15 ιστοσελίδες που πρέπει να κάνετε bookmark

Χρηστικές ή «άχρηστες», για να γλιτώσουμε χρόνο ή για να τον… σκοτώσουμε, δείτε 15 ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες που διεκδικούν επάξια μια θέση στα bookmarks σας.
15 ιστοσελίδες που πρέπει να κάνετε bookmark
Καθημερινά ενημερωνόμαστε, βρίσκουμε προσφορές, μπαίνουμε σε πειρασμό για αεροπορικά εισιτήρια, ξετρυπώνουμε συνταγές, γελάμε, μορφωνόμαστε, μαθαίνουμε ενδιαφέρουσες ιστορίες για την πόλη μας, και όλα αυτά με ένα κλικ. Αυτό που μας μεταφέρει από τα bookmarks μας κατευθείαν σε καθεμία από τις παρακάτω ιστοσελίδες, τις οποίες αγαπάμε ιδιαίτερα για όσα μας προσφέρουν, από τα πιο χρήσιμα που λύνουν χέρια μέχρι τα εντελώς… άχρηστα, που μας βοηθούν να «σκοτώσουμε» τον χρόνο όταν το ρολόι στην δουλειά κολλάει επικίνδυνα.

Τα χρηστικά bookmarks

*Google Flights 
Η Google παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα την νέα της υπηρεσία εύρεσης πτήσεων και κράτησης εισιτηρίων, και κάτι μας λέει πως οι αντίστοιχες «μηχανές» αναζήτησης θα πρέπει να βρουν τρόπο να «ανταπαντήσουν», γιατί ο τεχνολογικός κολοσσός απλώς έφτασε το… τέλειο. Μπείτε, πατήστε ημερομηνίες και δείτε τον διαδραστικό παγκόσμιο Google map να σας εμφανίζει τις φθηνότερες πτήσεις σε όλα (μα όλα!) τα αεροδρόμια του κόσμου. Παράλληλα, εμφανίζει για κάθε προορισμό εναλλακτικές πτήσεις, χρηστικές πληροφορίες, κόστος αποσκευών και φωτογραφίες ή Street view από κάθε προορισμό. Απλώς αψεγάδιαστο.



*Tsibato.gr 
Η «αυτοκρατορία» των κουπονιών προσφοράς σε όλη την Ελλάδα καλά κρατεί, και το Tsibato εξακολουθεί να είναι η χρηστικότερη ιστοσελίδα που συγκεντρώνει όλες τις προσφορές από κάθε «κουπονάδικο», με σαφή κατηγοριοποίηση, κάνοντας την αναζήτηση και τα deals ακόμη πιο εύκολα.

*E-food.gr 
Εδώ και ένα χρόνο, έχουμε πετάξει όλα τα φυλλάδια των delivery. Κι αυτό γιατί οι παραγγελίες είναι πλέον ζήτημα μερικών κλικ, χάρη στις ιστοσελίδες διασύνδεσης… πεινασμένων πελατών με τα χιλιάδες φαγάδικα που έχουν ενταχθεί στις λίστες των αντίστοιχων delivery sites. Από τα πιο πλήρη και εύχρηστα, το e-food συγκεντρώνει όχι μόνο την πλειοψηφία των ντελιβεράδικων στους καταλόγους του, αλλά και πολύ συμφέρουσες αποκλειστικές προσφορές σε όσους παραγγείλουν ηλεκτρονικά. Φυσικά, η υπηρεσία είναι απολύτως δωρεάν.



*Οι Συνταγές της Παρέας 
Προτιμάτε το μαγείρεμα αντί του delivery; Μαζί σας! Οι Συνταγές της Παρέας μας λύνουν τα χέρια κάθε φορά που αναρωτιόμαστε το κλασικό «Τι να μαγειρέψω σήμερα», και μας προτείνουν χιλιάδες συνταγές για όλα τα γούστα, με αναλυτικές οδηγίες και κριτικές χρηστών που δοκίμασαν να τις φτιάξουν.

*Ftina Pota 
Εδώ βρίσκουμε όχι μόνο τα φθηνότερα μπαράκια, καφενεία και μεζεδοπωλεία της πόλης, αλλά και όλα τα happy hours συγκεντρωμένα σε λίστες ανά περιοχή, για να πίνουμε χωρίς ενοχές. Παράλληλα, κάθε αναζήτηση μας φέρνει μπροστά σε καινούριες ανακαλύψεις και νέα μπαράκια, που διαφορετικά θα κάναμε καιρό να ανακαλύψουμε.



*Slang.gr 
Το πιο ωραίο ελληνικό λεξικό που υπάρχει στο internet δεν έχει την υπογραφή κανενός πανεπιστημιακού, πρώην υπουργού ή διάσημου εκδότη. Έχει την «τζίφρα» μερικών ξύπνιων μυαλών… τελευταίας γενιάς, που συγκεντρώνουν τις πιο δύσκολες/φευγάτες/αστείες/σουρεαλιστικές λέξεις και εκφράσεις, δίνοντας ερμηνείες και εξηγώντας όλους τους νεολογισμούς και την αργκό που είναι σε χρήση τον 21ο αιωνα.



