Water sports και spa στις παραλίες της Αττικής

Μαθήματα windsurf, βόλτες με ένα tube που χοροπηδά πάνω στα κύματα, παιδότοποι, café-bar, εστιατόρια και… spa. Η αττική ακτογραμμή φιλοξενεί «πολυχώρους» πλάι στο κύμα.
Water sports και spa στις παραλίες της Αττικής
της Ηρώς Κουνάδη

Αν υπάρχει ένας λόγος να προτιμήσουμε τις οργανωμένες έναντι των αμέτρητων πανέμορφων «ελεύθερων» παραλιών της Αττικής, αυτός συνοψίζεται σε δύο λέξεις: water sports. Μαθήματα windsurf, wakeboard και θαλάσσιου σκι, αλλά και «παιδικές» δραστηριότητες τις οποίες κάθε ενήλικας που σέβεται τον εαυτό του έχει δοκιμάσει έστω μία φορά –βλέπε tubes, banana κλπ– προσφέρουν το κάτι παραπάνω σε όσους βαριούνται την ακολουθία ξαπλώστρα - βουτιά - ξαπλώστρα - βουτιά.

Δε θα αρνηθούμε, σε καμία περίπτωση, το γεγονός ότι είναι αντικειμενικά ακριβές. Μετά, όμως, από τις περσινές υπερβολές του τύπου «η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά η ξαπλώστρα τα Σαββατοκύριακα κοστίζει 50 (ναι, πενήντα) ευρώ», η κατάσταση δείχνει πλέον να έχει τεθεί εντός των ορίων της λογικής.

Για όσους, λοιπόν, θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητες ισορροπίας τους στο windsurf, να θυμηθούν τα νιάτα τους επάνω σε ένα tube που χοροπηδά στα κύματα ή απλά να λιαστούν με εξωτικό κοκτέιλ στο ένα χέρι και iPhone συνδεδεμένο στο wi-fi στο άλλο, πλάι σε celebrities που έχουν μόλις βγει από το παρακείμενο spa, ιδού έξι από τις αγαπημένες μας οργανωμένες παραλίες στην Αττική.

Asteras Beach
Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, τηλ.: 210 8941620
Ίσως η δημοφιλέστερη των οργανωμένων παραλιών της Αττικής, ο Αστέρας έχει κάτι για όλους: και απέραντη αμμουδιά με ξαπλώστρες και ομπρέλες, και café και bars, και το εδώ και χρόνια αγαπημένο Balux Home Project, με γευστικές επιλογές και επιτραπέζια για την παρέα, και παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια, και γήπεδα beach volley και beach soccer για να ξεσκουριάζουμε, και Akanthus και Thalassa, για να ξενυχτήσουμε μετά τις βουτιές.

Η πλαζ λειτουργεί καθημερινά, από τις 8.30 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ. Όταν αρχίσει να σκοτεινιάζει, πιάνετε τραπεζάκι σε κάποιο από τα café ή τα bars για κοκτέιλ και finger food με θέα τα φώτα της πόλης που αντανακλώνται στη θάλασσα. Οι τιμές στο Asteras Beach έχουν ως εξής: 7 ευρώ η είσοδος τις καθημερινές, 10 ευρώ τα Σαββατοκύριακα, ενώ για παιδιά και δημότες Γλυφάδας ισχύουν οι μισές τιμές, δηλαδή 3 και 5 ευρώ αντίστοιχα. Τα γήπεδα Beach Volley και Beach Soccer διατίθενται δωρεάν. 

Grand Beach Lagonissi 
40ο χλμ. Αθήνας-Σουνίου, τηλ. 22910 76000
Σε απόσταση τέτοια ώστε να εξασφαλίζει καθαρά νερά, αλλά και να μην απαιτεί διήμερη εκδρομή για να την επισκεφθούμε, η grand Beach στο Λαγονήσι αποτελεί, εδώ και δεκαετίες, την επιτομή του όρου οργανωμένη παραλία στην Αττική. Προσφέρει πληθώρα beach και water sports για να διαλέξετε, ενώ μπορεί να υπερηφανεύεται για τις άρτιες εγκαταστάσεις, τις exclusive υπηρεσίες και… τη μοναδική πισίνα μέσα στη θάλασσα.

Η είσοδος τις καθημερινές κοστίζει 8 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα 17 ευρώ, και περιλαμβάνει, φυσικά, ξαπλώστρα και ομπρέλα. Όσο για sports; Ιστιοπλοΐα, Wakeboarding, Windsurfing, Waterskiing, Rings, Scuba Diving, Jet Ski και Tubes είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις. Ενδεικτικά, οι τιμές για το wakeboard και το θαλάσσιο σκι είναι 60€ για το μάθημα των 30 λεπτών, το jet ski 50 ευρώ, ενώ τα tubes κοστίζουν 20€ για τα παιδιά και 30€ για τους ενήλικες.

Τα μαθήματα scuba diving γίνονται κατόπιν συνεννόησης και οι τιμές καθορίζονται ανάλογα με τις επιθυμίες σας (απλή κατάδυση, κύκλος μαθημάτων κτλ.) Στο τμήμα της παραλίας που βρίσκεται εκτός ξενοδοχείου οι τιμές για τα θαλάσσια σπορ είναι μειωμένες: το σκι και το wakeboard κοστίζουν 35€, τα Tubes 20€ τα 15 λεπτά και οι Μπανάνες 15€.

