Τέλεια παιχνίδια στρατηγικής για να μάθεις ιστορία

Βαριέσαι να ανοίξεις ένα βιβλίο Ιστορίας; Σου έχουμε καλά νέα. Αυτά τα παιχνίδια στρατηγικής θα σου μάθουν – κάποια – ιστορικά στοιχεία χωρίς να πλήξεις.
Τέλεια παιχνίδια στρατηγικής για να μάθεις ιστορία

Δεν τρελαίνεσαι για διάβασμα; Σε καταλαβαίνουμε, εν μέρει. Παρ’ όλα αυτά θα σε ενθαρρύνουμε να μην τα παρατήσεις. Σαν τα βιβλία δεν έχει.

Σε αντίθετη περίπτωση πάντως, λύσεις υπάρχουν, είναι online, θα σε βάλουν να σκεφτείς και θα σε διασκεδάσουν μαθαίνοντάς σου παράλληλα βασικά πραγματάκια για την ιστορία των λαών αυτού του κόσμου.

Και αν δεις ότι κάτι από αυτά σου κινεί περισσότερο το ενδιαφέρον, κανείς δεν θα σε εμποδίσει από το να εντρυφήσεις στην εκάστοτε ιστορική περίοδο διαβάζοντας – τελικά – ένα ιστορικό βιβλίο.

Total War



Η επική σειρά παιχνιδιών περιλαμβάνει μπόλικα… GB ιστορικής γνώσης, αλλά και εξοικείωσης με τη γεωγραφία. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις τον τίτλο που ταιριάζει στο ιστορικό πλαίσιο που θες να «μελετήσεις» και να χαθείς στο άκρως εθιστικό gameplay του. Medieval για την εποχή του Μεσαίωνα (μεταξύ 1087 και 1453), Rome για τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία (270 π.Χ. με 14 μ.Χ.), Attila για τις βαρβαρικές φυλές της ύστερης αρχαιότητας (η μεταβατική περίοδος από την κλασική Ρώμη στον Μεσαίωνα, Shogun για τον πόλεμο των Σαμουράι την περίοδο Sengoku (μέσα 15ου αιώνα – αρχές 17ου), Napoleon για τις εκστρατείες του διάσημου… κοντού και Empire το οποίο καλύπτει χρονικά την ιστορική περίοδο μεταξύ 1700 και 1800, όπου κυριαρχούν οι ομοβροντίες μουσκέτων και κανονιών, είναι μια καλή αρχή. 

Τα παιχνίδια της Paradox



Η σουηδική εταιρεία έχει βγάλει αρκετά ιστορικά (και δύσκολα) παιχνίδια στρατηγικής, τα οποία καλύπτουν του… κόσμου την Ιστορία. Για παράδειγμα, στο Crusader Kings 2 θα μάθεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον μεσαίωνα και τις βασιλικές οικογένειες, στο Victoria 2 ξεδιπλώνεται η ιστορία της Ευρώπης την περίοδο 1836 – 1936, ενώ το Europa Universalis 4 τοποθετείται μεταξύ των δύο και προσφέρει ενδιαφέρουσες πτυχές πάνω στην ανάπτυξη της τεχνολογίας στην Ευρώπη. Τέλος το Hearts of Iron αφορά την ανοικοδόμηση των χωρών του κόσμου μετά το τέλος του Β’ Π.Π. 

Age of Empires



Τρία κύρια παιχνίδια και αρκετά expansions περιλαμβάνει η γνωστή σειρά παιχνιδιών στρατηγικής, τα οποία επικεντρώνονται σε ιστορικά γεγονότα στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία, από την Λίθινη Εποχή μέχρι την Εποχή του Σιδήρου, τον σχηματισμό και την επέκταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τον Μεσαίωνα, την κατάκτηση του Μεξικού από τους Ισπανούς, αλλά και την πρώιμη σύγχρονη περίοδο, με τον αποικισμό των ευρωπαίων στην Αμερική και την παρακμή αρκετών ασιατικών εθνών. Επίκεντρο των παιχνιδιών είναι μεγάλα ιστορικά πρόσωπα, όπως ο William Wallace ή ο Τζένγκις Χαν, αλλά και δεκάδες διαφορετικοί λαοί, τους οποίους «πιάνεις» από την αρχή του πολιτισμού τους μέχρι τη στιγμή που είναι πανέτοιμοι να κατατροπώσουν τους αντιπάλους τους. Βρες τα παιχνίδια εδώ

Civilization V



Θες να μάθεις ιστορικά… λίγο από όλα; Δεν έχεις πολύ χώρο στον υπολογιστή σου για παιχνίδια; Τότε ιδού το θρυλικό Civilization V. To νεότερο μέλος της οικογένειας παιχνιδιών του Sid Meier, σε καλεί να διαλέξεις μεταξύ 18 πολιτισμών, μεταξύ των οποίων Αμερικάνοι, Άραβες, Ρώσοι, Γερμανοί, Έλληνες, Κινέζοι, Ιάπωνες, Ινδοί και Γάλλοι, ο κάθε ένας με τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά, τις δικές του δυνάμεις, τα δικά του κτίρια και τη δική του θρησκεία/πολίτευμα. Τον πολιτισμό που επιλέγεις καλείσαι να τον εξελίξεις μέσα από διαφορετικές χρονικές περιόδους -  από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή και… ακόμα παραπέρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v