Τα μπαράκια που θα ξεχειμωνιάσουμε φέτος

Πέντε νέα και ωραία, κεφάτα και πανέμορφα μπαράκια στο Μετς, στο Κουκάκι, στο Παγκράτι, στο Μεταξουργείο και στον Υμηττό.
Τα μπαράκια που θα ξεχειμωνιάσουμε φέτος
της Ηρώς Κουνάδη

Παίζουν ψαγμένες μουσικές, φτιάχνουν συ-γκλο-νι-στι-κά κοκτέιλ, εμπνέονται από την Ιστορία των γειτονιών τους, κάνουν πάρτι, κάνουν live, σερβίρουν πεντανόστιμα brunch και aperitivo α λα ιταλικά. Τα νέα μπαράκια της Αθήνας είναι ωραία και ανήσυχα.

Metz
Μάρκου Μουσούρου 63, Μετς, τηλ.: 210 7515557



Το ολοκαίνουριο καμάρι μιας από τις ωραιότερες αθηναϊκές γειτονιές αγαπάει πολύ την τζαζ και τα μαύρα ακούσματα, απλώνει ακόμα τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο όσο ο καιρός είναι καλός, φτιάχνει όμως και θεατράλε σκηνικό στο εσωτερικό του, όπου θα απολαμβάνουμε όλο τον χειμώνα ωραία καφεδάκια από νωρίς (ανοίγει από τις 7.00) και σούπερ κοκτέιλ μέχρι αργά. Φιλοξενεί συχνά-πυκνά και live, κάνει και κεφάτα πάρτι, φτιάχνει και ωραία κοκτέιλ (το Ζόμπι του είναι ένα αριστούργημα) οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 8€.

Meerkat
Χρήστου Βυζαντίου 7, Κουκάκι, τηλ.: 213 0453390



Ολόκληρο το όνομά του είναι Meerkat Cocktail Safari, και είναι «παιδί» του πολυβραβευμένου γάλλου bartender Romain Krot. Η σουρικάτα, το μικρό συμπαθέστατο ζωάκι της ερήμου, που του έδωσε το όνομά του, είναι πρωταγωνίστρια στο λογότυπό του και στα ντοκιμαντέρ που προβάλλονται στο video wall, ενώ η διακόσμηση του χώρου εμπνέεται από τα χρώματα και τα μοτίβα της Αφρικής. Το δυνατό χαρτί του είναι, φυσικά, τα κοκτέιλ του: Ξεκινήστε, ας πούμε, με ένα King of Bongo με βότκα, μάνγκο, και πικάντικο σιρόπι από κύμινο και κανέλα, και εν συνεχεία δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας κοκτέιλ, με την καθοδήγηση των bartenders –αν αρέσει, μπορεί να το βάλουν και στο μενού! Τη μουσική διαλέγουν κάποια βράδια της εβδομάδας γνωστοί DJs όπως η Όλγα Κουκλάκη και ο Nikko Patrelakis –τις υπόλοιπες μέρες και ώρες στα ηχεία κυριαρχεί η αφρικανική τζαζ.

Saorsa
Γιατράκου 2, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5235960



Το ερωτευτήκαμε με την πρώτη ματιά το νέο απόκτημα της πάντα αγαπημένης Πλατείας Αυδή στο Μεταξουργείο. Στεγασμένο σε ένα διατηρητέο σπίτι του 1852, η πανέμορφη αυλή του οποίου θα σκεπαστεί όπου να ‘ναι για να συνεχίσει να φιλοξενεί τις φερ φορζέ καρεκλίτσες του και τον χειμώνα, δανείζεται το παράξενο όνομά του από την κέλτικη λέξη για την ελευθερία, ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι μετά τσιμπολογήματος και το «γυρνάει» σε σούπερ κοκτέιλ το βράδυ. Στα «οπωσδήποτε» σημειώστε την Saorsa Margarita, με τεκίλα Sauza Silver, βιολογική αγαύη και μαύρο αλάτι από την Χαβάη, το Poet’s Jasmine, με βότκα Russian Standars, γιασεμί και τζίντζερ, και το Bananajara με σοκολατένια τεκίλα και μπανάνα (οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8,50€). Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου έχει το επίσημο opening party του, με τους παραγωγούς του Εν Λευκώ στα decks.

Flamingo  
Ευφράνορος 22 & Κρησίλα, Παγκράτι, τηλ.: 211 4104639



Η τελευταία άφιξη στο πάντα ανήσυχο Παγκράτι έκανε την εμφάνισή της με το που μπήκε ο Σεπτέμβρης: Ένα προσεγμένο all day μπαράκι, με industrial σκηνικό, παρεΐστικο κλίμα και φανταστικά κοκτέιλ, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από τα 7€ –δοκιμάστε οπωσδήποτε το La Digue με ρούμι αρωµατισµένο µε µάνγκο, xυµό µανταρίνι, µοσχολέµονο, αφρό και ζάχαρη καρύδας, το Aruba με λευκό βερμούτ, κεράσι, χυµό µοσχολέµονου, ginger ale, πορτοκάλι και δυόσµο, αλλά και το virgin California Spots, σπιτική λεμονάδα αρωματισμένη με βασιλικό, χυμό από μανταρίνι και ροζ πιπέρι. Σερβίρει και ένα πεντανόστιμο brunch Σάββατα και Κυριακές από τις 11.00 ως τις 15.00, τιμά και τον ιταλικό θεσμό του aperitivo αρκετά απογεύματα της εβδομάδας (18.00-21.00) με κοκτέιλ στα 6,50€ συνοδευόμενα από δωρεάν τσιμπολόγημα. Ανοίγει από το πρωί για να μας σερβίρει μυρωδάτους fair trade καφέδες συνοδεία λαχταριστών γλυκών –το μιλφέιγ με κρέμα από φρούτα του πάθους (στα 5,50€) είναι άχαστο.

La Favela Project 
Ευαγγελιστρίας 9 & Μαδύτου 1, Υμηττός, τηλ.: 210 9750035



Δεν έχει καλά-καλά τρεις μήνες που άνοιξε τις πόρτες του, και έχει ήδη φανατικό κοινό, που ορκίζεται στα κοκτέιλ του (τα οποία κάθε Πέμπτη κοστίζουν όλη μέρα 5€) και στα DJ set του, που αγαπούν πολύ τους ηλεκτρονικούς ήχους, την hip hop και την house. Έχει και πεντανόστιμα τσιμπολογήματα αν πεινάσετε –αυτό εδώ το αριστούργημα κάνει κάθε φορά τα σάλια μας να τρέχουν– κάνει και κάθε Κυριακή ένα σούπερ Brunch, με δύο αλμυρές βάφλες, δύο καφέδες και μία μερίδα pancakes στα 18€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v