Ήσυχα μπαράκια για τα χειμωνιάτικα βράδια μας

Στο κέντρο, το Χαλάνδρι, του Μακρυγιάννη και τα Εξάρχεια, βρήκαμε επτά σούπερ ατμοσφαιρικά μπαράκια για τα ήσυχα βράδια του χειμώνα.
Ήσυχα μπαράκια για τα χειμωνιάτικα βράδια μας
Mosaic 
Ρωμανού Μελωδού 7, Χαλάνδρι, τηλ.: 21 0685 6560

Μακριά από την χαλανδριώτικη βοή, κρυμμένο στον μικρό πεζόδρομο της Ρωμανού Μελωδού, το Μωσαϊκό ακροβατεί χαριτωμένα μεταξύ γαλλικού μπιστρό, φοιτητικού στεκιού και καλλιτεχνίζοντος μπαρ.



Παίζει ωραίες τζαζ, rock’n’roll και groovy μουσικές, και μας σερβίρει ωραία, καθαρά ποτά, αλλά και καφεδάκια από το πρωί (ανοίγει στις 10.00). Οι τιμές κυμαίνονται στα 7€ για το απλό ποτό.

Low Profile
Βουλής 7, εντός στοάς Μπολάνη, Σύνταγμα, τηλ: 2103620200

Κατακόκκινοι τοίχοι, δερμάτινοι καναπέδες, σκαμπό με «πλάτη» στην μπάρα, ξύλο στο πάτωμα, ασπρόμαυρες φωτογραφίες θρύλων της τζαζ και των μπλουζ στα κάδρα.



Το Low Profile, που μετακόμισε πριν από τρία χρόνια από την οδό Λυκαβηττού στο Σύνταγμα, διατήρησε ανέγγιχτη την ατμόσφαιρα του ιστορικού ποτάδικου, μεγάλωσε τη λίστα με τα ουίσκι του (εξ ου και ολόκληρο το όνομά του, Low Profile Whisky Bar) και συνεχίζει ακάθεκτο να παίζει διαχρονικά jazz, blues και rock 'n' roll ακούσματα. Οι τιμές των ποτών ξεκινούν από 6€.

Beauty Killed the Beast 
Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 697 326 2362

Δεν έχει καλά-καλά ένα μήνα που άνοιξε τις πόρτες του, και ήδη έχει κερδίσει δικαίως μια θέση στη λίστα με τα νέα αγαπημένα μας μπαράκια.



Το Beauty Killed the Beast στεγάζεται σε ένα πανέμορφο, ψηλοτάβανο νεοκλασικό του Μεταξουργείου, στολίζεται με ρετρό πινελιές, vintage έπιπλα, ζεστά γήινα χρώματα και έργα τέχνης, παίζει ωραίες funk μουσικές και σερβίρει αριστουργηματικά κοκτέιλ όπως το Money Won’t Pay με δύο ιρλανδέζικα ουίσκι, γιαπωνέζικο λικέρ φρούτων και σπιτική λεμονάδα. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€. Αν πεινάσετε, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε ζουμερά tacos, φρεσκοψημένη πίτσα, δροσερές σαλάτες και γλυκά-πειρασμούς.

Bartesera 
Κολοκοτρώνη 15, Στοά Πραξιτέλους, κέντρο, τηλ: 21 0322 9805

Σε μια από τις ομορφότερες στοές του κέντρου, το Bartesera απλώνει εδώ και δώδεκα χρόνια τα τραπεζάκια του στο ατμοσφαιρικό αίθριο, ανάμεσα στους δύο χώρους του που φιλοξενούν τις πάντα ανήσυχες εκθέσεις του (ο δεξιά) και τη μεγάλη ξύλινη μπάρα (ο αριστερά).



Οι μουσικές κινούνται σε funk και jazz μονοπάτια, και οι τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 7,50€. Αν πεινάσετε, παίζει νοστιμότατο finger food και λαχταριστή πίτσα.

Σχοινοβάτης 
Σουλτάνη 4, Εξάρχεια, τηλ: 211 1841596

Έχει μια από τις ωραιότερες μπάρες ολόκληρης της πόλης –λίγο speakeasy, λίγο ατμόσφαιρα Μεσοπολέμου, λίγο γαλλικό καμπαρέ και λίγο από παλιά Αθήνα.



Παίζει ωραίες μουσικές, που κινούνται σε funk, swing και world μονοπάτια, έχει μια σούπερ εντυπωσιακή λίστα από ρούμια, φτιάχνει και εξαιρετικά κοκτέιλ (που στοιχίζουν κανονικά 8€, αλλά κάθε Τετάρτη τα απολαμβάνουμε όλη μέρα με 5€). Ανοίγει καθημερινά στις 17.00, και έχει το ποτό στα 6-7€.

Παλιό ραδιόφωνο
Αθανασίου Διάκου 12, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9237022



Μικρούλι και ατμοσφαιρικό, και τόσο νουάρ σαν να ξεπήδησε από τις σελίδες κάποιου μυθιστορήματος του Μεσοπολέμου, το Παλιό Ραδιόφωνο είναι ένα τζαζ μπαρ ιδανικό για μυστικά ραντεβουδάκια, και για ορκισμένους «πότες» που πίνουν τα ποτά τους στρέιτ. Έχει το δικό του φανατικό κοινό, που ανακατεύεται σταθερά με τους τουρίστες της περιοχής. Οι τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 7€.

Βυσσινόκηπος
Ζωοδόχου Πηγής 27, Εξάρχεια, τηλ: 2103801691

Θεατρική ατμόσφαιρα, από το όνομα ως τη διακόσμηση και φυσικά τους θαμώνες –φανατικοί φίλοι του μαγαζιού είναι πολλοί ηθοποιοί και καλλιτέχνες.



Στον Βυσσινόκηπο, θα αράξετε σε ξύλινα τραπεζάκια, ή στα ψηλά σκαμπό της μπάρας, και θα απολαύσετε χαλαρές, ταξιδιάρικες μουσικές μαζί με καθαρά ποτά (στα 6€) και ωραία κοκτέιλ. Τα τελευταία, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 19.30 και μετά στοιχίζουν όλα 5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v