5 λόγοι να ξεκινήσεις τώρα να ζωγραφίζεις

Αν δεν έχεις ασχοληθεί με την ζωγραφική, έχουμε πέντε λόγους που ελπίζουμε να σε πείσουν να το κάνεις…
5 λόγοι να ξεκινήσεις τώρα να ζωγραφίζεις
Η ζωγραφική είναι από τα πιο ωραία και δημιουργικά χόμπι που μπορεί να έχει κάποιος. Και αν είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που δοκίμασαν να ζωγραφίσουν στο σχολείο και αποφάσισαν ότι «δεν το ‘χουν», τότε εμείς έχουμε να σου πούμε πως οφείλεις στον εαυτό σου να δοκιμάσεις ξανά. Επειδή η ζωγραφική είναι τέλεια. Και έχουμε πέντε λόγους για να σε πείσουμε.

1. Σε απελευθερώνει
Ανοίγει νέους δρόμους στην φαντασία σου και στο πώς αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο γύρω σου. Σου επιτρέπει να δημιουργήσεις κάτι εντελώς δικό σου από το μηδέν, χωρίς κανένα όριο παρά μόνο το τι μπορείς να φανταστείς.

2. Μπορεί να σου προσφέρει λεφτά
Αν είσαι έστω και λίγο καλός, δεν είναι διόλου απίθανο κάποιος να ενδιαφερθεί να αγοράσει κάποιο από τα έργα σου. Αν, μάλιστα, συνειδητοποιήσεις πως είσαι πολύ καλός, μάλλον ο κόσμος θα αγοράζει τα έργα σου και αρκετά ακριβά.

3. Δεν είναι και τόσο ακριβό χόμπι
Σίγουρα, αν αγοράζεις μόνο τοπ ποιότητας μπογιές και πανάκριβα υλικά, θα σκάσεις πολλά λεφτά. Αλλά, αντικειμενικά, τα πιο βασικά που χρειάζεσαι για να αρχίσεις να ζωγραφίζεις είναι μολύβι και χαρτί. Μην φοβάσαι τα φτηνά υλικά, επίσης· δουλεύουν υπέροχα, ειδικά αν είσαι αρχάριος.

4. Σε αφήνει να πεις πράγματα που δεν εκφράζονται με λόγια
Από τα πιο όμορφα, τα πιο γλυκά, μέχρι τα πιο κρυφά και σκοτεινά πράγματα που μπορεί να κατεβάσει το κεφάλι σου, η ζωγραφική είναι ένας τρόπος να τα πεις χωρίς να βάλεις τον εαυτό σου στην άβολη θέση να μιλήσει. Κι αυτό είναι λίγο υπέροχο – ειδικά για τους πιο εσωστρεφείς εξ’ υμών.

5. Σκοτώνει το στρες
Είναι μια απίστευτα χαλαρωτική δραστηριότητα, η οποία μπορεί πραγματικά να «κλείσει» τον εγκέφαλό σου και να σου προσφέρει λίγη ευλογημένη σιωπή. Επειδή το μόνο που σε αφορά όσο ζωγραφίζεις είναι ο καμβάς σου, τα χρώματά σου και η σύνθεσή σου. Τίποτα άλλο δεν υπάρχει στον κόσμο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v