7 animation μικρού μήκους που πρέπει να δείτε

Αστεία, τρυφερά, σκοτεινά και έξυπνα, επτά υπέροχα animation μικρού μήκους που αξίζουν δέκα λεπτά από τον χρόνο σας.
7 animation μικρού μήκους που πρέπει να δείτε
της Ηρώς Κουνάδη 

Είναι το τέλειο διάλειμμα από τη δουλειά, οι ιστορίες που θέλουμε να στείλουμε στους φίλους μας, γράφοντας «δες το, είναι μεγάλο αλλά αξίζει» σε e-mail και μηνύματα στο Facebook. Τα animation που κυκλοφορούν κατά εκατομμύρια στους διαδρόμους του YouTube, και του διαδικτύου εν γένει, μπορεί να μην είναι πάντα εξαιρετικά. Τα επτά λαμπρά δείγματα που συγκεντρώσαμε παρακάτω, όμως, είναι.

Thursday



Η φύση, με τη μορφή μερικών αξιαγάπητων πτηνών, τα βάζει με την τεχνολογία των ανθρώπων και τα αποτελέσματα είναι ξεκαρδιστικά, σε αυτό το πανέξυπνο animation του βρετανού Matthias Hoegg, που ήταν υποψήφιο για βραβείο BAFTA.

Holy Sheep



Τα πρόβατα του Justin Farris θα κάνουν τα πάντα για να μην αφήσουν τον βοσκό τους να πάει μόνος του στην εκκλησία, σε αυτό το χαριτωμένο animation με την υπέροχη μουσική. Κι όπως εύστοχα σχολιάζει ένας χρήστης του YouTube, «ένα σχόλιο (;) πάνω στις θρησκείες και τους πιστούς τους».

The Tale Of Mr. Rêvus



Ο συμπαθής κύριος Rêvus είναι δημιουργός ονείρων. Κι αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το υπέροχα goth παραμύθι του Marius Herzog, που έφτιαξε αυτή την οπτική πανδαισία για τη διπλωματική του εργασία στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Νυρεμβέργης.

Matter Fisher



Ένας μοναχικός ψαράς έρχεται αντιμέτωπος με μια παράξενη μορφή ύλης, σε αυτό το ασπρόμαυρο animation του βρετανού David Prosser. Πολλές ενδιαφέρουσες αναλύσεις για τους συμβολισμούς του Matter Fisher έχουν ξεκινήσει στα σχόλια του βίντεο, στο YouTube –δεν αποκαλύπτουμε τίποτα, για την περίπτωση που διαβάζετε αυτές εδώ τις γραμμές πριν δείτε το animation.

This way up



Δύο νεκροθάφτες, οι A.T. Shank και Υιός, προσπαθούν να μεταφέρουν ένα φέρετρο στο νεκροταφείο, αλλά διάφορες αναποδιές στον δρόμο δοκιμάζουν τις αντοχές και τη σχέση τους. Το animation των Alan Smith και Adam Foulkes, παραγωγής του BBC, ήταν υποψήφιο για Όσκαρ μικρού μήκους το 2008.

Welcome to Corporate Corp



Ο Ed, νέος και φιλόδοξος εργαζόμενος της Corporate Corp ανακαλύπτει κάτι περίεργο την πρώτη μέρα στην καινούρια του δουλειά: Όλοι οι συνάδελφοί του είναι δεμένοι με σχοινιά, που δε φαίνονται να καταλήγουν κάπου –απλώς πηγαίνουν προς τα πάνω. Οι διάλογοι είναι στα γαλλικά, αλλά δεν χρειάζεστε σχετικές γνώσεις για να το καταλάβετε –ούτε για να χαμογελάσετε.

Heavenly Appeals



Μετά από μερικές χιλιετίες στην Κόλαση, ο Raymond K. Hessle ασκεί έφεση για να πάρει μεταγραφή για τον παράδεισο, αλλά ο άγγελος που θα την εξετάσει δε φαίνεται να τον συμπαθεί. Το animation του David Lisbe μπορεί να σας φανεί πιο διδακτικό απ’ όσο θα θέλατε (είναι) έχει όμως τις αστείες στιγμές του, και δύο συμπαθέστατους χαρακτήρες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v