Επιτραπέζια... παρά θιν’ αλός

Αφού περάσουν οι πρώτες ημέρες των διακοπών και η ρουτίνα τους μας πλυμμυρίσει, ανακαλύπτουμε ”κενά” μέσα στην ημέρα που θέλουμε να καλύψουμε ευχάριστα. Ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τρία επιτραπέζια παιχνίδια που μπορείτε να πάρετε μαζί σας στις διακοπές. Γιατί η μπιρίμπα δεν είναι η μόνη λύση...
Επιτραπέζια... παρά θιν’ αλός

Είναι απογευματάκι, έχετε γυρίσει από την παραλία και κάθεστε με το έτερον ήμισυ να απολαύσετε το ούζα ή τον καφέ σας. Χαζεύετε το ηλιοβασίλεμα και μετά... υπομονή μέχρι να αρχίσουν οι βραδινές δραστηριότητες, ό,τι και αν περιλαμβάνουν. Τι μπορείτε να κάνετε εκείνη την ώρα; Επιτραπέζια, φυσικά.

Για το καλοκαίρι θα προτείνουμε επιτραπέζια που αφενός είναι φορητά, με την έννοια του ότι δεν περιλαμβάνουν άπειρα χαρτάκια και πιονάκια και που αφετέρου είναι κυρίως για δύο άτομα ή για μικρές σχετικά παρέες.

Καίσαρ και Κλεοπάτρα

Οι δύο ισχυρές προσωπικότητες ανταγωνίζονται για την επιρροή στην Αίγυπτο. Τις αποδείξεις της επιρροής δίνουν οι ψήφοι των πατρικίων τις οποίες παίρνει με το μέρος του όποιος εμφανίζεται πιο ισχυρός εκείνη τη στιγμή. Οι τρόποι αύξησης της επιρροής είναι αρκετοί και αφορούν τις δράσεις χαρακτήρων της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής της εποχής, όπως συγκλητικοί, χορεύτριες, φιλόσοφοι κλπ. Η ψήφος κάθε Πατρικίου αντιστοιχεί σε έναν πόντο νίκης. Όποιος από τους δύο παίκτες φτάσει πρώτος σε συγκεκριμένο αριθμό πόντων νίκης, κερδίζει το παιχνίδι.

ΚΑΙΣΑΡ ΚΑΙ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

Σχεδιαστής: Wolfgang Ludtke

Τιμή: 15 ευρώ

Παίκτες: 2

Διάρκεια: 35- 40 λεπτά

Οι πυραμίδες του Ιαγουάρου

Στο παιχνίδι αυτό, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός εκ των δύο εξερευνητών που προσπαθούν να ανασυνθέσουν τις χαμένες πυραμίδες του Ιαγουάρου στην Κεντρική Αμερική. Οι πυραμίδες ανασυντίθενται με βάση τα αρχαιολογικά ευρήματα που αναλαμβάνουν την εισαγωγή νέων δεδομένων στο παιχνίδι. Το ενδιαφέρον σημείο του παιχνιδιού είναι ότι ο κάθε παίκτης καλείται να χρησιμοποιήσει ένα εύρημα που ανήκει στον άλλο με αποτέλεσμα να πρέπει ο καθένας να συνυπολογίσει τι δεν χρειάζεται και ταυτόχρονα τι θα μπορούσε να αξιοποιήσει λιγότερο ο αντίπαλός του.

ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΟΥ ΙΑΓΟΥΑΡΟΥ

Σχεδιαστής: Gunter Burkhardt

Τιμή: 15 ευρώ

Παίκτες: 2

Διάρκεια: 35- 40 λεπτά

Ήρα και Δίας

Τα... συζυγικά καβγαδάκια που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε στις διακοπές μας θυμίζει αυτό το επιτραπέζιο που ίσως γίνει δίοδος εκτόνωσης εντάσεων. Ο Δίας με την Ήρα τσακώνονται και καλούν άλλους θεούς και από την Γη για να τους στηρίξουν. Οι παίκτες που καλούνται να ενσαρκώσουν τον Δία και την Ήρα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους συμμάχους που θα προσκαλέσουν έτσι ώστε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τα πλεονεκτήματα του κάθε χαρακτήρα.

ΗΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣ

Τιμή: 15 ευρώ

Σχεδιαστής: Richard Borg

Παίκτες: 2

Διάρκεια: 30- 35 λεπτά

Τα παιχνίδια διατίθενται από το δίκτυο καταστημάτων της Κάισσας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v