Πώς να σκοτώσετε την ώρα στη δουλειά

Είναι από εκείνες τις βαρετές ημέρες στη δουλειά που δεν έχετε τι να κάνετε; Έχουμε εννιά ιδέες να «σκοτώσετε» την ώρα σας διαδικτυακά και… απολαυστικά.
Πώς να σκοτώσετε την ώρα στη δουλειά
Όσοι από εμάς έχουμε μείνει στο γραφείο αυτές τις γιορτινές ημέρες, ας μην το κρύβουμε, δεν έχουμε και τόση δουλειά να κάνουμε. Απλώς, έπρεπε κάποιοι να μείνουν «πίσω» και να διατηρούν την δουλειά «ενεργή», παρότι τα email που λαμβάνουμε είναι 90% λιγότερα και τα μισά από αυτά που καταφθάνουν είναι χριστουγεννιάτικες ηλεκτρονικές ευχές.

Αφού ξεμπερδέψετε λοιπόν στα γρήγορα με τις υποχρεώσεις που έχετε, σας μένει αρκετός χρόνος, τον οποίο αξιοποιείτε… βρίζοντας από μέσα σας όσους έχουν άδεια. Δεν χρειάζεται, σας λέμε εμείς, και σας προτείνουμε αντ’ αυτού να περάσετε ευχάριστα και ανώδυνα αυτές τις βαρετές ώρες, με 10 ιστοσελίδες που θα σας φτιάξουν τη μέρα.

*Bored Panda
Είναι η μόνη ιστοσελίδα για… panda αλλά και ανθρώπους που βαριούνται μπροστά στον υπολογιστή τους. Η βαρεμάρα όμως γίνεται καπνός από το πρώτο κλικ, καθώς τα φωτογραφικά αφιερώματα του BoredPanda σκορπίζουν γέλιο, χαμόγελα αλλά και εκφράσεις τύπου «ωω, τι ωραίο!» - χωρίς καμία εξαίρεση. Δοκιμάστε το.

*Buzzfeed
Έχει εξελιχθεί στο νούμερο ένα χιουμοριστικό, σύγχρονο site παγκοσμίως, και η θεματολογία του είναι τόσο ευρεία και απλή, που δεν γίνεται να μην βρείτε κάτι για τον καθένα – από έξυπνα φωτοαφιερώματα μέχρι χιουμοριστικά videos για την σημερινή κυβερνο-κουλτούρα.

*The Useless Web 
Μόλις μπείτε στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν θα βρείτε τίποτα άλλο πέρα από ένα link. Το οποίο, κάθε φορά που το πατάτε, θα σας οδηγεί και σε ένα διαφορετικό «άχρηστο» site. Όπως ένα με γάτες που χοροπηδούν. Ή άλλο ένα με μια χοντρή κυρία την οποία πρέπει να ταΐσετε μήλα. Ή μια άλλη που η στατική της εικόνα σχετίζεται με το domain name της. Και είναι όλες τους μικρές δόσεις απολαυστικού «καψίματος».

*Γρίφοι
Το ανέμελο σερφάρισμα στον ιστό μπορεί να ωφελήσει το μυαλό μας, απλώς επενδύοντας λίγα από τα κλικ μας σε ιστοσελίδες γρίφων και «εκπαίδευσης εγκεφάλου», όπως το Lumosity, που περιέχει παιχνίδια και κουίζ, ειδικά σχεδιασμένα για να βελτιώσουν τη μνήμη και την παρατηρητικότητά σας. Δείτε κι άλλα αντίστοιχα κουίζ και ιστοσελίδες σε παλαιότερο αφιέρωμα του in2life

*So bad so good 
Το motto της σελίδας είναι «κυνηγάμε τα καλύτερα της ποπ κουλτούρας στο διαδίκτυο, ώστε να μην χρειάζεται να το κάνετε εσείς». Και το κάνει καλά, συγκεντρώνοντας απολαυστικές «δεκάδες» με εντυπωσιακές φωτογραφίες και αφιερώματα που αρκετές φορές σχετίζονται με την επικαιρότητα.

*Dummies of the year 
Χρηστικά videos – όπως «πώς να δέσετε μια γραβάτα», επίκαιρα φωτο-αφιερώματα – όπως «οι καλύτερες φωτογραφίες του 2013» και εντελώς «άχρηστες» αλλά εντυπωσιακές αναρτήσεις, όπως… γάτες που πετάνε, θα τα βρείτε όλα στο Dummies of the year για… έξυπνους αναγνώστες.

*Dear Photograph 
Η πολύ έξυπνη ιδέα είναι η εξής: «Βγάλε φωτογραφία μια φωτογραφία, από το παρελθόν, στο παρόν». Μπερδευτήκατε; Οι χρήστες βρίσκουν μια φωτογραφία τους από το παρελθόν και φωτογραφίζουν το μέρος ακριβώς όπως είναι στο παρόν. Τα δύο στιγμιότυπα αντιπαρατίθενται το ένα δίπλα στο άλλο, και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό και ενίοτε συγκινητικό.

*In B Flat 
Βάλτε τα ακουστικά σας και χαθείτε στους μαγικούς συνδυασμούς του B Flat: Η οθόνη σας «προσφέρει» μερικές δεκάδες video ταυτόχρονα, το καθένα από τα οποία προβάλλει κάποιον να παίζει ένα διαφορετικό μουσικό όργανο σε κλίμακα “B flat”. Εσείς πατάτε το play σε όποια από τα video θέλετε και δημιουργείτε έτσι ηχητικά κομμάτια της επιλογής σας.

*Το Κουλούρι 
Και κάτι ελληνικό για το τέλος, το Κουλούρι δεν μας απογοητεύει ποτέ ως ειδησεογραφική ιστοσελίδα, ακριβώς γιατί όλες του οι ειδήσεις είναι ψεύτικες. Τα νέα… μαϊμού του Κουλουριού «κανιβαλίζουν» απολαυστικά την επικαιρότητα, σατιρίζοντας εμμέσως τους πρωταγωνιστές της καθημερινότητά μας. Την στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, εμείς διαβάζουμε τις συγκλονιστικές εξελίξεις στην είδηση «Άγριος τσακωμός Μιχάλη Ρακιντζή – Πουφ, φεύγει από το σπίτι ο Πουφ».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v