Σεμινάρια για ενήλικες: Ποδαρικό με γνώση και τέχνη

Μαγειρική, υποκριτική, διαφήμιση, επικοινωνία, χορός. Ο σεμιναριακός μπαχτσές του νέου έτους έχει από όλα και εμείς κλείνουμε θέση στα καλύτερα.
Σεμινάρια για ενήλικες: Ποδαρικό με γνώση και τέχνη
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δημιουργική γραφή, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, χορός, ηθοποιία, ανθοκομία, μαγειρική. Όρεξη και ελεύθερος χρόνος να υπάρχει και τα σεμινάρια που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος στην Αθήνα είναι δεκάδες και για κάθε… τέχνη.

Αν λοιπόν, στα resolutions του νέου έτους συμπεριλάβατε τον εμπλουτισμό του βιογραφικού σας ή έστω την γνώση μιας τέχνης (που δεν σκοπεύετε να αφήσετε), τότε δείτε παρακάτω μερικές διευθύνσεις που πιθανώς σας ενδιαφέρουν.

Ash in Art (Λαχούρη 1 και Ηρακλέους 10, τηλ: 210 9216890)
Το στέκι του Νέου Κόσμου συνεχίζει ακάθεκτο τα μαθήματα και σεμινάρια τέχνης για ακόμα μια χρονιά, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους πληρώνοντας 60€ τον μήνα (και ετήσια ισόβια εγγραφή μέλους 20€) να παρακολουθήσουν όσα τμήματα επιθυμούν. Τι τμήματα είναι αυτά; Κολλάζ, φωτογραφικά και video arts, θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, δημιουργική γραφή, ξένες γλώσσες, χορούς και ένα σωρό ακόμα. Δείτε εδώ ποια «τρέχουν» αυτήν την περίοδο και γραφτείτε ηλεκτρονικά.



Μικρό Πολυτεχνείο (Πλ. Αγίων Ασωμάτων 7, Θησείο, τηλ: 210 3243306)
Σύνθετος πολυχώρος σεμιναρίων τέχνης για αρχαρίους και χομπίστες, το Μικρό Πολυτεχνείο διοργανώνει σεμινάρια για κάθε ενδιαφέρον. Αυτήν την περίοδο αναμένεται να ξεκινήσουν το εργαστήρι φωτογραφίας – δημιουργία portfolio, το θεωρητικό σεμινάριο σεναρίου «8 ½», το δημιουργικό εργαστήρι κειμενογραφίας και διαφήμισης, και το εργαστήρι κηποτεχνίας- ανθοκομίας. Παράλληλα ξεκινούν τα εργαστήρια χειροποίητου κοσμήματος, ζωγραφικής, ραδιοφώνου, θεατρικού αυτοσχεδιασμού, θεατρικής γραφής, σκηνογραφίας και fashion design. Δείτε τα αναλυτικά εδώ. Οι τιμές των σεμιναρίων κυμαίνονται από 100€ μέχρι 280€.

Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο, τηλ: 210 3253989)
Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Στοά του Βιβλίου προγραμματίζει νέο κύκλο σεμιναρίων με αντικείμενο μεταξύ άλλων την αστροφυσική, τη λογοτεχνία, το αρχαίο δράμα, την ρητορική, τη φιλοσοφία, τον κινηματογράφο και τον βυζαντινό πολιτισμό. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας μέσα από το σχετικό έντυπο (θα το βρείτε εδώ) το οποίο θα στείλετε είτε ηλεκτρονικά εδώ [email protected] είτε στα γραφεία της Στοάς τού Βιβλίου.

Μουσείο Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16, Θησείο, τηλ: 210 3461981)
Γνωστό για τα επιμορφωτικά του προγράμματα, το Μουσείο Ηρακλειδών κάνει ποδαρικό στο νέο έτος με τη διάλεξη της Έλλης Παξινού στις 10 Ιανουαρίου, ιστορικού τέχνης και επιμελήτριας εκθέσεων, η οποία αποτελεί την εισαγωγή και γνωριμία για τον κύκλο των 12 εβδομαδιαίων σεμιναρίων που θα πραγματοποιήσει στο Μουσείο Ηρακλειδών από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου μέχρι το Σάββατο 12 Απριλίου. Τα σεμινάρια επικεντρώνονται στη φιλοσοφική θεώρηση της τέχνης και της εικόνας , ενώ το κόστος παρακολούθησης ανέρχεται στα 120€.

Test Kitchen (Ευσταθίου Λάμψα 19, τηλ: 217 7216288)
O Βαγγέλης Δρίσκας στην φιλόξενη κουζίνα του πραγματοποιεί σεμινάρια μαγειρικής καθ’ όλη την διάρκεια του έτους για παιδιά και ενηλίκους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Αυτήν την περίοδο οι λάτρεις τις μαγειρικής έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το γύρο της Ασίας μέσα από κινέζικες συνταγές, να μάθουν την τέχνη της πίτσας και το καλτσόνε και να γνωρίσουν την ιταλική κουζίνα. Τα σεμινάρια είναι ημερήσια και κοστίζουν 60€, ενώ αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μεταίχμιο
(Ιπποκράτους 118, τηλ.: 211 3003580)
Ο πολυχώρος του κέντρου της Αθήνας συνεχίζει την παράδοση που τον θέλει να προσφέρει σεμινάρια αυτομόρφωσης και δια βίου μάθησης. Το… μενού για την περίοδο Ιανουάριος – Απρίλιος, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εργαστήρι δημοσιογραφίας και επικοινωνίας
για θέματα Πολιτιστικού και Κοινωνικού ρεπορτάζ, σεμινάριο για την εμψύχωση και την θεατρική αγωγή ως μέσο εναλλακτικής επικοινωνίας και κατάρτιση επιμελητών/διορθωτών κειμένων. Αναλυτικές πληροφορίες για τις ημερομηνίες έναρξης των σεμιναρίων και το κόστος τους θα βρείτε εδώ.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Δύο άκρως ενδιαφέροντα και πρωτότυπα σεμινάρια ετοιμάζει για φέτος το ΙΜΚ. Το πρώτο αφορά την τέχνη του «απορείν» και του «θαυμάζειν» με οδηγούς την παιδική, την ονειρική και τη ποιητική μνήμη και πρόκειται για ένα σεμινάριο /παιχνίδι ταχύρρυθμης εκπαίδευσης για την κατανόηση του μυθοπλαστικού χαρακτήρα της μνήμης. Θα πραγματοποιηθεί για έξι Σάββατα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο. Περισσότερα εδώ.

Το δεύτερο, αφορά την τεχνική της υποκριτικής του Ντεϊβιντ Μάμετ και ξεκινά στις 15 Ιανουαρίου. Περισσότερα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v