Τέλεια μπαράκια για το πρώτο ραντεβού

Και τα επτά είναι υπέροχα… Και φτιάχνουν σκηνικό ιδανικό για ρομαντζάδα και κουβέντα, ό,τι πρέπει για τα πρώτα ραντεβού σας.
Τέλεια μπαράκια για το πρώτο ραντεβού
της Ηρώς Κουνάδη

Τι κάνει ένα μπαρ τέλειο για πρώτο ραντεβού; Να είναι ήσυχο. Να παίζει ωραία μουσική. Να σου δίνει και κανα-δυο αφορμές για κουβέντα (με τη μουσική, με τη διακόσμηση, με την Ιστορία του…) γιατί άνθρωποι είμαστε και οι συζητήσεις σε τέτοιες περιστάσεις δεν κυλούν πάντα αβίαστα. Να φτιάχνει, ει δυνατόν, ρομαντίκ σκηνικό. Ε, και να είναι σχετικά κεντρικό, να βολεύει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Τα βρήκαμε όλα αυτά, σε επτά υπέροχα αθηναϊκά μπαράκια, που κάνουν ό,τι μπορούν για να εγγυηθούν και δεύτερο ραντεβού.

Δες και το προηγούμενο - Πρώτο ραντεβού στην Αθήνα: 7 μέρη – εγγύηση
(Το Χάουζ έχει κλείσει, τα υπόλοιπα βρίσκονται κανονικά στις επάλξεις)

James 
Λεωνίδου 79, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 3464899



Στη σκεπαστή αυλίτσα του θα νιώσεις λες και βρίσκεσαι στο σαλόνι του σπιτιού σου –και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να νιώθεις άνετα, τουλάχιστον με το περιβάλλον, στα πρώτα ραντεβού. Θα ακούσεις ωραίες funk, soul και indie μουσικές, θα παραγγείλεις σούπερ κοκτέιλ (στα 8-9€) ή απλά ποτά (στα 7€) για να… λυθεί γρηγορότερα η γλώσσα, και θα εκτιμήσεις τον ατμοσφαιρικό –βλέπε χαμηλό– φωτισμό, και τις αφράτες πολυθρόνες που πλαισιώνουν τα τραπεζάκια του. Τσέκαρε μόνο (με ένα κλικ εδώ) ότι δεν παίζει πάρτι τη βραδιά του ραντεβού σου.

Ιπποπόταμος 
Δελφών 3Β, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3634583



Κλασικό και αγαπημένο στέκι στα όρια μεταξύ Κολωνακίου-Εξαρχείων, στολίζει το εσωτερικό του με σινεφίλ μεμοραμπίλια, φτιάχνοντας την ιδανική 50’s ατμόσφαιρα, βγάζει τραπεζάκια στη μικρή, νοσταλγική αυλή του με το πάτωμα-σκακιέρα και παίζει ωραίες ροκ μουσικές που εναλλάσσονται ενίοτε με φανκ και τζαζ ακούσματα. Συχνά πυκνά στα decks του φιλοξενούνται ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ενώ οι τιμές του κάθε άλλο παρά… κολωνακιώτικες είναι: Το ποτό ξεκινά από τα 6,5€, η μπύρα από 3,5€.

Ένοικος
Καλλιδρομίου 70, Εξάρχεια

Στιλάτο, χαλαρό, λιτό και απέριττο, ποτάδικο παλαιάς κοπής με ατμόσφαιρα και ένταση μουσικής ιδανικές για πρώτα ραντεβού, με τραπεζάκια αν θέλετε να απομονωθείτε και μεγάλη μπάρα αν θέλετε περισσότερο coolness στο ραντεβού σας. Παίζει από τζαζ μέχρι Nick Cave, για να φτιάξει ακόμα περισσότερο κλίμα, έχει και φτηνά ποτά (στα 6€) για να μην το σκέφτεσαι πόσα θα πιείς και αν θα κεράσεις ή όχι.

