Τα πιο δροσερά μέρη της Αθήνας

Ταράτσες, πάρκα, θερινά, πισίνες, beach bar και πολλοί ακόμα λόγοι που η Αθήνα το καλοκαίρι μπορεί να γίνει… δροσερή.
Τα πιο δροσερά μέρη της Αθήνας
Αθήνα είσαι καμίνι, τραγουδούσε παλιά ο Παύλος Παυλίδης, όμως μάλλον δεν είχε καταλάβει ότι ακόμα και στην Αθήνα, εν μέσω καλοκαιριού, η δροσιά δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση.

Μπορούμε να τη βρούμε και την βρίσκουμε....

Στα θερινά τα σινεμά

Επανεκδόσεις, νέες παραγωγές, σινεφίλ προτάσεις και open air φεστιβάλ συνοδεία παγωμένης μπύρας, κοκτέιλ και ποπ κορν. Η Αθήνα το ζει και δροσίζεται στα θερινά τα σινεμά και οι επιλογές ταινιών για λίγο παραπάνω αεράκι στο κούτελο είναι μπόλικες. Σημειώστε συν τοις άλλοις το φετινό Athens Open Air Film Festival που μετατρέπει όλη την Αθήνα σε ένα θερινό σινεμά, και τις δωρεάν προβολές στην ταράτσα του πολυχώρου Σπούτνικ με τον ευφάνταστο τίτλο «Η Αθήνα βράζει – θερινές προβολές». 

Δείτε εδώ τα πιο… ψαγμένα και εδώ τα αγαπημένα μας σινεφίλ σινεμά στην Αθήνα. 

Στους λόφους

Τα επτά λοφάκια της Αθήνας μας προσφέρουν απλόχερα τη δροσιά τους κάθε καλοκαίρι, αλλά το αγαπημένο μας θα είναι πάντα εκείνο του Φιλοπάππου: για τις πολλές ανεξερεύνητες διαδρομές του, τα χωμάτινα μονοπάτια, τα ιδανικά για πικνίκ ξέφωτα και την μοναδική θέα στην Ακρόπολη από το μνημείο του Γάιου Αντίοχου Φιλοπάππου. Θέλετε άλλη εναλλακτική για δροσιά αφ’ υψηλού; Σπεύσατε εδώ. 

Στη θάλασσα

Πέρα από τις βουτιές σε αγαπημένες παραλίες πλησίον της Αθήνας (κρυφές και μη) η δροσιά της θάλασσας χαρίζεται απλόχερα τις βραδινές ώρες, όταν με ένα δροσερό κοκτέιλ ανά χείρας ακούς ωραίες μουσικές και ατενίζεις (κάτι σαν) γαλάζιο. Ναι, στα beach bars κοντά στην πόλη βρίσκεται μέρος του νοήματος του καλοκαιριού, και εδώ έχουμε συγκεντρώσει τα καλύτερα για ατέλειωτες νύχτες χορού, δροσιάς και γνωριμιών. 

Στην πισίνα

Εντάξει, δεν είναι το ίδιο αλλά δροσιά μπορούμε να βρούμε και στις πισίνες των ξενοδοχείων της Αθήνας και μάλιστα με εγγυημένη σκιά από ομπρέλες και ξαπλώστρες – με το αζημίωτο. Δείτε εδώ τους πιο οικονομικούς προορισμούς σε πισίνες ξενοδοχείων για φέτος. 

Στο πάρκο

Και από αυτά έχει η Αθήνα όσο και αν αμφιβάλουμε για την ύπαρξή τους – μέχρι να τα επισκεφτούμε. Εθνικός Κήπος, Πάρκο Τρίτση, ΚΠΙΣΝ (σπαρταράει), Άλσος Σκοπευτηρίου Καισαριανής, Δάσος Συγγρού, Άλσος Βεΐκου, άλσος Παπάγου (μπόνους το ωραιότατο Verde στην καρδιά του για καφεδάκι και φαγητό) και πολλά ακόμα

Στην ταράτσα

Την δική μας – αν έχουμε – διαφορετικά στις δεκάδες ταράτσες της Αθήνας που προσφέρουν θέα και ωραιότατα ποτά, γεμίζοντας τις καλοκαιρινές μας νύχτες μουσικές και βλέμματα στα άστρα. Οι ταράτσες είναι η απόλαυση του καλοκαιριού, η δροσιά τους εγγυημένη και οι επιλογές δεκάδες για κάθε γούστο. Θέλετε ροκιές; 45 Μοίρες στο Γκάζι. Θέλετε εναλλακτικά τσιλ ακούσματα; Φύγατε για Bios. Θέλετε κάτι πιο metal; White Noise. Ο κάθε ένας στην πόλη, βρίσκει την… ταράτσα του. Εσείς; 

Στη λίμνη

Ναι, στη λίμνη. Και από αυτήν έχουμε. Είναι σούπερ δροσερή, είναι μυστηριακή, έχει κάτι από την ατμόσφαιρα των 70s, έχει και ιαματικά νερά. Είναι η Λίμνη Βουλιαγμένης και αφ’ ενός είναι… καλά, αφ’ ετέρου μας αρέσει, όχι μόνο για τις βουτιές στα νερά της, που διατηρούν σταθερά την θερμοκρασία τους στους 25-30 το καλοκαίρι, αλλά και για το άραγμα στα τραπεζάκια και τις ξαπλώστρες της, με θέα τα απόκοσμα βράχια που την κορνιζάρουν. 

Στον κήπο

Για καφεδάκι, δροσερό, στον ίσκιο, όπως πρέπει. Πού; Από τα κατά παράδοση δροσερά Βόρεια Προάστια μέχρι το καμίνι της Αθήνας, οι δροσερές γωνιές όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας σε πράσινο φόντο είναι αρκετές. Σημειώνετε; Artisanal στην Κηφισιά, Best Friends στην Πολιτεία, Verde στου Παπάγου, η Παλιά Αγορά στη Φιλοθέη, το Six Dogs στην Αβραμιώτου στο Μοναστηράκι και πολλά ακόμα εδώ.

Στην πλατεία

Τι; Δροσιά σε πλατεία; Ποτς γκένεν; Κι όμως… γκένεν. Η πλατεία Μαδρίτης πίσω από το Χίλτον, σε πείθει πως βρίσκεσαι κάπου αλλού πολύ μακριά από την Αθήνα: Δροσιά, μεγάλα δέντρα, ένα σιντριβάνι και το… σουρεαλιστικό άγαλμα του «αγνώστου δασκάλου» για να σας κάνει παρέα ενώ χαλαρώνετε. Εξίσου απροσδόκητα… δροσερή και η εικόνα στην Πλατεία Κτενά, σε ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα σημεία του ιστορικού κέντρου, δίπλα στον… πανικό της Ερμού. Μια πλατεία με αρκετή πρασινάδα και δύο ήρεμα καφέ τα οποία κρύβονται κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων και την πρασινάδα των θάμνων.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v