*Canva 
Δεν χρειάζεται πλέον να είστε γραφίστες για να ετοιμάσετε ωραίες φωτογραφίες, ατάκες σε stickers για τα social media, cover photos για το Facebook, banners για τα events σας, posters, headers, διαφάνειες και φωτο-κολλάζ. Τώρα όλα είναι πανεύκολα και μοιάζουν εντελώς επαγγελματικά, χάρη στην δωρεάν υπηρεσία του Canva. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα sign in και στην συνέχεια βρίσκεστε μπροστά σε έτοιμα πρότυπα projects ή σε διαφορετικές, πανεύκολες επιλογές για «στήσετε» με drag and drop την δική σας εικόνα. Κάθε format εικόνας έχει πολλά δωρεάν features, ενώ υπάρχουν και μερικά «στοιχεία» που στοιχίζουν 1 δολάριο έκαστο, αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε.

…και τα Διασκεδαστικά



*Bored Panda 
Το «Panda που βαριέται» βρίσκει δεκάδες τρόπους να σκοτώσει την ανία του, και μαζί τον δικό μας χρόνο. Τα υπέροχα φωτο-αφιερώματα, τα χαριτωμένα ρεπορτάζ και οι ενδιαφέρουσες λίστες του υπόσχονται να καταπολεμήσουν και τη δική σας βαρεμάρα. 

Σας αρέσει οτιδήποτε έχει να κάνει με επιστήμη; Σας αρέσει και η ψυχαγωγία; Τότε βρήκατε την κατάλληλη σελίδα. Μια ομάδα ατόμων με τρέλα για την επιστημονική γνώση, έφτιαξαν το I Fucking Love Science με σκοπό να κάνουν ολοένα και περισσότερο κόσμο να έρθει σε επαφή μαζί της μέσα από άκρως ενδιαφέρουσες ειδήσεις, άρθρα, βίντεο και αφιερώματα. Η ιστοσελίδα ανανεώνεται καθημερινά και καλύπτει μια ευρεία γκάμα επιστημονικών πεδίων, αρκετά απλοποιημένων έτσι ώστε να τα καταλάβει ο μέσος non geek αναγνώστης. 

*Buzzfeed 
Αν υπάρχει ένα παγκόσμιο διαδικτυακό trend ανά διετία, (όπως ήταν παλαιότερα το 9gag), που βλέπει κανείς καθημερινά στο newsfeed γιατί όλοι ποστάρουν τα άρθρα του, την τελευταία διετία, αυτό είναι το Buzzfeed και όχι άδικα: Κάθε gif του γίνεται viral, κάθε του κουίζ γίνεται θέμα συζήτησης, κάθε του λίστα με… γάτες προκαλεί κύματα επιφωνημάτων στα γραφεία και η ορολογία που χρησιμοποιούν οι συντάκτες του γίνεται η νέα αργκό. Αλλά πάνω απ’ όλα, κάθε του link είναι μια καλή αφορμή για ευχάριστο break από οτιδήποτε άλλο κάνετε στο internet.

*Mental Floss 
Άχρηστες αλλά άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες, σύντομες ιστορίες, αποκαλύψεις που… σοκάρουν (όπως για παράδειγμα απαντήσεις σε «καίρια» ερωτήματα του τύπου «υπάρχουν μολύβια νο.1;» ή «πότε χάσανε οι Αμερικάνοι την βρετανική προφορά;»), σε ένα καλοσχεδιασμένο περιβάλλον που… δύσκολα σε αφήνει να φύγεις, από την στιγμή που θα μπεις.

*Το Κουλούρι 
Θέλετε να σας φτιάξει η διάθεση; Πετάξτε την εφημερίδα με τα (κατά κανόνα) άσχημα νέα της μίζερης καθημερινότητας και μπείτε στο Κουλούρι, την κορυφαία διαδικτυακή εφημερίδα… ψεύτικων ειδήσεων. Με καθημερινή ανανέωση και ξεκαρδιστικά ρεπορτάζ που σατιρίζουν με επιτυχημένο τρόπο τους πρωταγωνιστές της επικαιρότητας, το Κουλούρι είναι το απαραίτητο… πρωινό μαζί με τον καφέ μας, για να πάει καλά η μέρα.

*Listverse 
Λατρεύουμε τα τοπ τεν και τα κάθε λογής charts, γι’ αυτό και δεν αποχωριζόμαστε το Listverse από τα bookmarks μας. Χάρη σε αυτό, βρίσκουμε δεκάδες… δεκάδων σε διάφορες θεματικές, από περίεργες ιστορίες, μέχρι επιστημονικούς μύθους και κορυφαίους προορισμούς του κόσμου.

*Stumble Upon 
Αν δεν ξέρετε σε ποιο από τα παραπάνω χιουμοριστικά sites να χάσετε τον χρόνο σας, αφήστε το Stumble Upon να σας δώσει την λύση. Με κάθε κλικ στο κεντρικό του κουμπί, σας μεταφέρει και σε μια νέα «άχρηστη» ιστοσελίδα, εξειδικευμένη στο να σκοτώνει τον χρόνο σας με τον καλύτερο τρόπο. Παιχνίδια, φωτογραφικά sites, «καμένες» ιστοσελίδες και ζουμερά αφιερώματα εμφανίζονται με την σειρά στο πιο ωραίο διαδικτυακό juke box.

*Athensville 
Κλείνουμε με ένα ελληνικό blog που είναι και διασκεδαστικό και χρηστικό: Και μας ομορφαίνει την ημέρα με ωραίες φωτογραφίες από την πόλη της Αθήνας (και όχι μόνο), και μας συστήνει ενδιαφέρουσες γωνιές της πιο αυθεντικής πλευράς της πόλης, όπως τα παλιά γαλακτοπωλεία, τα παραδοσιακά μικρομάγαζα στην Αθηνάς, τα νέα στέκια στο Γεράνι, τα ιστορικά κτίρια και οι γοητευτικές πλατείες στην Βικτώρια και στα Πατήσια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v