Ας μιλήσουμε λίγο για πλέξιμο

Δοκίμασες τα πάντα, και δεν περνάνε οι ώρες του λοκντάουν με τίποτα; Είναι που δεν έχεις σκεφτεί το πλέξιμο. Αλλά για κάτι τέτοια έχεις εμάς.
Ας μιλήσουμε λίγο για πλέξιμο
Κοντεύει μια δεκαετία από τότε που γράφαμε για τις ομάδες πλεξίματος που ήρθαν από τη Νέα Υόρκη και κατέκτησαν την Αθήνα, κι εσύ ακόμα να πιάσεις τις βελόνες; Τώρα είναι η ευκαιρία σου, με δυο ακόμα εβδομάδες υποχρεωτικού εγκλεισμού μπροστά μας, το σκοτάδι να απλώνεται νωρίς και τη θερμοκρασία έξω να πέφτει. Αν έχεις και τζάκι, σε έχουμε ήδη κάνει εικόνα δίπλα του να πλέκεις.

Και γιατί να πλέκω;

Κατ’ αρχάς, γιατί όπως ορκίζεται όποιος το έχει δοκιμάσει έστω και μία φορά είναι τέρμα αγχολυτικό, και χαλαρωτικό, και ψυχοθεραπευτικό. Βάλε και ένα ωραίο podcast, ή την αγαπημένη σου μουσική να παίζει και θα συμβούν θαύματα στο καραντινιασμένο απόγευμά σου. Έχουμε, όμως, και δεύτερο λόγο: Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν και το budget των περισσότερων εξ ημών να παραμένει στα τάρταρα, τι καλύτερο από το να φτιάξεις με τα χεράκια σου δώρα (λέγε με χουχουλιαστά κασκόλ) για τους φίλους σου;

Υλικά πού θα βρω;

Θα εξοπλιστείς με λίγη υπομονή (είπαμε τι γίνεται με τις εταιρείες courier αυτές τις μέρες) και θα παραγγείλεις τις βελόνες σου και τα πρώτα σου νήματα, από online καταστήματα όπως το The Knitting Club, το Nafuu.gr, το Pleko.gr και τα Trela Nimata. Το πλέξιμο, γενικώς, δεν είναι ακριβό χόμπι: Από λιγότερο από 1€ ξεκινούν οι βελόνες (σύγκρινε και τιμές στο Skroutz) και από 1€ τα νήματα –υπολόγισε γύρω από 2€ έως 3,50€ για τα περισσότερα καλής ποιότητας νήματα.

Και πώς θα ξεκινήσω;

Το YouTube είναι φίλος σου, και σου έχει όσα χρειάζεται να ξέρεις για να ξεκινήσεις πλέξιμο από το μηδέν –στα ελληνικά, εννοείται.

Δες, ας πούμε, αυτό το 9λεπτο μάθημα για αρχαρίους



…ή αυτό, από το δημοφιλέστατο κανάλι Plexi Plexi, που θα σου εξηγήσει βήμα βήμα σε ένα μόλις τέταρτο πώς θα κάνεις θαύματα με τις βελόνες, όσο αρχάριος και αν είσαι.



Αν προτιμάς βελονάκι αντί για βελόνες, εδώ θα βρεις οδηγίες για να φτιάξεις από το μηδέν ωραιότατο σκουφάκι.



Κι εδώ σούπερ αναλυτικές οδηγίες για να ξεκινήσεις (και να ολοκληρώσεις) το πρώτο σου κασκόλ.



Ακόμα αναλυτικότερο, αυτό το βιντεάκι είναι ένα μισάωρο μίνι σεμινάριο με όλα όσα χρειάζεται να ξέρει ένας πρωτάρης για το πλέξιμο.



Κι εδώ, κάθε πιθανή και απίθανη λεπτομέρεια για τις βελόνες –από το πώς να τις διαλέξεις, μέχρι το πώς τις κρατάς και τι μπορείς να φτιάξεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v