο και πιπέρι. Ταιριάζει με κόκκινο κρέας και ψητά πάσης φύσης.

Μαύρο Πρόβατο, Κτήμα Λαζαρίδη
Ενδεικτική τιμή: 12,25€

Για τους λάτρεις του κόκκινου κρασιού, στιβαρός συνδυασμός Merlot-Syrah, με έντονα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνου και νότες πιπεριού. Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, ψητά με γλυκές ή πικάντικες σάλτσες και ποικιλία τυριών..

Νεμέα, Κτήμα Παλυβού
Ενδεικτική τιμή: 10,90€

Δυνατό Αγιωργίτικο από το πάντα αγαπημένο Κτήμα Παλυβού, αναδίδει πυκνό άρωμα μαύρων κερασιών και βανίλιας, με νότες σοκολάτας, γάλακτος και καμένου ξύλου. Συνδυάζεται τέλεια με κόκκινο κρέας, ιδιαίτερα με σάλτσες, αλλά και ζυμαρικά με κιμά, λουκάνικα και ψητά στη σχάρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v