Au Revoir 
Πατησίων 136, Κυψέλη, τηλ: 210 8223966



Το προτείνεις και δείχνεις ψαγμένος, συναντιέστε εκεί και έχετε αυτομάτως «κλίμα». Win-win, θα λέγαμε αν ήμασταν πολυεθνική που χαράζει στρατηγικές marketing. Το Au Revoir, που λες, είναι ένα καταπληκτικό ποτάδικο που μετρά μισό αιώνα ζωής και είναι, επίσης, η αθηναϊκή Ιστορία με σάρκα και οστά: Το μπαρ που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Αριστομένης Προβελέγγιος, και φιλοξένησε… τους πάντες, από τον Ντίνο Ηλιόπουλο μέχρι τον Φρανκ Σινάτρα, θα σας τηλεμεταφέρει στην παλιά Αθήνα, υπό τους ήχους τζαζ μουσικής, θα σας σερβίρει καθαρά ποτά στις πιο κλασικές τους βερσιόν, και θα σας εντυπωσιάσει με τη λίστα των χρωματιστών λικέρ που σερβίρονται στην στιλάτη μπάρα του. Οι δε τιμές ξεκινούν από τα 5,50€ για το απλό ποτό.

Lab 
Τριφυλλίας 71, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 5550 0791



Λίγα τετράγωνα και πολλά έτη φωτός μακριά από την βοή της Πανόρμου, το Lab απλώνει τραπεζάκια στο χαμηλά φωτισμένο ξύλινο ντεκ του, και μας κακομαθαίνει με φανταστικά κοκτέιλ σε καλές τιμές (περί τα 7,50€). Σταθερές αξίες είναι το Kill Bill, με ρούμι, τζίντζερ και passion fruit, και το εξαιρετικά καλοφτιαγμένο Zombie (στα 9€). Οι μουσικές κινούνται σε indie και alternative μονοπάτια, και ακούγονται χαμηλά, συμβάλλοντας στην ήδη ρομαντίκ ατμόσφαιρα –και αφήνοντάς σας να ακούτε τον/την συνοδό σας.

Lotte 
Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι, τηλ.: 211 4078639



Κουκλίστικο café-bistrot που ανοίγει από νωρίς για να μας σερβίρει μυρωδάτα καφεδάκια συνοδεία ολόφρεσκων γλυκισμάτων, κις λωραίν, σπιτικών πιτών και βουτημάτων (που αλλάζουν ανάλογα με την ημέρα) υπό τους ήχους jazz, κλασικής ή ρετρό ελληνικής μουσικής, ισορροπώντας υπέροχα ανάμεσα στη Μονμάρτη της Αμελί και την παλιά Αθήνα του Μάνου Χατζηδάκι –οι μελωδίες του οποίου ακούγονται συχνά-πυκνά από τα ηχεία. Το «γυρνά», με το που πάρει να σκοτεινιάζει, και στα κοκτέιλ, για όσους επιμένετε πως πρώτο ραντεβού χωρίς αλκοόλ δε γίνεται.

Chartreuse 
Μαυροκορδάτου 2, Εξάρχεια, τηλ: 2103810716



Γλυκύτατο, ρομαντικό, μισοκρυμμένο πίσω από τα παρτέρια του πεζοδρομίου, απέναντι από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, το Chartreuse είναι το μικρό παραμυθένιο μυστικό των «κάτω» Εξαρχείων. Εδώ, στις φερ φορζέ καρεκλίτσες που απλώνονται στον –προφυλαγμένο από το κρύο– χώρο του πεζοδρομίου, ή στην όμορφη, λιλιπούτεια εσωτερική σάλα, απολαμβάνουμε καφεδάκια από τις 8.00 το πρωί, ζεστές σοκολάτες, νόστιμα σαντουιτσάκια και σούπερ κοκτέιλ, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από τα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v