Υπέροχες δραστηριότητες για να ξεκινήσετε με φίλους

Ψάχνετε δραστηριότητες και χόμπι για να ξεκινήσετε με παρέα ή μόνοι; Έχουμε πέντε άκρως ενδιαφέρουσες, έντονες, δημιουργικές και καλλιτεχνικές προτάσεις.
Υπέροχες δραστηριότητες για να ξεκινήσετε με φίλους
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τι μπορώ να κάνω για να γεμίσω δημιουργικά τον ελεύθερό μου χρόνο, να περάσω ωραία και - γιατί  όχι;- να έχω και τους φίλους μου παρέα; Η απάντηση, όπως θα ξέρετε, είναι απλή: πολλά. Ο ελεύθερος χρόνος μπορεί εύκολα να γεμίσει με δημιουργικές και αθλητικές δραστηριότητες, τις οποίες (ακόμα καλύτερα) μπορείτε να κάνετε παρέα με φίλους. Μάλιστα κάποιες από αυτές ενδεχομένως να σας αποφέρουν και κάποια κέρδη μελλοντικά. Ψηθήκατε στην ιδέα; Ιδού μερικές τέτοιες δραστηριότητες για να ξεκινήσετε εν όψει νέας σεζόν.

Βουτιά στα κρύα
Αν αγαπάτε τη θάλασσα, αν θεωρείτε ότι η κολύμβηση δεν είναι μόνο το πλάτσα πλούτσα στην ακρογιαλιά τους καλοκαιρινούς μήνες και αν θέλετε να ζήσετε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, τότε η χειμερινή κολύμβηση είναι μια δραστηριότητα που θα σας δεχτεί στην… δροσερή της αγκαλιά. Επίσης, έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, όπως ενίσχυση του ανοσοποιητικού, τόνωση του μυϊκού συστήματος και βελτίωση του μεταβολισμού. Στην Αττική υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι, όπως εκείνος των Χειμερινών Κολυμβητών Ρακετιστών του Μπάτη (λεωφόρος Ποσειδώνος, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9836800), ο Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών «Ο Άλιμος» (Κυκλαμίνων 6, Άλιμος, τηλ.: 210 9947362, 6979292164) και οι χειμερινοί κολυμβητές – μέλη του Ναυτικού Ομίλου της Βουλιαγμένης (τηλ.: 210 8962416). Θα σας παρέχουν την απαραίτητη… υποστήριξη για τις πρώτες βουτιές. 

Διαβάστε επίσης: Χειμερινή κολύμβηση: Πάρτε την… ζεστά

Φώτα, κάμερα, πάμε!
Είστε από τους πλέον σινεφίλ τύπους της παρέας, ξεκοκκαλίζετε κάθε ταινία αναζητώντας πάντα το πώς και το γιατί του σκηνοθέτη, ο κινηματογράφος ανέκαθεν υπήρξε η μεγάλη σας αγάπη και θέλετε να τον «ζήσετε» εκ των έσω. Γιατί λοιπόν να μην το πάτε ένα βήμα παραπέρα και να μάθετε τα βασικά της σκηνοθετικής καρέκλας; Ποιος ξέρει, ίσως σε κάποια χρόνια να είστε εσείς το νέο, ανερχόμενο ταλέντο του ελληνικού σινεμά. Σεμινάρια σκηνοθεσίας διοργανώνουν, μεταξύ άλλων, η Ανοιχτή Τέχνη, το Tabula Rasa και το Camera Stylo Online.

Βράχο βράχο τον καημό μου
Αδρεναλίνη, θέα που κόβει την ανάσα, εξαιρετική σωματική άσκηση και ψυχική ευεξία. Αν υπάρχει ένα χόμπι/άθλημα το οποίο συνδυάζει όλα τα παραπάνω (και αρκετά ακόμα) τότε αυτό είναι η αναρρίχηση σε βράχο. Μπόνους βαθμοί για το γεγονός ότι η αναρρίχηση δεν είναι σε καμία περίπτωση μια ατομική δραστηριότητα. Ναι, είστε μόνος σας απέναντι στον τοίχο/βράχο/βουνό, όμως αν και οι φίλοι σας ψηθούν να ξεκινήσουν, τότε μιλάμε για μια από τις πλέον διασκεδαστικές παρεΐστικες δραστηριότητες. Η εκπαίδευση στις σχολές αναρρίχησης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εξοικείωση με τα υλικά, την εκμάθηση αναρριχητικών κόμπων, την αναρρίχηση με σκοινί top rope, τα βασικά θέματα ασφαλείας και την πρακτική εξάσκηση η οποία γίνεται είτε σε εσωτερικούς χώρους (με ειδικούς τοίχους/απομιμήσεις βράχων), είτε στην ύπαιθρο σε βράχους. Αρκετοί ορειβατικοί και αναρριχητικοί σύλλογοι στην Αθήνα έχουν τις δικές τους σχολές αναρρίχησης στις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε στα αρχάρια τμήματα, τα οποία συνήθως διαρκούν πέντε Σαββατοκύριακα και κοστίζουν από 200-300€.

Διαβάστε περισσότερα: Αναρρίχηση: Αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας

Χειροποίητο κόσμημα
Πιάνουν τα χέρια σας; Σας ιντριγκάρει η ιδέα να ψαλιδίζετε μέταλλα, να στριφογυρνάτε κορδέλες, να ταιριάζετε ανόμοια υλικά, να βάζετε μπόλικη φαντασία και να φτιάχνετε δημιουργίες μοναδικές; Το χειροποίητο κόσμημα είναι ένα άκρως ενδιαφέρον και δημιουργικό χόμπι το οποίο στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε μπορεί – αν «το΄χετε»- να σας δώσει και ένα διόλου πενιχρό εισόδημα. Ταχύρρυθμα μαθήματα και σεμινάρια χειροποίητου κοσμήματος θα βρείτε στο evilaton, στο Σπίρτο, στο Craftit και στη Γάτα με Πέταλα.

Θα μου χαρίστε ένα χορό;
Εκτόνωση συναισθηματική και σωματική, εξαιρετική γυμναστική, ρυθμός, έντονα συναισθήματα, διασκέδαση. Ο χορός είναι από τις ευγενέστερες των Τεχνών και ακόμα κι αν δεν καταφέρετε να γίνετε ο επόμενος Μπαρίσνικοφ, η ανακάλυψη και μόνο ενός κόσμου μουσικής και κίνησης αρκεί για να σας συναρπάσει. Σχολές χορού θα βρείτε σίγουρα δεκάδες στην περιοχή σας. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Dancemotion για λάτιν, ballroom και ευρωπαϊκούς χορούς, ελληνικούς, oriental και χορό της κοιλιάς, αργεντίνικο tango, jazz και μοντέρνους χορούς, το Fix Dance Studio για μαθήματα μπαλέτου, σύγχρονου χορού, pointes, funky jazz, r&b, hip hop, latin, αλλά και pilates, yoga, χορευτική γυμναστική και χορογραφικά εργαστήρια και το Αθήναιον, από τις παλαιότερες εν Αθήναις για τανγκό, slow & Viennese Waltz, foxtrot, quickstep, latin και rhythm χοροί, salsa, disco, oriental αλλά και ελληνικοί χοροί.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v