Σούπερ μπαράκια για τα απογευματινά σας κοκτέιλ

Τέσσερις υπέροχες, δροσερές αθηναϊκές γωνιές για να ξεκινήσετε τα κοκτέιλ από νωρίς αυτό το Σάββατο.
Σούπερ μπαράκια για τα απογευματινά σας κοκτέιλ
Κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα στο Παγκράτι. Πρωτότυπες δημιουργίες στον πιο όμορφο κήπο της Καλλιθέας. Γιγάντιες κοκτειλάρες σε μια ροκ αυλή του Χαλανδρίου και παρεΐστικα τσουγκρίσματα στου Βοτανικού τα μέρη. Αυτά είναι τέσσερα από τα καλύτερα στέκια που μπορείτε να αράξετε για το μοχίτο το επιούσιο από το απόγευμα.

Snatch
25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6891262

Διαθέτει μια υπέροχη αυλή, σε μια off γειτονιά του Χαλανδρίου και απλώνει καρεκλίτσες ανάμεσα στα χτιστά καναπεδάκια και τις φυλλωσιές των δέντρων. Το Snatch είναι όμορφο, ατμοσφαιρικό, αλλά και… ροκ, με μουσικές που δυναμώνουν το βράδυ, αλλά και κοκτέιλ που σερβίρονται από τις 19.00 – μη χάσετε το μεγάλο Spicy Papa με ρούμι, passion fruit και καυτερή πιπεριά (10€), αλλά δεν θα απογοητευτείτε και με τα υπόλοιπα κοκτέιλ, που κυμαίνονται στα 8€.

Αρbarόριζα
Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 2107019530

Έναν απίθανο συνδυασμό μας επιφυλάσσει το πιο «χύμα» μαγαζί του hip Παγκρατίου: Η Αρbarόριζα είναι ταυτόχρονα ένας καφενές για ρακόμελα, αλλά και μια υπέροχη, νεανική, ατμοσφαιρική αυλή για κοκτέιλ. Τα οποία μάλιστα, εκτός από πάμφθηνα (ξεκινούν κάτω από τα 5€), είναι και… ελληνικά. Εδώ θα βρείτε κοκτέιλ με βάση το κρασί, το τσίπουρο, τη μαστίχα και άλλα εγχώρια αποστάγματα, «παντρεμένα» με άλλα υλικά σε πρωτότυπους συνδυασμούς. Υπάρχουν δε και οι απαραίτητοι μεζέδες, αν δε θέλετε να τα απολαύσετε ξεροσφύρι.

Soiree de Votanique
Καστοριάς 38, Βοτανικός, τηλ.: 210 3471401

Κάνει τον Βοτανικό… προορισμό και μας κακομαθαίνει στην ωραία του αυλή με τα τραπεζάκια, τους ξύλινους πάγκους και τα πολύχρωμα λουλούδια. Εδώ, απολαμβάνουμε ροκ, τζαζ και indie μουσικές, αργοπίνοντας το υπέροχο Apple Mojito, για να βάλουμε μια νότα… μήλου στο αλκοόλ μας και να τσουγκρίσουμε μόλις με 7€. Τα απλά ποτά στοιχίζουν 6€, ενώ η κουζίνα ετοιμάζει και ωραίο finger food, αν θέλουμε να κάνουμε ένα απογευματινό μίνι τσιμπούσι.

Momo
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 2109562300

Στον πιο αναπάντεχα «εξοχικό» κήπο της πόλης, αυτόν που κρύβεται στην πίσω αυλή του Momo στην Καλλιθέα, μπορούμε να αράξουμε όλη μέρα: Από το πρωί για καφεδάκι, το μεσημέρι για τα burgers του, και από το απόγευμα να περάσουμε στα ωραία κοκτέιλ του. Μας αρέσει ιδιαίτερα το Wonderland με τζιν, πόρτο, λεμόνι, σιρόπι τζίντζερ και μαρμελάδα φρούτων, και το Seed Storm με bourbon, tentura roots, σιρόπι μέλι-κάρδαμο, λεμόνι, μανταρίνι και bitters. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-10€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v