10 ελληνικά Podcasts για συντροφιά στην καραντίνα

Σκαλίζουμε την online βιβλιοθήκη των ελληνικών podcasts και ξεχωρίζουμε δέκα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν ελεύθερα εκεί έξω.
10 ελληνικά Podcasts για συντροφιά στην καραντίνα

Τι είναι το podcast;  Σ’ τα λέμε κι εδώ, αλλά με λίγα λόγια είναι μια «ραδιοφωνική» εκπομπή επί παντός επιστητού, την οποία ακούς όμως όποτε θες, χωρίς διαφημίσεις, από τον υπολογιστή, το κινητό ή το tablet σου.

Στο εξωτερικό είναι φουλ διαδεδομένο, ενώ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αρχίζει και παίρνει τα πάνω του με δεκάδες εκπομπές για κάθε διάθεση.

Θες να μάθεις για ταινίες; Θες να νιώσεις καλύτερα; Να γελάσεις; Να δεις τα πράγματα διαφορετικά; Δες παρακάτω 10 podcasts που ξεχωρίσαμε.

Sex Podcast

Ένα αυστηρώς ακατάλληλο podcast που παίρνει πολύ σοβαρά το σεξ παρουσιάζει η Άντρη Κωνσταντίνου έχοντας κάθε φορά έναν διαφορετικό γκεστ, άνθρωπο της διπλανής πόρτας που ζει το πάθος του, πληρώνοντας αν χρειαστεί το τίμημα.

Άκουσέ το στο Spotify, στο Itunes και στο Google 

Τροφή για σκέψη

Ο  Γιώργος (Headstone) και ο Μάξιμος μοιράζονται μαζί σου πληροφορίες με απλό και κατανοητό τρόπο για την προσωπική ανάπτυξη, τις σχέσεις, το μυαλό, τον άνθρωπο και καθημερινές δυσκολίες που όλοι κάποια στιγμή έχουμε περάσει: η γνώμη των άλλων και πώς να μη σε νοιάζει, το τραύμα και πώς θα το ξεπεράσεις κ.α.

Ακούστε το podcast στο Spotify και το iTunes

The Brain Hacking Academy

H Φύλλις και ο Δημήτρης, αναλύουν με άμεσο και κατανοητό τρόπο θέματα, όπως η αυτοπεποίθηση, η αναβλητικότητα και η εσωστρέφεια. Μέσα από τις εκπομπές τους θα σε βοηθήσουν να ορίσεις τι θέλεις και να πετάξεις νοοτροπίες που σε κρατάνε πίσω, να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου προς το καλύτερο και να ενισχύσεις τις υπερδυνάμεις του μυαλού σου.

Ακούστε το podcast στο Spotify και το iTunes  

Shake n Bake

Είσαι τύπος μπασκετικός; Θες να μάθεις τι σόι παίκτες πήρε η ομάδα σου; Το podcast του Μάνου Ποντίκη και του Δομήνικου Μπαλάσκα διανύει αισίως την έκτη του σεζόν, λατρεύει το NBA, αλλά και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με την πορτοκαλί θεά.

Ακούστε το podcast στο Spotify και το iTunes

Τελικά, καλά τα κατάφερες!

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος παρουσιάζει ιστορίες ανθρώπων που τα κατάφεραν, παρά τα εμπόδια που τους έκλειναν το δρόμο και συνομιλεί με ακτιβιστές για θέματα τεκνοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια, νοσηλευτές που είναι ντραγκ περσόνες και δεκάδες διασήμους.

Άκου το podcast στο Spotify, στο Google και το iTunes 

Μαρμελάδα Φράουλα

Δύο απολαυστικοί stand up κωμικοί, ο Χάρης Νταρζάνος και ο Στέλιος Ανατολίτης, μιλούν για τη ζωή, την καθημερινότητα, για περίεργα άρθρα της Wikipedia και φυσικά για σειρές και ταινίες που βλέπουν στο Netflix αλλά και σε άλλες πλατφόρμες.

Άκου το podcast στο Spotify, στο Youtube και το iTunes

Ποια γέλασε;

Η viral φράση του γνωστού σπορτκάστερ της ΕΡΤ, Δημήτρη Χατζηγεωργίου, έγινε podcast με παρουσιαστή τον Σωτήρη Βαλάρη, ο οποίος καλεί για κουβεντούλα τον αφρό της ελληνικής stand up σκηνής, για γέλιο μέχρι δακρύων: Χρύσα Κατσαρίνη, Θωμάς Ζάμπρας, Διονύσης Ατζαράκης και Αλέξανδρος Τσουβέλας είναι μερικοί μόνο από τους καλεσμένους του.

Άκου το podcast στο Spotify και το iTunes  

Για Πες Καμιά Ταινία

Ο Στάθης Κόλιας και ο Φίλιππος Χατζίκος κάνουν αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος, ή σχεδόν αυτό μιας και σχολιάζουν ταινίες που παίζουν τώρα (αλλά και παλαιότερες) χωρίς spoiler δίνοντάς απάντηση στο αιώνιο ερώτημα που στοιχειώνει τις νύχτες στην καραντίνα: «Τι ταινία να δω»;

Άκου το podcast στο Spotify και το iTunes  

The Film Pit

Nίντζα, τέρατα, λέηζερ, όπλα, σφαγές, τρελοί επιστήμονες, απόκοσμα πειράματα, και άφθονα σενάρια γραμμένα σε χαρτοπετσέτες, αποτελούν τα πιάτα που σερβίρει και τρώει μόνο του το τρίο του The Film Pit αναλύοντας τις πιο καμένες ταινίες που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Άκου το podcast στο Spotify και στο Anchor 

Ωραία πράγματα

Αυτό που λέει ο τίτλος, αλλά και δωρεάν προτάσεις, όμορφες ιδέες για να περάσεις καλά μέσα στην γενικότερη μιζέρια, καλά νέα των ημερών και συνεντεύξεις με δημοφιλείς προσωπικότητες θα ακούσεις μεταξύ άλλων στο podcast του Άρη Δημοκίδη.

Άκου το podcast στο Spotify και στο Itunes 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v