Athens Clue: Το πρώτο βιωματικό παιχνίδι της Αθήνας

Μια πολυκατοικία του ’30 στο Χίλτον μας καλεί να εξιχνιάσουμε τέσσερα εγκλήματα και να αποδράσουμε μέσα σε 60 λεπτά. Οι υπεύθυνοι του Athens Clue εξηγούν πώς.
Athens Clue: Το πρώτο βιωματικό παιχνίδι της Αθήνας
της Ηρώς Κουνάδη

Βρίσκεσαι με τρεις φίλους σε ένα δωμάτιο μιας παλιάς αθηναϊκής πολυκατοικίας του 1930. Ένα έγκλημα έχει συμβεί εδώ. Ένας ντετέκτιβ βρέθηκε νεκρός, κι ανάμεσα στους πέντε πιθανούς υπόπτους, υπάρχει αναμφίβολα ένας δολοφόνος. Καθώς ψάχνετε για στοιχεία πίσω από βελούδινες πολυθρόνες, κάτω από την παλιά γραφομηχανή και πάνω στο σχέδιο με κιμωλία στο ξύλινο πάτωμα, ένα κλειδωμένο συρτάρι τραβά την προσοχή σου…

Θα μπορούσε να είναι το σενάριο ηλεκτρονικού παιχνιδιού με γρίφους, είναι όμως κάτι πολύ καλύτερο: Το ένα από τα τέσσερα σενάρια του πρώτου live escape game της Αθήνας. Τι σημαίνει live escape game; Ότι παίρνεις την παρέα και πηγαίνετε όντως σε μια παλιά αθηναϊκή πολυκατοικία του ’30 στην περιοχή του Χίλτον, μπαίνετε σε ένα πραγματικό δωμάτιο και προσπαθείτε να συγκεντρώσετε στοιχεία για να λύσετε τους γρίφους και να βγείτε από το δωμάτιο.

Το Athens Clue ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, και έχει ήδη κερδίσει φανατικούς φίλους, που έχουν λύσει και τα τέσσερα σενάρια-γρίφους, και ανυπομονούν για τα επόμενα, που καταφτάνουν εντός των ημερών. «Τα live escape games γνωρίζουν τελευταία μεγάλη επιτυχία στο Λονδίνο και το Παρίσι, και διάφορες πόλεις της Ισπανίας. Τα συναντάμε, μάλιστα, στις πρώτες θέσεις ταξιδιωτικών προτάσεων όπως αυτές του Trip Advisor, με τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα για να κάνεις στην πόλη» μας λέει η κ. Καλαμάκη, από τη διοργανωτική ομάδα του Athens Clue.

Τέσσερα δωμάτια, τέσσερις διαφορετικοί γρίφοι

Στο Athens Clue υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά σενάρια-γρίφοι, ένα εκ των οποίων, το Taken, φτιάχτηκε ειδικά για την Ελλάδα (κατόπιν παραγγελίας της διοργανωτικής ομάδας) ενώ τα υπόλοιπα τρία σενάρια είναι δημοφιλή και στο εξωτερικό. Στο John Monroe έχουμε έναν δολοφονημένο ντετέκτιβ, πέντε βασικούς ύποπτους για τη δολοφονία του, και 60 λεπτά για να λύσουμε το μυστήριο και να βγούμε από το δωμάτιο. Στο Taken, δύο παιδιά, ο Πέτρος και η Μιράντα, έχουν πέσει θύματα απαγωγής. Υπάρχει ένας βασικός ύποπτος και μία διεύθυνση, ενώ εμείς ως ντετέκτιβ έχουμε 50 λεπτά για να βρούμε τα παιδιά και να αποδράσουμε μαζί τους.

Στο Lost Statues of Knossos, ένας αρχαιολόγος, ο Jack Travis, εξαφανίστηκε. Τα μόνα που έχουμε στα χέρια μας είναι ένα εισιτήριο από Αθήνα για Κνωσό, πέντε κλεμμένα αγάλματα και 70 λεπτά για να λύσουμε τον γρίφο. Τέλος, στο Lev Pasted Laboratory, έχουμε το ημερολόγιο του μυστηριώδους γιατρού Lev Pasted, πέντε δείγματα αίματος και 60 λεπτά στη διάθεσή μας για να ανακαλύψουμε την πραγματική ταυτότητα του γιατρού και να αποδράσουμε. Τα δύο τελευταία σενάρια ξεκίνησαν να παίζονται την προηγούμενη Τετάρτη (26 Μαρτίου) και ήδη γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία.

«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο που να είναι ευκολότερο από τα άλλα» επισημαίνει η κ. Καλαμάκη, προσθέτοντας ότι κανένα από τα τέσσερα σενάρια δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις για να λυθεί. «Το παιχνίδι έχει πολλή αδρεναλίνη, γιατί καθώς πλησιάζουν προς το τέλος οι παίκτες βλέπουν και το χρονόμετρο να μετρά αντίστροφα» προσθέτει, κάνοντάς μας να αναρωτηθούμε τι ποσοστό επιτυχίας υπάρχει από τις ομάδες μέχρι στιγμής. «Περί το 25-35% των ομάδων καταφέρνουν να λύσουν τον γρίφο και να αποδράσουν» μας απαντά.

Πώς μπορώ να παίξω;

Συμπληρώνοντας την φόρμα που θα βρείτε στο επίσημο site του Athens Clue (υπάρχει μία ξεχωριστή φόρμα για κάθε δωμάτιο) και καταβάλλοντας το αντίτιμο, που ξεκινά από 10€ το άτομο και φτάνει έως 15€ αναλόγως το δωμάτιο και τη σύνθεση της ομάδας –όσο περισσότερα άτομα, τόσο μικρότερο κόστος. Οι ομάδες μπορούν να αποτελούνται από τρία έως πέντε άτομα, από 14 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 14 ετών πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από γονέα.

Τα δωμάτια είναι αρκετά μεγάλα, περί τα 25 τετραγωνικά το καθένα, οπότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κλειστοφοβίας –παρ’ όλα αυτά, το κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με κουμπί πανικού για αυτήν την περίπτωση.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v