10 σούπερ ιδέες για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Βραδινές βουτιές, δωρεάν συναυλίες και θερινό σινεμά σε αυλές, και άλλες ιδέες για να απολαύσετε το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Αθήνα.
10 σούπερ ιδέες για την Πανσέληνο του Αυγούστου
της Ηρώς Κουνάδη

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές παίζουν στον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο μένει ανοιχτός μέχρι τα Μεσάνυχτα, στις αυλές του Μεταξουργείου βλέπουμε δωρεάν θερινό σινεμά και στη λίμνη της Πάρνηθας ταξιδεύουμε μέσα από τις μουσικές της Ανατολής. Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στην Αθήνα κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Βουτιά στη φεγγαράδα


Ελάχιστα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με μια βραδινή βουτιά (και δυο και τρεις και δέκα) στο φως της Πανσελήνου. Μαζέψτε την παρέα, πάρτε το έτερο ήμισυ ή το αντικείμενο του πόθου σας κι ένα μπουκάλι ρούμι, και φύγατε για μια από τις καλύτερες αθηναϊκές παραλίες για βραδινό μπάνιο

Δωρεάν θερινό σινεμά


Στην αυλή του Χυτήριου (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός) κάτω από το φως του φεγγαριού θα δούμε το Βασικό Ένστικτο του Πολ Βερχόφεν, τη θρυλική ταινία που έχρισε την Σάρον Στόουν το απόλυτο sex symbol των 90s. Η προβολή ξεκινά στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Περισσότερα εδώ

Μια βραδιά με τον Μανώλη Μητσιά στο Μουσείο της Ακρόπολης


Ο Μανώλης Μητσιάς και η ορχήστρα του θα μας ταξιδέψουν από την αυλή του Μουσείου της Ακρόπολης σε αγαπημένες μελωδίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Μικρούτσικος, Κηλαηδόνης, Λεοντής, Μούτσης κ.ά.). Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21.00, και η είσοδος είναι ελεύθερη –το ίδιο και η είσοδος στο ίδιο το μουσείο, που θα μείνει ανοιχτό μέχρι τα Μεσάνυχτα.

Χειμερινοί Κολυμβητές στη Βραυρώνα


Φωτό: WonderGreece

Ο Αργύρης Μπακιρτζής και η παρέα του μας κλείνουν ραντεβού στο προαύλιο του Μουσείου της Βραυρώνας στις 21.00 για μία χορταστική δίωρη συναυλία. Νωρίτερα, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στις 20.00 στο μουσείο της Βραυρώνας.

Ραντεβού με τον Ποσειδώνα στο Σούνιο


Ο υπέροχος ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο θα μείνει ανοιχτός μέχρι τα Μεσάνυχτα, με δωρεάν είσοδο, για να χαζέψουμε το ολόγιομο φεγγάρι πλάι στο μεγαλείο του, και να βουτήξουμε αργότερα στην αμμουδερή παραλιούλα ακριβώς από κάτω (χάρτης εδώ) που απολαμβάνει καταπληκτική θέα στον ναό.

Ανδριάνα Μπάμπαλη στο Νομισματικό Μουσείο


Στον υπέροχο κήπο του Νομισματικού Μουσείου, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και το κουαρτέτο Quarderinas Quartet θα μας αφηγηθούν τις "Quarderinas Moonlight Stories" τους, από τις 21.00 και μετά. Η είσοδος είναι και εδώ ελεύθερη. Περισσότερα εδώ.

Ηρώ Σαΐα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


Στο αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα μας περιμένει η Ηρώ Σαΐα από τις 21.30, για μια μοναδική συναυλία υπό το φως της Πανσελήνου. Το μουσείο –που είναι ένα από τα καλύτερα αρχαιολογικά μουσεία του πλανήτη, ευκαιρία είναι να το βάλετε στην ατζέντα σας– θα μείνει ανοιχτό ως τα Μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο, και με τους αρχαιολόγους και τους ξεναγούς του να διηγούνται τις ιστορίες του από τις 20.00 ως τις 21.30.

Ξενάγηση στα Αναφιώτικα


Η ωραιότερη γειτονιά της Αθήνας είναι ακόμα ομορφότερη κάτω από το φως της Πανσελήνου. Στα μυστικά και τη μακραίωνη ιστορία της υπόσχεται να μας ξεναγήσει περπατώντας για δυο ώρες, από τις 20.00 ως τις 22.00, η ομάδα Action Plus. Το κόστος συμμετοχής είναι 10€ το άτομο. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η Πανσέληνος είναι ροκ στο Bolivar


Οι παραγωγοί του Red FM 96.3 Χρήστος Παπαδάς και Γιάννης Γιακουμάκης αναλαμβάνουν τα decks του Bolivar (στην Ακτή του Ήλιου στο Καλαμάκι) για να μας βάλουν να χορέψουμε με τους ροκ ρυθμούς τους, πριν, μετά και ανάμεσα στις βραδινές βουτιές μας. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00 και η είσοδος κοστίζει 8,50€ με ποτό ή κοκτέιλ. Περισσότερα εδώ.

Μουσικές του κόσμου στη Λίμνη Μπελέτσι


Στη λίμνη της Πάρνηθας έχετε πάει; Ευκαιρία να την δείτε λουσμένη στο φως της Πανσελήνου –για πρώτη φορά ή όχι, δεν έχει σημασία– και το soundtrack από το κανονάκι και το λαούτο της Ανατολής που συναντούν το φλάουτο και το τσέλο της Δύσης. Υπεύθυνες γι’ αυτό το ιδιαίτερο μουσικό πάντρεμα είναι οι Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και οι Purpura (Έφη Ζαϊτίδου - κανονάκι, φωνή, Μαρία Πλουμή - λαούτο, φωνή, Σοφία Σερέφογλου - φλάουτο και φλογέρα με ράμφος, Έλσα Παπέλη – βιολοντσέλο). Η συναυλία ξεκινά στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Περισσότερα εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v