Μαθήματα tango: Οι σχολές και τα δωρεάν

Είτε θέλετε απλώς να κάνετε τα πρώτα σας βήματα, είτε να ξεκινήσετε μαθήματα για να χορεύετε σαν αργεντίνοι, έχουμε τέσσερις αθηναϊκές διευθύνσεις… με πάθος.
Μαθήματα tango: Οι σχολές και τα δωρεάν
Το πάθος του αργεντίνικου ρυθμού, οι κινηματογραφικές χορογραφίες ενός χορού που συνδέθηκε με τον έρωτα όσο κανένας άλλος, οι ατμοσφαιρικές milongas που αυξάνονται και πληθύνονται με γεωμετρική πρόοδο στην πόλη… Δεν χρειάστηκε πολύ για να γίνει το αργεντίνικο τάνγκο η απόλυτη αθηναϊκή μανία. Συγκεντρώσαμε πέντε διευθύνσεις για να κάνετε τα πρώτα σας… παθιασμένα βήματα, σε επίσημες και αναγνωρισμένες σχολές ή στο μοναδικό μπαρ που φιλοξενεί δωρεάν μαθήματα πριν από τις μιλόνγκες του. 

Academia del Tango 
Ερμού 129, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3310605

Στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο στην Ερμού, μετρά δεκατρία χρόνια ολοζώντανης παρουσίας στον χώρο του αργεντίνικου τάνγκο στην Ελλάδα, και διοργανώνει, εκτός από μαθήματα, πληθώρα εκδηλώσεων όπως διαλέξεις για την κοινωνική ιστορία του Tango, μουσικοχορευτικές βραδιές, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλα πολλά. Το κόστος των μαθημάτων είναι 55€ το άτομο τον μήνα (50€ αν είστε ζευγάρι) ενώ για τα ιδιαίτερα κυμαίνεται στα 40€ το άτομο την ώρα. Μαθήματα αρχαρίων πραγματοποιούνται όλη την εβδομάδα, απογευματινές ώρες (19.30-21.00, 19.00-20.30 και 21.00-22.30). Events και τελευταία νέα θα βρείτε στη σελίδα τους στο Facebook.

Tangart
Καλλιρόης 10, τηλ.: 6975368713

Η σχολή στεγάζεται στον Χώρο Τέχνης 14ηΜέρα, στο 10 της οδού Καλλιρόης, όπου διοργανώνει, εκτός από μαθήματα, και την μοναδική στην πόλη Milonga en Vivo, ήτοι μιλόνγκα με ζωντανή αργεντίνικη μουσική, κάθε Πέμπτη, και ορισμένα Σάββατα. Όσον αφορά τα μαθήματα, οι τιμές για τα τμήματα αρχαρίων ξεκινούν από 30€ τον μήνα. Για ιδιαίτερα μαθήματα, θα υπολογίσετε 25€ το άτομο την ώρα (ή 200€ για δέκα ώρες) και 30€ για ζευγάρι την ώρα (ή 250€ για δέκα ώρες). Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για τις ώρες και τις μέρες των μαθημάτων και... μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα τους στο Facebook για να μαθαίνετε τα τελευταία νέα για events και βραδιές tango.  

MyTango
Ευρυτανίας 43 & Πανόρμου, Αμπελόκηποι, τηλ.: 211 4033218

Ο Κωνσταντίνος Μπαγρόπουλος, διοργανωτής του Tango Greece Festival, δημιουργός και ιδιοκτήτης του 365 Tangobar στην Ακρόπολη, και οι συνεργάτες του Γεωργία Καραχάλιου και Αριστοτέλης Καραγκούνης, διδάσκουν αργεντίνικο τάνγκο στο MyTango Studio, στην Πανόρμου. Τα τμήματα αρχαρίων είναι ολιγομελή, η διάρκεια της διδακτικής περιόδου είναι 1 ώρα και διεξάγονται σε μηνιαίους κύκλους σεμιναρίων των 8 ωρών. Το κόστος παρακολούθησης είναι από 30€ τον μήνα, ενώ για ανέργους και φοιτητές ισχύει έκπτωση 30%. Τα ιδιαίτερα μαθήματα ξεκινούν από 25€ την ώρα. 

Και τα δωρεάν…

Στο ατμοσφαιρικό bar El Bandoneon (Ακάμαντος 11, στο Θησείο) πραγματοποιούνται καθημερινά στις 21.30 δωρεάν μαθήματα tango, για κάθε ενδιαφερόμενο. Δάσκαλοι είναι επίτιμοι προσκεκλημένοι από τον χώρο του tango στην Ελλάδα, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η απαραίτητη milonga. Μοναδική προϋπόθεση είναι να πιείτε κάτι –μίνιμουμ κατανάλωση 5€ το άτομο. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v