Ιστιοπλοϊκά: Διακοπές ελευθερίας και πολυτέλειας!

Ελευθερία, ανεξαρτησία, πολυτέλεια και... άσκηση (για τους μυημένους) είναι μερικά μόνο από τα οφέλη που συνεπάγονται οι διακοπές ”on board” σε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, οι τιμές για την ενοικίαση του οποίου σε ορισμένες περιπτώσεις κάθε άλλο παρά απαγορευτικές είναι.
Ιστιοπλοϊκά: Διακοπές ελευθερίας και πολυτέλειας!

Ο ορισμός των ονειρεμένων καλοκαιρινών διακοπών, για τους περισσότερους από εμάς, σίγουρα δεν περιλαμβάνει τα προκαθορισμένα προγράμματα των διακοπών με group, ασφυκτικά γεμάτες, πολύβουες παραλίες και πολύωρες αναζητήσεις του κατάλληλου, πολυτελούς καταλύματος.

Το ιδανικό θα ήταν η... ιερή αυτή στιγμή του χρόνου να συνοδεύεται από μια αίσθηση ελευθερίας, η οποία άλλωστε αποτελεί, θεωρητικά τουλάχιστον, και την ουσία των μεγαλύτερων σε διάρκεια διακοπών του έτους. Πώς θα μπορούσε, όμως, να εξασφαλιστεί η εν λόγω ελευθερία σε έναν από τους δημοφιλέστερους και πλέον πολυσύχναστους καλοκαιρινούς προορισμούς, τα ελληνικά νησιά;

Η απάντηση είναι λιγότερο πολύπλοκη, και λιγότερο ακριβή, απ’ όσο θα φανταζόταν κανείς, και περιλαμβάνει μία εβδομάδα άδειας από τη δουλειά, λίγη καλή παρέα και ένα νοικιασμένο ιστιοπλοϊκό σκάφος.

Αν διαθέτετε δίπλωμα ιστιοπλοΐας, μπορείτε να ενοικιάσετε σκάφος μήκους έως 20 μέτρων, χωρίς πλήρωμα, και να απολαύσετε την αίσθηση ότι οι διακοπές σας εξαρτώνται αποκλειστικά από εσάς– και τον Αίολο. Η πολυτέλεια των περισσότερων ενοικιαζόμενων σκαφών ανταγωνίζεται επάξια αυτή των exclusive ξενοδοχείων– αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και την ανεξαρτησία που συνεπάγεται η ενοικίαση σκάφους, ίσως και να την ξεπερνά.

Ακόμη και όσοι παραβλέψατε τις, προ διμήνου, συμβουλές μας σχετικά με τα μαθήματα ιστιοπλοΐας, μπορείτε να ενοικιάσετε σκάφος με πλήρωμα –θα σας κοστίσει λίγο πιο ακριβά, και δε θα συνδυάσετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου της σωματικής άσκησης, θα διατηρήσετε όμως λίγη από την προαναφερθείσα αίσθηση ελευθερίας και θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας.

Δεδομένου ότι οι εταιρείες ενοικίασης ιστιοπλοϊκών σκαφών στην Αθήνα είναι πολυάριθμες, σίγουρα δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε το σκάφος που θα ανταποκρίνεται καλύτερα τόσο στις ανάγκες σας όσο και στο budget που είστε διατεθειμένοι να διαθέσετε. Εμείς σας παρουσιάζουμε πέντε από αυτές τις εταιρείες, για να ξέρετε από πού θα ξεκινήσετε την αναζήτησή σας.

Η Athens Yachts (Λεωφόρος Ελευθερίας 6, Άλιμος, τηλ.: 210 9836918, 6944 543 303) διαθέτει προς ενοικίαση πολυτελή σκάφη, που ανταποκρίνονται πλήρως ακόμη και στα πιο ακριβά γούστα. Τα ιστιοπλοϊκά της διαθέτουν και βοηθητικές μηχανές. Οι τιμές κυμαίνονται από 1.750 ευρώ την ημέρα, για σκάφη με δυνατότητα φιλοξενίας 6 ατόμων, έως 16.500 ευρώ, για σκάφη έως και 54 ατόμων.

Η Apollonia Yacht Charters (Μακαρίου 1, Καλαμάκι, τηλ.: 210 9823901) διαθέτει ιστιοπλοϊκά σκάφη για κάθε γούστο και... βαλάντιο, με τα πλέον οικονομικά να ξεκινούν από 1.500 ευρώ την εβδομάδα, για τους καλοκαιρινούς μήνες, και τα πολυτελέστερα να φτάνουν μέχρι 14.350 ευρώ –με δυνατότητα φιλοξενίας έως 56 ατόμων.

Η Eastmed Yachting Partners (Ομήρου 24, Αθήνα, τηλ.: 210 9317018) αποτελεί τη σύμπραξη δύο εταιρειών πολυτελών σκαφών αναψυχής, στην Ελλάδα και την Τουρκία. Οι τιμές ενοικίασης των ιστιοπλοϊκών σκαφών ξεκινούν από 800 ευρώ την ημέρα, για τα σκάφη των 10 ατόμων, και φτάνουν μέχρι 16.700 για σκάφη με 24 διπλές καμπίνες.

Η Sailing in Blue (Λεωφόρος Καρέα 58, Αθήνα, τηλ.: 210 7649580) διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα ιστιοπλοϊκά σκάφη, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται, για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, από 1.300 έως 9.200 ευρώ, ενώ για τον Αύγουστο από 1.480 έως 9.800 ευρώ την εβδομάδα. Η εταιρεία παρέχει τη δυνατότητα έκπτωσης 5% για ενοικίαση δύο εβδομάδων, ενώ για ενοικίαση τεσσάρων εβδομάδων η τιμή ”πέφτει” κατά 15%.

Τέλος, η εταιρεία Ghiolman (Φιλελλήνων 4, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3230330, 210 3233696, 6944337000) διαθέτει πολυτελή ιστιοπλοϊκά, σε τιμές που ξεκινούν από 6.500 ευρώ την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της βενζίνης, και φτάνουν μέχρι 122.500 ευρώ, για τα πολυτελέστερα των σκαφών, με μήκος 164 μέτρων και δυνατότητα φιλοξενίας 48 ατόμων.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v