10 υπέροχα ελληνικά κρασιά μέχρι 10€

Το ποιοτικό δεν χρειάζεται να είναι ακριβό. Δείτε δέκα ωραιότατα κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα που δεν ξεπερνούν τα 10€.
10 υπέροχα ελληνικά κρασιά μέχρι 10€

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το εμφιαλωμένο ελληνικό κρασί δεν είναι απαραίτητα ακριβό. Αντιθέτως, στην αγορά κυκλοφορούν ωραιότατες ετικέτες από κορυφαίους παραγωγούς σε άκρως προσιτές τιμές.

Δέκα τέτοιες ετικέτες συγκέντρωσε και μας προτείνει ο Στάθης Τσώκος, Sommelier και Restaurant and Wine Consultant, για να απολαύσουμε ποιότητα χωρίς… πολλά πολλά.

Λευκά

Παράγκα Κυρ Γιάννη Sparkling (Chardonnay, Μοσχάτο, Ξινόμαυρο) - 9,90€

Ένα παιχνιδιάρικο αφρώδες κρασί, με αρώματα που θυμίζουν λουλούδια (γιασεμί), εσπεριδοειδών εσπεριδοειδή; (lime, κίτρο), πυρινόκαρπα (ροδάκινο) και μια αίσθηση γλυκύτητας στην επίγευση. Ιδανικό ως απεριτίφ.

ΠΟΠ Μαντινεία ’19 Κτήμα Τσέλεπος (Μοσχοφίλερο) - 5,95€

Η «πρώτη διδάξασα» για τους λάτρεις του Μοσχοφίλερου Μαντινεία, είναι ένα φρουτώδες και αρωματικό κρασί με κύρια χαρακτηριστικά το τριαντάφυλλο και τα εσπεριδοειδή. Ταιριάζει με πιάτα πλούσια με μυρωδικά και λαχανικά.

Σαββατιανό ’19 Κτήμα Παπαγιαννάκος - 8,50€

Ένα εξαιρετικά φτιαγμένο Σαββατιανό, με αρωματικό, ανθικό και λεμονάτο χαρακτήρα. Ταιριάζει με μικρά ψάρια και θαλασσινά όπως και με σαλάτες.

 

Μαλαγουζιά ΄19 Κτήμα Ζαφειράκη - 9,90€

Ένα ωραίο κρασί από το κτήμα του Χρήστου Ζαφειράκη, φρουτώδες με εσπεριδοειδή και πυρινόκαρπα φρούτα με διακριτικά αρώματα βοτάνων. Ταιριάζει αρμονικά με ζυμαρικά με λευκή σάλτσα.

Ροζέ

 

Nautilus ’19 La Tour Melas (Grenache Rouge, Αγιωργίτικο, Syrah) - 6,30€

Το μικρό αδερφάκι του Idylle, είναι ένα φίνο ροζέ με φρέσκα αρώματα κερασιού, ρόδι και ροδάκινο. Ταιριάζει άψογα με φρουτοσαλάτες αλλά και ως απεριτίφ.

Κόκκινα

ΠΟΠ Νεμέα ‘14 Κτήμα Παπαϊωάννου (Αγιωργίτικο) - 10,20€

Μια αυθεντική Νεμέα, από έναν ταγμένο σε αυτή οινοποιό, με συμπυκνωμένο χαρακτήρα κόκκινων φρούτων, βανίλια και καραμέλα. Ταιριάζει ωραία με κόκκινα κρέατα ψητά ή μαγειρεμένα.


ΠΟΠ Νάουσα΄16 Μπουτάρης Οινοποιητική (Ξινόμαυρο) - 8,80€

Μια Old School Νάουσα με αρώματα κόκκινων φρούτων, λιαστής τομάτας και ελιάς, βανίλιας και κανέλλας. Ιδανικός γευστικός συνδυασμός για αυτήν, το αρνάκι στην γάστρα.


Dafnios Ερυθρός’18 Δουλουφάκης (Λιάτικο) - 8,70€

Με έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, αυτό το ισορροπημένο κρασί ταιριάζει με κόκκινα κρέατα, αλλά πίνεται ευχάριστα και με θαλασσινά με πλούσιες σάλτσες.


Κοτσιφάλι-Μαυροτράγανο’18 Καραβιτάκης - 8,60€

Ένα υπέροχο blend δύο ποικιλιών, με πλούσια αρώματα μύρτιλου, κερασιού, μούρων, κανέλλας, βανίλιας και πιπεριού. Δοκιμάστε το με μοσχαράκι κοκκινιστό.

Γλυκά

ΠΟΠ Samos Grand CRU ’18 (Μοσχάτο Σάμου) - 5,89€

Το γλυκό στολίδι της Σάμου, με αρώματα μοσχάτου σταφυλιού, μέλι και γλυκό του κουταλιού περγαμόντο, ταιριάζει με ελαφριά λευκά γλυκά φρούτων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v