Τένις; Που, Πως, Πόσο, και... Γιατί

Αθληση, ψυχαγωγία, παιχνίδι και κοινωνική συναναστροφή είναι τα επιχειρήματα για να ξεκινήσετε να παίζετε τένις. Νομίζετε ότι δεν είστε αρκετά... ”πλούσιοι” για το συγκεκριμένο άθλημα; Μην ψάχνετε δικαιολογίες: Το τένις είναι πλέον άσκηση για όλα τα πορτοφόλια. Διαβάστε που, πως και κυρίως... γιατί να βάλετε το κίτρινο μπαλάκι στη ζωή σας.
Τένις; Που, Πως, Πόσο, και... Γιατί

Αν θέλετε να συνδυάσετε την ψυχαγωγία με την άσκηση και το παιχνίδι με την κοινωνική συναναστροφή, το tennis, για χρόνια παρεξηγημένο ως άθλημα μόνο των πλουσίων (σ.σ. διότι σίγουρα είναι και των πλουσίων...) αποτελεί μια πολύ καλή, κι αν το επιδιώξετε, σχετικά οικονομική λύση.

Το σίγουρο είναι ότι θα το ευχαριστηθείτε, ιδιαίτερα αν είστε ανταγωνιστικός τύπος και σας αρέσουν οι μάχες ”one on one” ή σε ζευγάρια.

”Το τένις είναι ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζεται σαν αερόβια άσκηση. Ο επιθετικός προσανατολισμός όμως του σύγχρονου τένις επιβάλλει στους αθλητές την ανάπτυξη της δύναμης, καθώς και της ταχύτητας”, λέει στο in2life, ο Γιώργος Ντάφλος (εικονιζόμενος στη μικρή φωτό), προπονητής Τένις και Project manager στο Athens Tennis Academy.

”Έτσι, οι δύο αυτοί βιολογικοί παράγοντες συμμετέχουν εξίσου με την αερόβια ικανότητα για την κάλυψη των ενεργειακών απαιτήσεων του τένις. Το τένις είναι ένα είδος άσκησης που συμμετέχουν όλα τα βιολογικά συστήματα και γι’αυτό και έχει υιοθετηθεί για να γυμνάζει άνδρες και γυναίκες στη σύγχρονη κοινωνία.

Ακόμη, συμβάλλει στην καταπολέμηση του πάχους, αφού σε κάθε ώρα άσκησης με τένις δαπανώνται περίπου 400-600 θερμίδες την ώρα, ανάλογα με το ρυθμό του παιχνιδιού, και το επίπεδο κατάρτισης των παικτών...

Είναι μια ευεργετική άσκηση για το σώμα, και το πνεύμα. Δημιουργεί επίσης αίσθημα ευεξίας στους ασκούμενους. Πάνω από όλα όμως είναι διασκεδαστικό γιατί είναι ΠΑΙΧΝΙΔΙ”, καταλήγει ο κ. Ντάφλος.

Ένα παιχνίδι που μέχρι λίγα χρόνια πριν, ήταν για ”λίγους και εκλεκτούς”. Χρόνο με το χρόνο όμως, ο μύθος καταρρίπτεται. Μια βόλτα μέχρι τα κοντινά γήπεδα τένις, θα σας πείσει.

Εκτός από τις πολυτελείς εγκαταστάσεις των Tennis clubs, γήπεδα τένις διαθέτουν πολλοί Δήμοι της Αττικής. Το τι θα επιλέξετε, εξαρτάται από τι θέλετε, και φυσικά από το πορτοφόλι σας.

Στα Tennis clubs, με μια ετήσια συνδρομή, μπορείτε εκτός από τη χρήση των γηπέδων τένις, να συνδιάσετε τη χρήση πισίνας, γυμναστηρίου και σε κάποιες περιπτώσεις σκουός, και σάουνα.

Στις εγκαταστάσεις τους συνήθως υπάρχει εστιατόριο και καφετέρια, όπου μπορείτε να συνδιάσετε τις αθλητικές σας δραστηριότητες με τις κοινωνικές σας συναναστροφές.

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Δήμων (στις οποίες κάποιες φορές λειτουργεί ο Όμιλος Αντισφαίρησης του Δήμου), μπορείτε να νοικιάσετε γήπεδο σε τιμές που ξεκινούν από 3 ευρώ την ώρα (Αθλητικό κέντρο Χαϊδαρίου).

Πάντως, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε να παίζετε, είναι με την καθοδήγηση προπονητή.

Σχολές τένις λειτουργούν στα Tennis clubs, σε Αθλητικούς Ομίλους, σε αθλητικά κέντρα των Δήμων, και στην Ακαδημία τένις. Οι σχολές προσφέρουν ιδιαίτερα μαθήματα (ξεκινούν από 20 ευρώ την ώρα, και μπορεί να ξεπεράσουν τα 40 ευρώ), και μαθήματα σε ομάδες, συνήθως των 6-7 ατόμων (από 35 ευρώ το μήνα).

O εξοπλισμός που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε, είναι ένα καλό ζευγάρι παπούτσια, μια ρακέτα και φυσικά μπάλες. Στην επιλογή της ρακέτας, είναι σκόπιμο να σας βοηθήσει ο προπονητής σας ή κάποιος επαγγελματίας του είδους, καθώς η κατάλληλη επιλογή εξαρτάται από το βάρος, το ύψος, την ηλικία, και την εμπειρία του αθλητή.

Οι τιμές για τις ρακέτες ξεκινάνε από περίπου 50 ευρώ, και φθάνουν τα 300.

Σχετικά με τα παπούτσια, επιλέξτε ένα ζευγάρι καλής ποιότητας, ιδίως αφού το σώμα σας δεν είναι ακόμα συνηθισμένο στην πίεση της άσκησης. Οι τιμές για τα παπούτσια ποικίλλουν, ανάλογα το μοντέλο και τη μάρκα.

Γενικά, οι τιμές για τον εξοπλισμό ”ρακέτα – παπούτσια” ξεκινούν από περίπου 150 ευρώ.

Εαν θέλετε να ξεκινήσετε τένις, και βρίσκεστε στην ηλικία των ...άντα, η συμβουλή του Γιώργου Ντάφλου είναι: ”να αποφεύγετε τα δυνατά και εντυπωσιακά χτυπήματα που βλέπετε στην τηλεόραση από τους επαγγελματίες του αθλήματος. Να ακολουθείτε τις συμβουλές του προπονητή σας που δεν μπορεί να είναι άλλη από την προσπάθεια για σταθερά χτυπήματα με κοντρόλ και ρυθμό.

Η επιλογή σωστής ρακέτας θα σας βοηθήσει στην επίτευξη σωστής τεχνικής και θα σας προφυλάξει από πιθανούς τραυματισμούς (tennis elbow). Τα ωραία και επώνυμα ρούχα θα τονίζουν το ηθικό σας και θα σας κάνουν να αισθάνεστε σαν επαγγελματίες τενίστες”.

Μ.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τα site που έχουν περαστεί παραπλεύρως στα ”Σχετικα Links

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v