10 εθιστικά παιχνίδια για να περάσει η ώρα στο πλοίο

Ταξιδεύετε για τον καλοκαιρινό σας προορισμό και βαριέστε αφόρητα; Ιδού δέκα άκρως εθιστικά παιχνίδια για smartphone και tablet που κάνουν τον χρόνο να περνά… νεράκι.
10 εθιστικά παιχνίδια για να περάσει η ώρα στο πλοίο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μόνιμο ζήτημα στα μεγάλα ταξίδια με πλοίο (ή αεροπλάνο) είναι το πώς θα περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ευχάριστα η ώρα. Ευτυχώς υπάρχει λύση γι’ αυτό το… φλέγον θέμα. Δεκάδες εφαρμογές παιχνιδιών για smartphones ή tablets προσφέρουν λύσεις ατομικής ή ομαδικής ψυχαγωγίας και κάνουν τον χρόνο να περνά… νεράκι.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε δέκα από τα αγαπημένα μας για να έχετε ένα διασκεδαστικό και ευχάριστο ταξίδι.

Candy Crush Saga
Το παιχνίδι που κατάφερε να ξεπεράσει το Angry Birds σε downloads είναι εθιστικό σαν… καραμέλα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ταιριάξετε τρία ή περισσότερα γλυκά σε μια σειρά για να τα κάνετε να εξαφανιστούν, να κερδίσετε πόντους και να περάσετε στο επόμενο επίπεδο. Το παιχνίδι είναι δωρεάν, όμως σας βάζει σε… πειρασμό να πληρώσετε για περάσετε πιο εύκολα τα επίπεδα. Κατεβάστε το από εδώ.


Πες Βρες
Ιδανικό για μεγάλες παρέες, το Πες Βρες είναι ένα άκρως διασκεδαστικό ελληνικό παιχνίδι στο οποίο καλείστε να χωριστείτε σε δύο ομάδες Α και Β, οι οποίες διαγωνίζονται για το πoια θα μαζέψει τους περισσότερους πόντους. Στην οθόνη του κινητού σας εμφανίζονται δέκα λέξεις που έχουν να κάνουν με κάποιο συγκεκριμένο θέμα (π.χ χώρες που το όνομά τους ξεκινά από κάποιο γράμμα, αντικείμενα που βρίσκουμε σε μια τσάντα κτλ.) και τις οποίες πρέπει να βρει η αντίπαλη ομάδα για να κερδίσει βαθμούς. Κατεβάστε το από εδώ για Android και από εδώ για iphone.

Mind the Buzz
Ακόμα μια ελληνική παραγωγή, το Mind the Buzz είναι ένα παιχνίδι ερωτήσεων το οποίο μπορείτε να παίξετε είτε μόνοι σας ενάντια στον εαυτό σας συγκεντρώνοντας όσο πιο πολλούς βαθμούς μπορείτε απαντώντας σωστά σε ερωτήσεις είτε χωρισμένοι σε ομάδες. Οι ερωτήσεις είναι χιλιάδες και καλύπτουν μια ευρεία γκάμα κατηγοριών όπως επιστήμη, κινηματογράφος, αθλητικά, ιστορία. Κατεβάστε το από εδώ.


Temple Run 2
Το πρώτο Temple Run ήταν από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια για smartphone και tablet για το 2012 και όχι άδικα αφού ήταν απλό και εθιστικό. Το σήκουελ του είναι ακόμα καλύτερο με περισσότερες πίστες και σας βάζει για ακόμα μια φορά στη θέση ενός τύπου ο οποίος τρέχει να ξεφύγει από τον ναό αποφεύγοντας κάθε λογής εμπόδια. Το ταχύτατο και άκρως διασκεδαστικό gameplay του παιχνιδιού δεν το καθιστά σε καμία περίπτωση βαρετό. Το Temple Run είναι δωρεάν, αλλά μέσα στο παιχνίδι μπορείτε να αγοράσετε διάφορα καλούδια τα οποία θα σας χαρίζουν ζωές, δυνάμεις κ.α. Τρέξτε να το κατεβάσετε από εδώ.