Yabanaki
Ακτή Βάρκιζας, τηλ. 210 8972414
Κεφάτο και πολύχρωμο, τέλεια οργανωμένο αλλά και οικονομικότερο του ανταγωνισμού, το Yabanaki της Βάρκιζας περιλαμβάνει, με μια ανάσα: beach bar που σερβίρει δροσιστικά cocktails (Beach Me - Αfros Pool Bar), πισίνα, εστιατόριο δίπλα στο κύμα «Yafagaki», ουζερί επίσης δίπλα στο κύμα «Yaouzaki», παιδότοπο, και περίπτερο.

Η άρτια οργανωμένη –με έμπειρο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό– σχολή Sharkski Club αναλαμβάνει τη… δράση επάνω στο κύμα, προσφέροντας water sports όπως: Water Ski, Wakeboard, Wakesurf, Wakeskate, Windsurf, Iστιοπλοΐα, Barefoot, Sofa, Solo (tube), Banana, Pedalo, Canoe. Όλα τα water sports –windsurf, wakeboard κλπ–κοστίζουν 35€ τα 15 λεπτά, ενώ τα tubes, οι μπανάνες, οι καναπέδες και οι λοιπές "παιδικές" (;) ασχολίες κοστίζουν 10-15 ευρώ.

Η είσοδος τις καθημερινές κοστίζει 7 ευρώ, ξαπλώστρας, ομπρέλας και parking περιλαμβανομένων, και τα Σαββατοκύριακα 8 ευρώ –από Παρασκευή έως Κυριακή η ξαπλώστρα με ομπρέλα χρεώνεται έξτρα, 5 ευρώ. Τα παιδιά έως 6 ετών δεν πληρώνουν είσοδο, ενώ παιδιά από 6 έως 12 ετών και φοιτητές πληρώνουν τη μισή τιμή. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης bungalows στην παραλία από τις 8.00 πμ έως τις 8.00 μμ.

Astir Beach
Aπόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 8901621
Ο πιο glam προορισμός της αττικής ακτογραμμής δικαιολογεί απόλυτα τη φήμη του, με υπηρεσίες που δε θα βρείτε αλλού, και στις οποίες περιλαμβάνονται online κράτηση ξαπλώστρας, spa και ινστιτούτο αισθητικής, δωρεάν wi-fi σε όλη την παραλία, TGI Friday’s για φαγητό και Starbucks για καφέ, αλλά και όριο χωρητικότητας χιλίων ατόμων για λόγους ασφαλείας και… exclusivité.

Όσο για sports; Όρεξη να’χετε: beach volley σε γήπεδο ολυμπιακών προδιαγραφών, wake boarding, water ski, parachute, fly fish, jet ski και άλλα πολλά. Ενδεικτικά, το wake board και το θαλάσσιο σκι κοστίζουν 40 ευρώ ανά μάθημα. Αν θέλετε να το ψάξετε και λίγο παραπάνω η Ελένη Πετρουλάκη, η Νίκη Πετρουλάκη και ο Tsiago από το «So you think you can dance» και τo ASANA Γλυφάδας, παραδίδουν μαθήματα Power Yoga, Aqua Fit, Αqua Shape, Ritmo Latino και Yogilates.

Η είσοδος τις καθημερινές κοστίζει 15 ευρώ για τους ενήλικες και 8 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών, και τα Σαββατοκύριακα 25 ευρώ για τους ενήλικες και 13 για τα παιδιά. Η πλαζ λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ.

Divani Apollon
Αγίου Νικολάου 10 και Ηλίου, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8911100
Η πανέμορφη πλαζ του ξενοδοχείου Divani Apollon Palace & Spa στη Βουλιαγμένη προσφέρει ποικιλία water sports και δραστηριοτήτων, όπως tubes, banana, καναπέδες, κανό και μαθήματα θαλάσσιου σκι και wakeboard από ειδικευμένους εκπαιδευτές. Το μάθημα σκι κοστίζει 30€ το 15λεπτο και το μάθημα wake 70€ για τον ίδιο χρόνο. Μπανάνες, φουσκωτά και κάθε είδους επιπλέοντα αντικείμενα θα σας κοστίσουν 20€/15 λεπτά.

Η είσοδος κοστίζει 15 ευρώ, τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα, και περιλαμβάνει ξαπλώστρα και ομπρέλα. Η πλαζ λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα. 

Καράβι Σχοινιά 
Λ. Ποσειδώνος 198, Μαραθώνας, τηλ. 22940 55950
Η δωρεάν εκδοχή των οργανωμένων παραλιών της Αττικής, μπορεί να μη φημίζεται για την γαλήνη ή το εκλεπτυσμένο στυλ της, είναι όμως η ιδανική party beach για τους 20-something, ή για όσους νιώθουν έτσι. Δυνατή μουσική, κεφάτη ατμόσφαιρα και μεγάλη ποικιλία beach sports συνθέτουν την εικόνα της.

Εδώ θα κάνετε wakeboard, water ski και windsurfing, ενώ στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται επίσης τρία γήπεδα beach volley διεθνών προδιαγραφών. Τόσο το windsurfing όσο και το θαλάσσιο σκι στοιχίζουν 30 ευρώ τα 15 λεπτά. Η είσοδος στην πλαζ είναι δωρεάν, ενώ η ξαπλώστρα, την οποία δε γίνεται να αποφύγετε, κοστίζει 4 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v