Σούπερ παιχνίδια για να λιώσεις στο κινητό

Τώρα που έχεις χρόνο για ξόδεμα, τώρα που χρειάζεσαι κάτι να σταματήσει το μυαλό σου να σκέφτεται, τώρα είναι η ώρα να παίξεις παιχνίδια στο κινητό.
Σούπερ παιχνίδια για να λιώσεις στο κινητό
Ναι, δε λέμε, ωραία θα ήταν να εκμεταλλευόμασταν όλοι τον έξτρα χρόνο που μας χάρισε το πεντάμηνο λοκντάουν για να μάθουμε κινέζικα και να εντρυφήσουμε στον διαλεκτικό υλισμό. Κάποιοι το κάνουν, και γι’ αυτούς τους κάποιους είμαστε πραγματικά περήφανοι. Αυτοί είναι που θα πάνε την ανθρωπότητα μπροστά, όσο οι υπόλοιποι θα ψάχνουμε τρόπους να διαφυλάξουμε την ψυχική μας υγεία, και να πατήσουμε παύση στο μυαλό μας που φτιάχνει το ένα εφιαλτικό σενάριο μετά το άλλο. Εξίσου ευσεβής στόχος είναι κι αυτός: Πώς θα πάει η ανθρωπότητα μπροστά, αν με την εξαίρεση μερικών φωτισμένων μυαλών βγούμε όλοι από την πανδημία παράφρονες;

Κι αφού ξεπλύναμε τις τύψεις σου για το γεγονός ότι λιώνεις όλη μέρα στο κινητό, πάρε και τα παιχνίδια που εγγυώνται το απόλυτο χαλαρωτικό μασάζ για το κουρασμένο σου μυαλουδάκι.

Rummikub

Ο μεγαλύτερος εθισμός που αποκτήσαμε σε αυτό το λοκντάουν, το Rummikub σε καλεί να φτιάξεις τριάδες, τετράδες και οτιδήποτε πάνω απ’ αυτό από τουβλάκια με νούμερα, που έχουν είτε το ίδιο χρώμα είτε το ίδιο νούμερο σε διαφορετικά χρώματα. Το δυνατό του σημείο είναι πως όσο προχωράς κλέβεις τα τουβλάκια που έχουν κατεβάσει οι άλλοι παίκτες για να τα χρησιμοποιήσεις στις δικές σου κατασκευές. Πολύ πιο δύσκολο, και πολύ πιο διασκεδαστικό, απ’ όσο ακούγεται. Παίζεις είτε με αγνώστους, είτε με φίλους σου σε πραγματικό χρόνο, στέλνοντάς τους τον κωδικό που θα βρεις πατώντας το private game. Είναι δωρεάν, το κατεβάζεις από εδώ για Android και από εδώ για iPhone.

Exploding Kittens

Τα καρτουνάκια του Oatmeal σίγουρα τα ‘χει πάρει το μάτι σου να κυκλοφορούν στα social media. Ε λοιπόν, ο δημιουργός τους σχεδίασε και το πιο αστείο παιχνίδι με κάρτες που έγινε ποτέ. Οι γάτες που ανατινάζονται έχουν έναν και μοναδικό σκοπό: Να σκάσουν πάνω σου και να σε βγάλουν από το παιχνίδι. Ευτυχώς, έχεις ένα οπλοστάσιο καρτών στη διάθεσή σου για την προστασία σου, που περιλαμβάνει τη δυνατότητα να τις απενεργοποιήσεις ταΐζοντάς τις catnip, ή αποσπώντας την προσοχή τους με ένα λέιζερ, αλλά και κλέβοντας τις κάρτες άλλων παικτών ή ρίχνοντάς τους γατοφάπες ώστε να αναγκαστούν να παίξουν τη σειρά σου. Δεν είναι δωρεάν, αλλά κάνει μόνο 2€ (για πάντα, όχι συνδρομές και τέτοια) και υπόσχεται άπειρες ώρες γατοδιασκέδασης είτε με φίλους (στους οποίους στέλνεις κωδικό) είτε με αγνώστους. Το κατεβάζεις εδώ κι εδώ



Lemmings

Παιδιά των (αρχών των) 90s, σας βλέπουμε που χαμογελάτε ήδη. Ένα από τα πρώτα παιχνίδια που παίξαμε ποτέ στους υπολογιστές μας επέστρεψε (με χρώμα!) και μας περιμένει να ξαναβάλουμε τα Lemmings μας να σκάβουν και να χτίζουν, προκειμένου να περάσουν με ασφάλεια στην επόμενη πίστα. Είναι δωρεάν, κατεβαίνει για iPhone από εδώ και για Android από εδώ



Scrabble Go

Παίζατε κι εσείς Scrabble με ξενικά τουβλάκια στο φροντιστήριο των αγγλικών τις παραμονές των γιορτών; Ήρθε η ώρα να πιάσουν τόπο, και να σε βοηθήσουν να κερδίσεις φίλους και αγνώστους σε ατελείωτα τουρνουά Scrabble –στα οποία δεν θα χρειάζεται και να μαλώνετε για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει αυτή η λέξη, έχει ενσωματωμένο λεξικό και σου ακυρώνει αυτόματα όλα τα άσχετα που βγάζεις από το μυαλό σου. Παίζει τόσο σε κινητά (δωρεάν, το κατεβάζεις εδώ κι εδώ) όσο και στο desktop, μέσα από το Facebook

Trivia 360

Το πρόβλημα με τα περισσότερα παιχνίδια Trivia που κυκλοφορούν για κινητά είναι ότι μοιάζουν πολύ μοναχικά. Στο Trivia 360, όμως, παίζεις “Head to Head”, όπως λέμε τετ-α-τετ με τους φίλους σου (ή και με αγνώστους) απαντώντας όσο ταχύτερα μπορείς σε ερωτήσεις multiple choice που περιλαμβάνουν γεωγραφία, ταινίες, μουσική, λογοτεχνία, και αθλητικά. Παίζεις και μόνος/η σου αν προτιμάς, αλλά οι μονομαχίες είναι αν μας ρωτάς η πιο διασκεδαστική εκδοχή του. Κι αυτό δωρεάν, κατεβαίνει από εδώ για Android και από εδώ για iPhone.

Uno Friends

Καλοί κι οι νεοτερισμοί και οι ψαγμενιές μας όλες, αλλά μερικές φορές το μόνο που θες είναι μια παλιά καλή παρτίδα Uno με τους φίλους σου. Κι εδώ έρχεται το Uno Friends να σας ξαναβάλει να τσακωθείτε διασκεδάσετε με το ποιος θα ρίξει τα περισσότερα +2 στον επόμενο. Αν οι φίλοι σου έχουν αφήσει για πάντα πίσω τους τα φοιτητικά τους χρόνια, υπάρχει και η επιλογή να παίξεις με αγνώστους και να κάνεις καινούριους εχθρούς σε όλο τον κόσμο. Είναι δωρεάν, αλλά διαθέσιμο μόνο για Android, το κατεβάζεις από εδώ.
(*) Η επίσημη εκδοχή της Mattel, που λέγεται σκέτο Uno, είναι διαθέσιμη τόσο για Android όσο και για iPhone, έχει όμως μια κομμάτι εκνευριστική συγκεκριμένη χρονική διάρκεια για κάθε παρτίδα, στα 3 λεπτά, σε αντίθεση με το παραδοσιακό Uno που ξέρουμε και αγαπάμε (να μισούμε).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v