Τα αθηναϊκά μπαράκια που παίζουν σωστές μουσικές

Βαρεθήκατε κι εσείς τη μουσική-χαλί που δεν σας λέει τίποτα; Σας νιώθουμε. Κι έχουμε τα τέλεια μπαράκια για να ακούσετε μουσικές που θα αναγνωρίσετε.
Τα αθηναϊκά μπαράκια που παίζουν σωστές μουσικές

Bad Tooth  

Κακουργιοδικείου 6, Ψυρρή



Άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες μέρες, ερχόμενο να καλύψει αυτό ακριβώς το κενό στο οποίο αναφέρεται και ο τίτλος μας: Την έλλειψη σωστής μουσικής στην Αθήνα. Το Bad Tooth είναι στιλάτο και κατάμαυρο, εμπνευσμένο από τη Νέα Υόρκη των 70s, με μεγάλη μπάρα που παραπέμπει σε ποτάδικο και μουσικές που καλύπτουν όλο το φάσμα punk-rock-garage-new wave. Σκεφτείτε Ramones, Joy Division, Exploited και πάει λέγοντας. Συχνά-πυκνά φιλοξενεί και live. Έχει και πολλά special και premium ποτά, και καλές τιμές: από 6€ το απλό ποτό, από 4€ οι μπύρες. Ανοίγει καθημερινά από τις 18.00.

Σπιρτόκουτο

Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0346 2689



Είναι, εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, το αγαπημένο μας μπαράκι στα Πετράλωνα, πρωτίστως –αλλά όχι μόνο– για τις μουσικές του που (χαρντ)ροκίζουν: από Radiohead και Animals, μέχρι Rage Against the Machine, Marilyn Manson και Iron Maiden, χωρίς να λείπουν και κάποια πιο indie και κινηματογραφικά περάσματα. Το ντεκόρ του είναι εμπνευσμένο από τα video games και την ποπ κουλτούρα που αγαπήσαμε όλοι εμείς που μεγαλώσαμε στα 90s, οι δε τιμές ωραιότατες: από 5€ τα ποτά, από 6€ τα κοκτέιλ.

White Noise  

Ευμολπιδών 20, Γκάζι, τηλ.: 690 777 8889



Λαμπρή εξαίρεση στον mainstream κανόνα του Γκαζιού, το White Noise αγαπάει πολύ τις ροκ μουσικές, ξένες και ελληνικές: Εδώ θα ακούσετε από Muse, Placebo, Arctic Monkeys, Madrugada, Kasabian, White Stripes, Black Keys και Pearl Jam μέχρι Nirvana, 1000Mods, Alice In Chains, System Of A Down, Slipknot, Deftones, Planet Of Zeus, Marilyn Manson, Metallica και Pantera. Η ταράτσα του είναι πλέον θερμαινόμενη, αν και οι χειμερινοί τύποι μαζευόμαστε αυτές τις μέρες στο ισόγειο. Στα συν, πέρα από τις σούπερ μουσικές, οι ωραιότατες τιμές του: από 3€ η μπύρα, από 5€ το ποτό.

Blackbird

Κλεισόβης 5, Εξάρχεια, τηλ.: 2103300557



Μικρούλι και στιλάτο και μονίμως γεμάτο, το εξαρχειώτικο Blackbird αγαπάει την καλή ροκ(ίζουσα) μουσική απ’ όπου κι αν προέρχεται. Και Rolling Stones έχουμε ακούσει εδώ, και Skatalites, και Killers, και Offspring, και Eric Clapton, και metal αφιερώματα. Τα live που άφησαν εποχή τον περασμένο χειμώνα αναμένεται να ξαναμπούν σύντομα δυναμικά στο πρόγραμμα, ενώ στα δυνατά χαρτιά του συγκαταλέγονται και οι σούπερ τιμές –στα 5€ το ποτό.

Beatniks Road Bar

Κωλέττη 14, Εξάρχεια, τηλ.: 215 5252880



Και rock’n’roll και garage, και blues και punk ακούμε σε αυτό το σκοτεινό εξαρχειώτικο στέκι του οποίου θαμώνες θα ήταν κάτι τύποι σαν τον Κέρουακ ή σαν τον Μπάροουζ, αν έμεναν στην Αθήνα. Φιλοξενεί συχνά και live, παίζει και μουσική από 45άρια –λες και δε γινόταν πιο ατμοσφαιρικά νοσταλγικό– έχει και φτηνά ποτά στα 5,50€. Τι άλλο να ζητήσεις; Ανοιχτό καθημερινά από τις 19.00.

Snatch 

25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6891262



Το μνημονεύουμε συχνά για την αυλή του (η οποία παραμένει μια από τις πιο αγαπημένες μας στην πόλη) αυτή την φορά όμως θα σταθούμε στις μουσικάρες του, που ακούγονται στα ενδότερα, εκεί όπου μαζευόμαστε με το που ο καιρός πάρει να ψυχραίνει: Στο ξύλινο εσωτερικό του Snatch, που λέτε, ακούμε κάθε χειμώνα Whitesnake και Placebo και Marilyn Manson και Rolling Stones και Stone Roses και Foo Fighters και AC/DC και όλα αυτά τα ωραία. Τα απολαμβάνουμε συνοδεία σούπερ κοκτέιλ, σαν την αδυναμία μας το Spicy Papa με ρούμι, passion fruit και καυτερή κόκκινη πιπεριά, που κοστίζει μεν 10€ αλλά σερβίρεται σε κανάτα, οπότε μετράει για δύο κοκτέιλ. Έχει και οικονομικότερα, στα 8€, και απλά ποτά στα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v