Windsurf: Μάθε, παιδί μου, ιστιοσανίδα

Θα πέσετε. Αλλά θα ξανασηκωθείτε. Την πρώτη φορά που θα ισορροπήσετε, δεν θα την ξεχάσετε ποτέ. Μάθετε να… δαμάζετε τα κύματα από τους καλύτερους εκπαιδευτές, στα νησιά αλλά και την αττική ακτογραμμή.
Windsurf: Μάθε, παιδί μου, ιστιοσανίδα
της Ηρώς Κουνάδη

Μετρούσα είκοσι επτά μικρές και μεγαλύτερες μελανιές. Κι αυτές μόνο στα πόδια. Όποιος τις κοιτούσε με τρόμο, δυσκολευόταν να πιστέψει πως ήταν αποτέλεσμα ενός απλού τρίωρου μαθήματος windsurf. Πώς είναι δυνατόν να κάνεις μελανιές στο νερό; Εξαρτάται πώς πέφτεις. Επάνω στην σανίδα, για παράδειγμα. «Κατάφερα να το πάω πέντε ολόκληρα μέτρα, όμως» έλεγα περήφανη. «Κι η αίσθηση εκείνων των λίγων δευτερολέπτων άξιζε όλες τις μελανιές του κόσμου». Το εννοούσα.

Η πρώτη επαφή με το windsurf δεν είναι απαραίτητα τραυματική. Εξαρτάται, κατά κύριο λόγο, από την ικανότητα ισορροπίας του καθενός, και από άλλους παράγοντες, όπως ο αέρας, η θάλασσα και η ώρα της ημέρας. Εκείνη που είναι βέβαιη, και κοινή σε όλους τους πρωτάρηδες, είναι η αίσθηση ελευθερίας που σου δίνει ο… αέρας στα πανιά σου και παντοδυναμίας που προκύπτει από την σκέψη πως κατάφερες να σταθείς πάνω στο νερό, ελέγχοντας δύο από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Μετά πέφτεις.

Μάθετε να… ξανασηκώνεστε, να συνεχίζετε, να στρίβετε και να γυρίζετε (δύσκολο) από τους καλύτερους:

Εντός Αττικής…
Surfsail
Πρωτέως 22, Π. Φάληρο, τηλ. 6946381204
Έμπειροι εκπαιδευτές της σχολής του Τάσου Λουράντου αναλαμβάνουν να σας κάνουν… εξπέρ στο windsurf, σε έξι ή δώδεκα ωριαία μαθήματα, εκ των οποίων το πρώτο μόνο θεωρητικό. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στον κόλπο της Βουλιαγμένης, καθημερινά στις 18.00 το απόγευμα και Σαββατοκύριακα στις 11.00 το πρωί. Το πακέτο των έξι μαθημάτων κοστίζει 170 ευρώ, ενώ εκείνο των δώδεκα μαθημάτων 290 ευρώ. 

Wind therapy
Ποσειδώνος 202, παραλία Σχινιά, τηλ. 6977 798028 
Ανάλογα με το επίπεδό σας, εδώ έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε αρκετούς διαφορετικούς κύκλους μαθημάτων, που αρχικά θα σας συστήσουν το άθλημα, εν συνεχεία θα σας κάνουν πιθανότατα να κολλήσετε κι εν τέλει θα σας μυήσουν στα μυστικά του σερφ. Οι αρχάριοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο κύκλους μαθημάτων, έναν με τρία δίωρα ο οποίος κοστίζει 150 ευρώ κι έναν με έξι δίωρα ο οποίος κοστίζει 250 ευρώ. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 11.00-13.00 και Κυριακή 10.00-12.00 ή 12.00-14.00. Κατόπιν συνεννόησης, υπάρχει η δυνατότητα απογευματινών μαθημάτων, τόσο τα Σαββατοκύριακα όσο και τις καθημερινές. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην αγαπημένη των surfers παραλία του Σχινιά. 