2048
Ακόμα ένα… σκαλωματικό παιχνίδι του προγραμματιστή Gabriele Cirulli, το οποίο συνδυάζει στρατηγική και λίγη τύχη. Σκοπός του είναι να μετακινήσετε τα τετράγωνα με τους αριθμούς δεξιά-αριστερά ή πάνω-κάτω, διπλασιάζοντάς τα. Κάθε φορά που δύο τετραγωνάκια με τον ίδιο αριθμό ακουμπάνε, συγχωνεύονται σε ένα, διπλασιάζοντας τον αριθμό του πλακιδίου. Στόχος είναι να φτάσετε να έχετε μέσα σε ένα πλακίδιο τον αριθμό 2048. Κατεβάστε το από εδώ

World of Goo
«Φρέσκο» και ψυχαγωγικό παιχνίδι, με όμορφα γραφικά το οποίο παράλληλα ακονίζει το μυαλό με τρόπο καθόλου μονότονο. Σκοπός του είναι χρησιμοποιώντας μπάλες από κόλλα (Goo Balls) τις οποίες «πλάθετε» με το δάχτυλό σας πάνω στην οθόνη να φτιάξετε διάφορα κτίρια, γέφυρες και άλλες κατασκευές που σας ζητούνται σε κάθε επίπεδο για να ξεκλειδώσετε το επόμενο. Κατεβάστε το από εδώ.


Plants Vs Zombies 2
Τα αιμοδιψή ζόμπι σας έχουν βάλει στο μάτι και τα μόνα που μπορούν να σας σώσουν είναι τα… ζαρζαβατικά της αυλής σας. Βασισμένο σε αυτήν την αρκετά απλή και πρωτότυπη ιδέα, το πρώτο Plants Vs Zombies έκανε εκατομμύρια κόσμου να «κολλήσει» με την ιδιόμορφη αυτή μάχη ανάμεσα σε φυτά και ζόμπι. Η συνέχειά του, κρατά το άκρως εθιστικό gameplay, προσθέτει ολοκαίνουργια touch-screen power-ups, νέα επίπεδα, φυτά και ζόμπι. Κατεβάστε το πρώτο παιχνίδι από εδώ για iphone ή από εδώ για Android και το δεύτερο από εδώ και εδώ.


Despicable Me: Minion Rush
Τα αγαπήσατε από τις ταινίες «Εγώ ο Απαισιότατος», τα βάλατε σε ringtone ή σε ήχο μηνύματος, ενδεχομένως να τα αγοράσατε και σε λούτρινα. Τα minions είναι αξιολάτρευτα και αν υπάρχει ένα παιχνίδι για να σας κρατήσουν συντροφιά ατελείωτες ώρες, τότε αυτό είναι το Minion Rush. Η λογική του είναι ίδια με το Temple Run (τρέχω, αποφεύγω εμπόδια, κερδίζω power ups, μαζεύω πόντους) και στόχος είναι να διανύσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση χωρίς να πέσετε πάνω σε κάποιο εμπόδιο. Κατεβάστε το από εδώ για Android και από εδώ για Iphone.


Cut the Rope
Ακόμα ένα παιχνίδι που θα σας διασκεδάσει βάζοντας παράλληλα το μυαλό σας να δουλέψει και το οποίο απέκτησε sequel χάρη στην τεράστια επιτυχία του πρώτου μέρους. Στο Cut the Rope θα πρέπει να ταΐσετε ένα μικρό και χαριτωμένο βατραχάκι με το γλυκό που υπάρχει, κόβοντας τα σχοινιά που το κρατούν, αλλά και να μαζέψετε τα διαθέσιμα αστέρια κάθε πίστας. Όσα περισσότερα αστέρια μαζέψετε, τόσο πιο εύκολα θα ξεκλειδώσετε και τα επόμενα επίπεδα. Κατεβάστε το από εδώ.

Μπλε Ιστορίες
Το γνωστό παιχνίδι κυκλοφορεί και σε εφαρμογή για smartphones και tablets και είναι ιδανικό για παρέες. Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό και παράλληλα σκοτεινό παιχνίδι όπου αυτός που κρατάει την συσκευή έχει τον ρόλο του αφηγητή και οι υπόλοιποι πρέπει να εξιχνιάσουν την υπόθεση της κάθε ιστορίας. Στις μπλε ιστορίες ο αφηγητής λέει ένα τμήμα μιας ιστορίας και η υπόλοιπη παρέα μπορεί να κάνει ερωτήσεις στον αφηγητή, ο οποίος μπορεί να τους απαντήσει μόνο με ένα «ναι» ή ένα «όχι». Κατεβάστε το από εδώ για Android και από εδώ για iphone
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v