Το γκράφιτι και η πόλη: Διάλεξη στο Σύνταγμα

Ο γραφίστας και street artist Πάρις Κούτσικος μας μυεί στα μυστικά της αθηναϊκής "τέχνης του δρόμου", στο πλαίσιο των ομιλιών για την αρχιτεκτονική στην πόλη.
Το γκράφιτι και η πόλη: Διάλεξη στο Σύνταγμα
Η αρχιτεκτονική εταιρεία CFCOMPANY συνεχίζει την Τετάρτη 9 Απριλίου στο σαλόνι του Ιδρύματος Κατακουζηνού (Λεωφ. Αμαλίας 4) την σειρά ομιλιών με βασικό θεματικό άξονα την Αρχιτεκτονική και την Πόλη.

Αυτήν τη φορά θα μιλήσει ο γραφίστας και street artist Πάρις Κούτσικος. Στην διάλεξη θα γίνει μια συνοπτική ανάλυση της τέχνης του δρόμου στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα. Θα αποσαφηνιστούν ορισμοί του συγκεκριμένου είδους τέχνης, θα παρουσιαστούν έργα καλλιτεχνών του χώρου και θα γίνει μια προσπάθεια ανάλυσης του φαινομένου τα τελευταία χρόνια. Σκοπός είναι να δοθεί μια όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη εικόνα μιας αρκετά παρεξηγημένης από ένα τμήμα πολιτών τέχνης και ταυτόχρονα να γίνει μια πρόταση του πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει δημιουργικά και θετικά μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο αστικό περιβάλλον.

Αυτή θα είναι η έβδομη, κατά σειρά, ομιλία στον κύκλο διαλέξεων που διοργανώνουμε στο Ίδρυμα Κατακουζηνού. Μέσα από ένα πλουραλιστικό πρόγραμμα οκτώ διαλέξεων, η CFCOMPANY επιδιώκει να εμπλουτίσει τον δημόσιο διάλογο για μια σειρά θεμάτων που ξεφεύγουν από ένα στενό επιστημονικό πλαίσιο και απασχολούν ευρύτερα το σώμα της κοινωνίας. Μια φορά το μήνα, Τετάρτη απόγευμα, στο καλύτερο δυνατό αθηναϊκό περιβάλλον, όπως είναι το σπίτι – μουσείο του Άγγελου και της Λητώς Κατακουζηνού, οκτώ διαφορετικοί ομιλητές που συνδέονται με την πόλη με οκτώ διαφορετικούς τρόπους, χαρίζουν την δική τους οπτική πάνω στην ρευστή αλλά τόσο ενδιαφέρουσα εποχή για την Αθήνα.

Η προσέλευση είναι δυνατή μόνο με κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 9229467.

Οι ομιλίες αρχίζουν το αργότερο μέχρι τις 7.45 και θα υπάρχει δυνατότητα για λίγες ερωτήσεις στο τέλος της διάλεξης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v