Τα πιο σινεφίλ θερινά για ψαγμένους

Ευρωπαϊκό σινεμά, οσκαρικά διαμαντάκια, ασπρόμαυρες επανεκδόσεις και σούπερ αφιερώματα στα πιο σινεφίλ θερινά σινεμά της πόλης.
Τα πιο σινεφίλ θερινά για ψαγμένους
Και οι σινεφίλ έχουν… καλοκαιρινή ψυχή. Καλοί οι Πειρατές της Καραϊβικής, καλή και η Wonderwoman, αλλά ευτυχώς, υπάρχουν και τα θερινά σινεμά που μας δίνουν πιο ψαγμένες εναλλακτικές. Όσοι αγαπούν το ευρωπαϊκό σινεμά, τους βραβευμένους δημιουργούς, τις φεστιβαλικές ταινίες και τις επανεκδόσεις, στις παρακάτω διευθύνσεις θα βρουν τα θερινά τους καταφύγια.

Σινέ Αιολία 
Σολομωνίδου & Φιλαδελφείας, Καισαριανή, τηλ.: 2107247600
Ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος της Καισαριανής, όχι μόνο προβάλλει πολύ καλές επανεκδόσεις της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ και κωμωδίες ή δράματα από όλο τον κόσμο, αλλά αφήνει ελεύθερη την είσοδο από Δευτέρα ως Πέμπτη. Από Παρασκευή ως Κυριακή η είσοδος είναι 5€, ενώ προβάλλονται και παιδικές εκπαιδευτικές ταινίες. Αυτή την εβδομάδα, προβάλλεται η ταινία «Ραντεβού στο Σινεμά» (1957), βρετανική κομεντί με τον Πίτερ Σέλερς σε έναν από τους πιο απολαυστικούς του ρόλους.

Ζέφυρος 
Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 2103462677

Νοσταλγική η γειτονιά, νοσταλγικό και το σκηνικό του κήπου του Ζέφυρου, με τα λουλούδια, τις μπομπίνες και τα γλυκά του κουταλιού που σερβίρει η καντίνα. Αλλά ακόμα καλύτερο γίνεται το σκηνικό, όταν αρχίζουν να παίζουν τα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, αποκλειστικά επανεκδόσεις της New Star Art Cinema. Το φετινό πρόγραμμα ξεκίνησε με ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ, του Βιτόριο Ντε Σίκα, του Χάουαρντ Χοκς, του Τζορτζ Στίβενς και του Λέο ΜακΚάρεϋ, και έπεται ανάλογη συνέχεια. Το εισιτήριο στοιχίζει 7€ - κάθε Τρίτη 5€.

Σινέ Πετρούπολη
25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη, τηλ: 2105012391

Η κινηματογραφική λέσχη της Πετρούπολης διαχειρίζεται με περίσσιο μεράκι το δημοτικό θερινό σινεμά της περιοχής, φροντίζοντας να γεμίσει το πρόγραμμα προβολών με ταινίες-διαμαντάκια, οι οποίες εναλλάσσονται ανά δύο ημέρες. Αφιέρωμα στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, προβολές οσκαρικών ταινιών και ευρωπαϊκών δημιουργιών των τελευταίων ετών βρίσκονται στο πρόγραμμα, ενώ το εισιτήριο είναι μόλις 5€.

Λαΐς, Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου, τηλ: 2103609695

Στην πανέμορφη ταράτσα της, με το κατάλευκο σκηνικό και τη θέα προς το Γκάζι, η Ταινιοθήκη συνεχίζει να προσφέρει όμορφες εμπειρίες στους σινεφίλ της πόλης, προβάλλοντας καλές ταινίες που δύσκολα βλέπουμε αλλού (όπως τα πρόσφατης παραγωγής Tanna και Sage Femme που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα), αλλά και ενδιαφέροντα αφιερώματα. Για παράδειγμα, την Κυριακή προβλήθηκαν ταινίες μικρού μήκους, σήμερα προβάλλεται η ταινία The Venice Syndrome του Αντρέας Πίχλερ με ελεύθερη είσοδο στις 20.00, στο πλαίσιο της ενότητας «Πολιτικό Σινεμά στην Ταινιοθήκη», την Τρίτη θα προβληθεί ταινία στο πλαίσιο της documenta 14, ενώ από την Πέμπτη ξεκινούν προβολές του Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου. Το εισιτήριο στις κανονικές προβολές στοιχίζει 7€ (κάθε Πέμπτη 7€ τα δύο άτομα).

Βοξ 
Θεμιστοκλέους 82, Εξάρχεια, τηλ: 2103810727

Ο θρυλικός κινηματογράφος της ταράτσας στην καρδιά των Εξαρχείων παραμένει στις επάλξεις, απλώνοντας τις μπλε λαστιχένιες καρέκλες του μπροστά από την οθόνη, με φόντο τον τοίχο που γράφει «Η ζωή είναι σινεμά». Προβάλλονται κυρίως arthouse ταινίες και επανεκδόσεις – η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τα Syd & Nancy για τον έρωτα στην εποχή των… Sex Pistols, με τον «Δαιμονισμένο Άγγελο» του Άλαν Πάρκερ, την «Υπηρέτρια» που έφερε τον Παρκ Τσαν Γουκ και πάλι στις Κάννες και το Paterson, την τελευταία ταινία του Τζιμ Τζάρμους. Το εισιτήριο στοιχίζει 7€.

Τριανόν 
Κοδριγκτώνος 21, Βικτώρια, τηλ: 2108215469
Η πιο αναπάντεχη καλοκαιρινή σινεφίλ γωνιά είναι… χειμερινή: Η αγαπημένη στους σινεφίλ κύκλους του κέντρου αίθουσα του Τριανόν διαθέτει οροφή που ανοίγει, για να απολαύσετε συνθήκες εσωτερικής προβολής με αίσθηση θερινού σινεμά, ενώ οι ταινίες είναι πάντα προσεκτικά επιλεγμένες. Αυτή την περίοδο προβάλλονται τα «Δολοφονικά Αμαξίδια» μια μαύρη γκανγκστερική κωμωδία που έφυγε με τον Χρυσό Αλέξανδρο και το βραβείο ερμηνείας από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, στο φουαγιέ θα φιλοξενηθούν ως τις 5 Ιουλίου διαδοχικά τρεις εκθέσεις από την Pop up γκαλερί FreshEggs του Βερολίνου, ενώ τις Πέμπτες του Ιουνίου πραγματοποιείται stand up show αντί για προβολή. Το εισιτήριο στοιχίζει 7€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v