Για δυνατούς λύτες: Οι πιο δύσκολοι online γρίφοι

Έξι ελληνικές και ξένες σελίδες με online γρίφους που θα σας κάνουν να ακονίσετε το μυαλό σας και να κολλήσετε στον υπολογιστή σας για μέρες.
Για δυνατούς λύτες: Οι πιο δύσκολοι online γρίφοι
Αν δεν έχετε κατεβάσει την εφαρμογή «none*» στα smartphone σας, κάντε το αμέσως. Μπορεί να μας… μισήσετε όταν κολλήσετε με τους εθιστικούς γρίφους παρατηρητικότητας και γνώσεων του παιχνιδιού αυτού, που μάλιστα δημιουργήθηκε από Έλληνες, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα το απολαύσετε. Κι αν σας αρέσει, είμαστε σίγουροι ότι θα εκτιμήσετε στο πολλαπλάσιο τους παρακάτω online γρίφους, ιδανικούς κάθε φορά που βαριέστε στο γραφείο ή δεν έχετε τι να κάνετε στο σπίτι. Έξι «λαβύρινθοι» σας προκαλούν να βρείτε τον δρόμο σας και να λύσετε τα κουίζ. Θα δεχθείτε την πρόκληση; 

Notpron 
Ο δημιουργός του καυχιέται στην αρχική σελίδα του γρίφου πως είναι «ο πιο δύσκολος που θα συναντήσετε στο internet». Στο Notpron, καλείστε να βρείτε τον τρόπο να προχωρήσετε κάθε φορά στην επόμενη οθόνη, την επόμενη δηλαδή «πίστα»-γρίφο. Οι γρίφοι γίνονται σταδιακά δυσκολότεροι, και απαιτούν την διερεύνηση της οθόνης για κάθε πιθανό hint – από έναν κρυμμένο μήνυμα στο URL μέχρι και την χρήση του Google ή ενός επεξεργαστή εικόνας και βασικές γνώσεις HTML σε πιο προχωρημένο επίπεδο.

OddPawn 
Αν τερματίσετε το NotPron και θέλετε… κι άλλο, αξίζει να γραφτείτε στο OddPawn – απαιτεί δωρεάν εγγραφή, αλλά αξίζει τον κόπο των κλικ, καθώς στη συνέχεια προσφέρει περίπου 300 οθόνες γρίφων, που πρέπει να λύσετε έναν-έναν για να φτάσετε στο τέλος. Επειδή ο τερματισμός είναι υπόθεση… πολλών ημερών, μην ξεχάσετε να κάνετε bookmark το URL της πίστας στην οποία έχετε φτάσει, για να ξεκινήσετε την επόμενη φορά από εκεί που έχετε μείνει. Έχετε επίσης υπ’ όψιν σας, αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για να σκοτώσετε την ανία στο γραφείο, πως κάποια επίπεδα απαιτούν και την χρήση ηχείων. 

Ο Κώδικας ΝταΒίντσι 
Αν έχετε διαβάσει το βιβλίο του Νταν Μπράουν ή είδατε την αντίστοιχη ταινία με τον Τομ Χανκς στον ρόλο του Ρόμπερτ Λάνγκτον, που λύνει συνεχώς αναγεννησιακούς και αρχαίους γρίφους, τώρα μπορείτε να γίνετε κι εσείς συνεργάτες του, και να λύσετε τους γρίφους με τα τετράστιχα hints (στην ανάλογης ατμόσφαιρας γραμματοσειρά) που γίνονται σταδιακά δυσκολότερα. 

The First Door 
Σε αυτόν τον online γρίφο, τις απαντήσεις κάθε «πίστας» τις γράφετε στο URL της σελίδας. Και καλείστε να λύσετε γρίφο ακόμη και για να... ξεκινήσετε το παιχνίδι. Κάθε επίπεδο περιλαμβάνει μια φωτογραφία, της οποίας το νόημα καλείστε να αποκωδικοποιήσετε ώστε να φτάσετε στην «Πρώτη Πόρτα». Κι αν είστε τόσο καλοί και την ξεκλειδώσετε, μπορείτε να συνεχίσετε στην «Δεύτερη Πόρτα», εδώ.  

Ο Γρίφος του Αϊνστάιν 
Ο κλασικός γρίφος του Αϊνστάιν, που λέγεται πως κατάφερνει να λύσει μόνο ένας στους εκατό ανθρώπους (επομένως αν το λύσετε ανήκετε στο 1% των πιο «ξύπνιων»), βρίσκεται πλέον και online, σε ένα παιχνίδι-γρίφο ενός μόνο επιπέδου, αλλά τι επιπέδου! Στην οθόνη σας βρίσκονται 15 πληροφορίες για 5 διαφορετικούς άντρες, τους οποίους καλείστε να αντιστοιχίσετε στα σπιτάκια της εικόνας. Τα απλά γραφικά κάνουν το παιχνίδι ακόμα πιο εύχρηστο. 

Μυστικές Σελίδες 
Η ελληνική εκδοχή των παραπάνω γρίφων λέγεται Μυστικές Σελίδες, και αποτελεί την πρώτη προσπάθεια (το μακρινό 2006) του δημιουργού της νέας εφαρμογής *none, που μεταφέρει το εθιστικό παιχνίδι στα smartphone μας. Στις «Mystikes.selid.es» καλείστε να ανακαλύψετε μέσω γρίφων τις μυστικές διευθύνσεις, να τις γράψετε στην μπάρα διευθύνσεων και να μεταβείτε στην επόμενη κάθε φορά σελίδα, μέχρι να φτάσετε στο τέλος. Δοκιμάστε την mobile εκδοχή, What Is None για iOS, Android και WP εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v