Πώς να περάσετε την ώρα σας στην παραλία

Βιβλία, επιτραπέζια παραλίας, παιχνίδια, αθλήματα, όλα τα χόμπι και οι ασχολίες που θα σας κρατήσουν παρέα ενώ… μαυρίζετε.
Πώς να περάσετε την ώρα σας στην παραλία
Προφανώς, ο τίτλος του δημοσιεύματος εννοεί «εκτός από το κολύμπι και την ηλιοθεραπεία». Οι απλωτές και το μαραθώνιο άραγμα στην σεζλόνγκ με παγωμένο καφέ είναι τα «SOS», ο λόγος που βάζουμε τα αντηλιακά και τις πετσέτες μας σε μια τσάντα και κατεβαίνουμε στην πλαζ. Για κάποιους όμως, αυτό το κλασικό δίπτυχο δεν είναι αρκετό.

Η παραλία δεν σημαίνει απλώς ραχάτι, «ξαπλώνινγκ» και αδράνεια: Χρειάζεται και κάτι παραπάνω, για να «σκοτώσουμε την ώρα» όσο περιμένουμε τον ήλιο να κάνει τη δουλειά του στην επιδερμίδα μας. Παρακάτω, προτείνουμε οκτώ ιδέες για αυτό το «κάτι παραπάνω», ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

*Βιβλία και περιοδικά
Η ανάγνωση στην παραλία είναι ιεροτελεστία – για τους περισσότερους εξ ημών, πρόκειται για την εποχή που θα διαβάσουμε όσα βιβλία δεν διαβάσαμε όλη την υπόλοιπη χρονιά. Κι όσο «ήσυχο» κι αν ακούγεται, είναι ίσως η ιδανική παρέα κάτω από τον καυτό ήλιο και μεταξύ των βουτιών. Πάρτε ιδέες για τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς στην σχετική στήλη του In2life. Για κάτι λιγότερο απαιτητικό διανοητικά, προτιμήστε κάποιο περιοδικό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ανάγνωση στην παραλία, για να μην αποσπάστε από την διπλανή οικογένεια με την κλασική μαμά που κυνηγά τα τερατάκια της για να μην πνιγούν, οφείλει να συνοδεύεται από…

*…πολλή μουσική
Γεμίστε το mp3 ή το κινητό σας με τις αγαπημένες σας μουσικές, τους πιο καλοκαιρινούς ήχους ή τα album που κατεβάσατε καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα αλλά ποτέ δεν βρήκατε τον χρόνο να ακούσετε. Να η ευκαιρία.

*Επιτραπέζια παραλίας
Πριν προλάβετε να γκρινιάξετε με την σκέψη καρτών να χάνονται στη θάλασσα ελέω αέρα ή πιονιών να εξαφανίζονται στην άμμο, λάβετε υπόψη σας πως υπάρχουν ειδικά travel editions των πιο δημοφιλών επιτραπεζίων, εκ των οποίων φροντίσαμε να συγκεντρώσουμε σε ένα αφιέρωμα όσα δεν περιέχουν… επίφοβα εξαρτήματα όπως τα παραπάνω. Δείτε τα εδώ και διαλέξτε τι θα παίξετε στην αμμουδιά. 

*Ρακέτες
Από τα σπορ ή τα αθλητικά χόμπι που απαντώνται κατά κόρον στην παραλία, ξεκινάμε από το άκρως αμφιλεγόμενο παιχνίδι με τις ρακέτες. Πολλοί το αγάπησαν, αφενός γιατί καίει θερμίδες, κρατά σε φόρμα και αφετέρου φροντίζει για ομοιόμορφο μαύρισμά χωρίς να καταλάβετε πώς περνά η ώρα, αλλά ακόμη περισσότεροι το μίσησαν, γιατί όταν θέλεις να ηρεμήσεις ο ήχος τους μπορεί να γίνει εξαιρετικά εκνευριστικός, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο με μια λάθος… ρακετιά, το μπαλάκι να καταλήξει σε κεφάλια, πόδια, πλάτες ή ό,τι άλλο… λιάζεται ανέμελο πάνω στις γειτονικές ψάθες. Επιλέξτε παραλίες στις οποίες υπάρχουν ειδικοί χώροι για ρακέτες ή τείνουν να είναι λιγότερο «ερημικές» και περισσότερο νεανικές, οπότε οι πιθανότητες να ενοχληθεί κάποιος από τη φασαρία μειώνεται σημαντικά.

*Beach sports
Συνεχίζουμε με πολύ ιδρώτα - τον οποίο όμως ανά πάσα στιγμή μπορούμε να… ξεφορτωθούμε με ένα μακροβούτι – επιδιδόμενοι σε beach volley στις πλαζ που διαθέτουν σχετικό φιλέ. Κατά τα άλλα, το φρίσμπι είναι μια καλή λύση για διασκέδαση στην πλαζ – αγαπημένη συνήθεια η μεγαλοπρεπής, δραματική βουτιά στην προσπάθεια να το πιάσεις.

*Water sports
Θαλάσσιο σκι, surfing, windsurfing, kitesurfing, scuba diving, «μπανάνα» είναι οι πιο δημοφιλείς αλλά και απαιτητικές δραστηριότητες στις οργανωμένες παραλίες που διαθέτουν ειδικούς οι οποίοι θα σας παρέχουν τα απαραίτητα για να τα εξασκήσετε. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει εδώ τις παραλίες της Αττικής όπου μπορείτε να μάθετε και να επιδοθείτε στα παραπάνω θαλάσσια σπορ. 

*Summer fun εντός νερού
Ώρα για λίγη… ανωριμότητα. Χωρίς βέβαια να ενοχλείτε τους γύρω λουόμενους, θυμηθείτε το παιδί που κρύβετε μέσα σας και οργανώστε… «κοκορομαχίες» στα ρηχά. Οι πιο «δυνατοί» σηκώνουν κάποιον άλλο στους ώμους και η μάχη για καταβύθιση του εχθρού αρχίζει. Αξιοποιήστε τις δυνατότητες που σας δίνουν αξεσουάρ όπως φουσκωτά στρώματα, για να μεγιστοποιήσετε την διασκέδαση και τον… παλιμπαιδισμό.

*Summer fun στην άμμο
Ο παλιμπαιδισμός συνεχίζεται στην άμμο: Αν έχετε τελειώσει το βιβλίο σας, αν έχετε εξαντληθεί από το beach volley και τα παιχνίδια στο νερό, αν τα water sports δεν εμπίπτουν στις δυνατότητές σας, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε την κλασική, εύκολη λύση: Κάστρα στην άμμο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη αρχιτεκτονική έμπνευσή και να… πιάσετε παρέα με το παιδάκι της διπλανής οικογένειας για να δανειστείτε το κουβαδάκι και το φτυαράκι του. Όταν αρχίσει να κλαίει και να σπαρταράει στην αμμουδιά, είναι ώρα να του τα επιστρέψετε.

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v