Το πρώτο Φεστιβάλ Χόμπι στη Θεσσαλονίκη

Από τις 4 έως τις 13 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Φεστιβάλ Χόμπι στην Ελλάδα, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Stratego.
Το πρώτο Φεστιβάλ Χόμπι στη Θεσσαλονίκη
Ένα διαφορετικό φεστιβάλ διοργανώνεται φέτος στη Θεσσαλονίκη με στόχο να φέρει το κοινό σε επαφή με μία πληθώρα χόμπι, που έχουν σαν κοινό παρονομαστή τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα. Πρόκειται για το πρώτο Hobbythess, το οποίο θα δώσει δυναμικό παρόν στη ΔΕΘ από τις 4 μέχρι και τις 13 Απριλίου.

Το φεστιβάλ θα λειτουργήσει τόσο ως μία πλατφόρμα επικοινωνίας για όσους ήδη ασχολούνται με κάποιο χόμπι, αλλά ως τώρα δεν έχουν καταφέρει να έρθουν σε επαφή με "ομοϊδεάτες" αλλά και ως ένα "θεματικό πάρκο" για χόμπι, όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί, απλά με το κόστος ενός εισιτηρίου, να ενημερωθεί και -το κυριότερο- να συμμετέχει σε μία πληθώρα εργαστηρίων ή/και δράσεων που θα αφορούν την κάθε θεματική ενότητα.

Το φεστιβάλ θα λειτουργήσει σε πέντε μεγάλες κατηγορίες:

* Νόηση και στρατηγική: Με επίκεντρο το Stratego, το οποίο είναι ενταγμένο στην Ολυμπιάδα Αθλημάτων Νόησης,
* Επιστήμη και τεχνολογία: Η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία της ελληνικής εταιρίας που έχει στην αποκλειστική διάθεσή της τις μοναδικές βιόσφαιρες, που αποτελούν κλειστά οικοσυστήματα βασισμένα στην τεχνολογία της NASA.
* Φυσικά προϊόντα, μαγειρική & κήπος: Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν και θα λειτουργήσουν εργαστήρια παρασκευής φυσικών προϊόντων, κηπουρικής κ.ά.
* Τέχνες και χειροτεχνία: Δεν θα μπορούσε να λείπει από το φεστιβάλ ένα από τα "κομμάτια" που χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη, αυτό των τεχνών.
* Αθλητισμός, εθελοντισμός και δραστηριότητες υπαίθρου: Στην πόλη της Θεσσαλονίκης υπάρχουν πολλές ομάδες που ασχολούνται με μορφές εναλλακτικού αστικού αθλητισμού. Το φεστιβάλ θα δώσει τη δυνατότητα σε ομάδες της πόλης να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Info: Η τιμή εισόδου στο Φεστιβάλ είναι 5€ κανονικό/3€ μειωμένο για ημερήσια επίσκεψη, 10€ κανονικό/5€ μειωμένο για εισιτήριο διαρκείας. Η είσοδος για ΑΜΕΑ θα είναι δωρεάν Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο σωματείο ΑΜΕΑ "Δόξα Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Μακεδονίας-Θράκης" στο οποίο αγωνίζεται ο παραολυμπιονίκης Ευάγγελος Καναβός.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v