Moraitis Sports Center
Παραλία Μαραθώνα, Σχινιάς, τηλ. 22940 55965
Επίσης στην παραλία του Σχινιά, η Σχολή Μωραΐτη μετρά ήδη 31 χρόνια ιστορίας στα κύματα. Εδώ θα έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα μεμονωμένο μάθημα –για την πρώτη επαφή με το σπορ ή για απλή εξάσκηση, αφού ολοκληρώσετε τον κύκλο μαθημάτων– το οποίο θα σας κοστίσει 25€ την ώρα μαζί με ενοικίαση εξοπλισμού, ή ολοκληρωμένο κύκλο μαθημάτων διάρκειας 10 ωρών, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 200 ευρώ.

…Ή εκτός τειχών
Πάρος: Paros Surf Club, στη Νέα Χρυσή Ακτή (τηλ.: 22840 41778). Με ιστορία που ξεκινά από το 1984, το Paros Surf Club «δαμάζει» τα καλοκαιρινά μελτέμια και περιμένει να σας μυήσει στα μυστικά του windsurf. Το ωριαίο μάθημα κοστίζει 30€, ενώ τα πακέτα μαθημάτων ξεκινούν από 4ήμερα (με κόστος 150€) και φτάνουν μέχρι 10ήμερα (με κόστος 320€).

Νάξος: Naxos Surf Club στην Λαγκούνα του Αγ. Γεωργίου (τηλ. 2285029170). Λαγκούνα σημαίνει λίμνη, και τα ρηχά νερά της λιμνοθάλασσας του Αγίου Γεωργίου είναι ιδανικά για να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο windsurf, πριν βγείτε για τις ανεμοδαρμένες παραλίες της Νάξου. Το κόστος εκμάθησης είναι 140 ευρώ για έξι μαθήματα 1,5 ώρας. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε την… κλίση σας σε ένα ωριαίο μάθημα, που δεν θα σας κοστίσει περισσότερα από 30€. 

Λήμνος: Surf Club Keros (τηλ. 6942982102) στην παραλία Κέρος. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα surf clubs της Ελλάδας, και όχι άδικα. Η παραλία είναι ιδανική για αρχάριους και πανέμορφη, ενώ οι εκπαιδευτές της σχολής πραγματικά διασκεδάζουν αυτό που κάνουν. Το κάθε ωριαίο μάθημα θα σας κοστίσει 30€, ενώ το πακέτο 5 ωρών ανέρχεται στα 130€. 

Ρόδος: Surf Line Rhodes στην Ιαλυσό (τηλ. 22410 69507). Στην κοσμοπολίτικη Ιξιά θα γνωρίσετε ή θα τελειοποιήσετε τις ικανότητές σας στο windsurf, πληρώνοντας 45€ για ένα ωριαίο μάθημα, ή 210€ για το πακέτο των δέκα ωρών. 
- Prasonisi Center, στο Πρασονήσι (τηλ.: 22440 91044). Είναι μάλλον δύσκολο να περάσετε μια βόλτα από το Πρασονήσι και να μην θελήσετε να δοκιμάσετε κι εσείς τις δυνάμεις σας στο windsurf, βλέποντας τόσο την παραλία που μοιάζει φτιαγμένη για το σπορ, όσο και τις εντυπωσιακές φιγούρες των windsurfers που εξασκούνται εδώ καθημερινά. Το Prasonisi Center αναλαμβάνει να σας διδάξει τα μυστικά τους, σε τιμές που ξεκινούν από 250€ για το δεκάωρο πακέτο. Αν θέλετε να κάνετε λιγότερες ώρες, οι τιμές είναι διαπραγματεύσιμες. 

Λευκάδα: Active Surf School στη Βασιλική (τηλ.: 6936592532). Σε μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες windsurf διεθνώς θα κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο άθλημα. Τα μαθήματα για αρχαρίους πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης πρωινές ώρες, καθώς από τις 14.00 και μετά φυσάει συνήθως πολύ, ενώ εν συνεχεία χαζεύετε και εμπνέεστε από τις εντυπωσιακές φιγούρες των εξπέρ που κατακλύζουν την παραλία καθημερινά. Το ωριαίο μάθημα θα σας κοστίσει μόλις 25€, ενώ το επτάωρο πακέτο εκμάθησης και εξάσκησης ανέρχεται στα 100€ περιλαμβανομένου, φυσικά, του εξοπλισμού. 

Προετοιμαστείτε, με τις κατάλληλες θεωρητικές γνώσεις, και μάθετε τα απαραίτητα περί εξοπλισμού, σε παλαιότερο δημοσίευμα του in2life.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v