Big Apple: Αρωμα Νέας Υόρκης στη... Σκουφά!

Ατμόσφαιρα ”μεγάλου μήλου” στο κέντρο της Αθήνας. Το Big Apple με trendy διάθεση, αλλά και ποιοτικές προτάσεις για όλες τις ώρες της ημέρας, περιμένει τη... νεοϋορκέζικη πλευρά σας για καφέ, φαγητό, και ποτό... μέχρι πρωίας!
Big Apple: Αρωμα Νέας Υόρκης στη... Σκουφά!

Είναι αλήθεια πως η... παγκοσμιοποίηση έχει αλλάξει άρδην, μεταξύ άλλων, και τον τρόπο της διασκέδασης. Αισθητικές προτάσεις που παλαιότερα βλέπαμε μόνο στον κινηματογράφο και χώροι που λίγα μόλις χρόνια πριν ήταν κανείς σίγουρος ότι θα βρίσκονταν μόνο στο εξωτερικό, είναι πλέον ”δυο βήματα”.

Το Big Apple στη Σκουφά, όπως μαρτυρά και το όνομά του, ευαγγελίζεται ομοιότητες με νεοϋορκέζικο καφέ - μπαρ - restaurant. Το περίεργο είναι πως δεν έχει άδικο! Το trendy design με ξεκάθαρη τη χρωματική κυριαρχία του κόκκινου, του διακριτικού γκρι και του χρώματος της άμμου σε προετοιμάζει για τις διαθέσεις του χώρου, πριν ακόμη δεις οτιδήποτε άλλο.

Το βλέμμα σου δεν μπορεί ακόμη να αποφύγει το εντυπωσιακό φωτιστικό με οπτικές ίνες πάνω από το μπαρ, που αποκτά έτσι πινελιές φουτουρισμού, καθώς και το dress code του προσωπικού, το οποίο – όπως μάθαμε- επιμελήθηκε ο Νίκος Αποστολόπουλος.

Ποιο θα λέγαμε ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Big Apple; Ο κόσμος του και το ότι παρά το κολωνακιώτικο προφίλ του δεν είναι ένα μαγαζί ”στημένο”, όπως τα περισσότερα του είδους. Αντίθετα, η ατμόσφαιρα είναι από νωρίς κεφάτη χωρίς να γίνεται χαζοχαρούμενη, ενώ δεν έχεις ποτέ την αίσθηση ότι ”περισσεύεις”.

Το Big Apple αποτελείται από δύο ορόφους, με τον κάτω να αποτελεί σαφώς την ”καρδιά” του μαγαζιού και τον πάνω να μοιάζει καταλληλότερος για όσους έχουν πιο χαλαρή διάθεση. Το Big Apple, όπως και η ίδια η Νέα Υόρκη, είναι ”για όλες τις ώρες” και δεν θα το πετύχετε σχεδόν ποτέ άδειο.

Ξεκινώντας από το πρωί ή το μεσημέρι για καφέ (το μέρος άλλωστε όπου βρίσκεται, προσφέρεται), μπορεί κανείς να συνεχίσει με cocktails (εμπιστευτείτε τα παιδιά στο μπαρ και δεν θα το μετανιώσετε!) και τελικά με φαγητό.

Η κουζίνα του Big Apple κινείται ανάμεσα στις μεσογειακές και τις αμερικανικές γεύσεις και, αν και δεν διεκδικεί φιλοφρονήσεις από gourmet πελάτες, είναι πολύ καλή. Η τιμή κατ’ άτομο είναι στα 35 ευρώ με κρασί. Εμείς θα προτείναμε κάποιο από τα ζουμερά burgers, αλλά και τη σαλάτα με φύλλα iceberg με καπνιστό σολομό, μπρικ και sour cream με λεμόνι και άνηθο. Η κουζίνα είναι ανοικτή από το μεσημέρι στη 13.00 έως μετά τα μεσάνυχτα.

Αν νομίζετε ότι η επίσκεψή σας στο Big Apple πρέπει να τελειώσει μαζί με το δείπνο σας, απλώς κάνετε λάθος, αφού η after hours διάθεση του μαγαζιού είναι εξίσου δυνατή με τις άλλες. Οι μουσικές επιλογές, που κινούνται από την jazz, τη soul και το R&B, έως τις… αναμνήσεις από τα 80’s και τα mainstream hit-άκια, είναι το καλύτερο ”συνοδευτικό” του ποτού σας.

Ανάμεσα στα άλλα happenings, τις Τρίτες ”παίζουν μπάλα” οι παραγωγοί του Best FM, ενώ τις Κυριακές από τις 18.00 διοργανώνονται R&B parties.

Γιώργος Σιταράς

Σκουφά 69, Κολωνάκι,

τηλ. 210 3643820

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v